Wetenschap

VIDEO: Hoe gaat teleportatie in de toekomst écht mogelijk zijn?

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Teleportatie: een Star Trek-achtig tafereel? Niet echt meer! Onderzoek naar teleportatie is namelijk in volle gang. Informaticus prof. dr. Harry Buhrman (UvA) heeft gekleurde balletjes en tuinslangen meegenomen om uit te leggen hoe het werkt, en vertelt ook welke boost teleportatie kan geven aan de computerwetenschap.

Harry Buhrman is professor Computer Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en is als onderzoeksgroepsleider verbonden aan het Centrum van Wiskunde & Informatica. Professor Buhrman houdt zich tegenwoordig voornamelijk bezig met onderzoek naar de computer van de toekomst: de kwantumcomputer.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

[Universiteit van Nederland]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
9 jaren geleden

De enige reden dat afstand niet relevant is, is als de deeltjes tijdloos zijn. De fundamentele bases van materie wordt gevormd door deeltjes die tijdloos zijn. Materie zit gevangen in een tijdspad, quantumdeeltjes niet.
Oftewel, het verleden, heden en toekomst is één momentum. Dit zou voor ons vele paranormale verschijnselen kunnen doen verklaren. Telepathie, geest verschijningen, toekomstvoorspellers en meerdere dimensies.
Als de mens een meting pleegt gebeurd dit met een verstrekking van tijd, het gemeten deeltje is tijdloos, het is niet zozeer wat de positie van het deeltje is maar wat de positie is van onze tijd, vandaar dat het voor ons overkomt alsof de uitkomst wordt bepaald door een dobbelsteen, die dobbelsteen is onze tijd.
Uiteraard is dit mijn bescheiden mening en is het voor vele wetenschappers geen fijne theorie, aangezien dan de hele wetenschap over zijn kop gaat.
Leuk bewijs voor deze theorie geven enkele Chinese wetenschappers. Bij een geslaagd teleportatie experiment bepaalden zij dat dit met een snelheid verliep van 10.000 keer de snelheid van het licht!!
Dit was echter een schatting aangezien men nog niet de technologie heeft om de ware snelheid te achterhalen. Ik voorspel je dat de snelheid gezien kan worden als een singulariteit, oftewel praktisch oneindig snel, het exact zelfde moment.

Bokito
Bokito
9 jaren geleden

Goed gezegd Bert.
Ik ben ook bang dat het tegen ons gebruikt gaat worden om ons onder controle te houden. Als teleporteren echt gaat gebeuren dan zal dit zoveel invloed hebben op de wereld economie. Laten we dan eerst objecten teleporteren (gebeurd nu al een beetje met een 3d printer), voor mensen die geloven in het dualisme. Er zal geen transport meer nodig zijn met vrachtwagens/schepen/vliegtuigen. Veel mensen werkloos, geen kosten brandstof en geen materialen meer nodig voor het maken van vrachttransportmiddelen. Dit zal dus in de nabije toekomst nooit gebeuren, omdat er dan teveel macht en geld verloren gaat bij de allerrijkste.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Zou je middels de kwantumcomputer je kunnen teleporteren? Ik wil NU al teleporteren en niet in afwachting van de de kwantumcomputer.

Tim
Tim
9 jaren geleden

Dankzij dit artikel heb ik dit geweldige kanaal gevonden, universiteit van nederland, zoveel boeiende onderwerpen! 🙂

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x