Binnenland

Beursanalist zet RIVM te kijk: ‘Alle cijfers in het rood? Het gaat helemaal niet slecht’

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alle coronacijfers staan in het rood, waarschuwde het RIVM vandaag. Volgens het instituut zijn deze week ‘alle relevante coronacijfers gestegen’. Zo steeg het aantal besmettingen met 13 procent tot ruim 51.000 en steeg het percentage positieve testen van 8,1 naar 8,5 procent. Verder zijn 1578 mensen met corona in de ziekenhuizen opgenomen. Dat waren er een week ervoor 1513, aldus het RIVM. De Nederlandse media tikten het bericht braaf over.

Niet iedereen slikt de cijfers van het RIVM voor zoete koek. Hans de Geus, beurscommentator bij RTL Z, maakte er gehakt van. “Ik weet niet waarom het RIVM zich genoodzaakt ziet journalistieke koppen boven hun eigen berichten te zetten. Dat kunnen we beter zelf doen,” zei hij vanmiddag. “Als je in de cijfers kijkt, dan gaat het helemaal niet slecht.”

Dan moet je wat

“Ze hebben natuurlijk die derde golf voorspeld en die komt maar niet, dus dan moet je wat,” vervolgde De Geus. “Dan maak je de kop maar wat negatiever.” De beursanalist verdiepte zich in de cijfers en kwam tot de ontdekking dat het percentage dat positief wordt getest geleidelijk daalt. Ook de IC-opnames nemen niet meer toe en het R-getal daalt, benadrukte hij.

Waarom waarschuwt het RIVM dan dat het R-getal boven de 1 zit? “Ze hadden allemaal rampen voorspeld en een derde golf. Dat past niet bij een dalend [R-getal],” reageerde De Geus. Het vervelende van zo’n kop – ‘alle coronacijfers in het rood’ – is dat iedereen dat voor waarheid aanneemt en overneemt, zei hij.

4.7 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

De Geus heeft t vaak bij t rechte eind?

Marjolein
Marjolein
1 jaar geleden

Mooi dat er steeds meer tegengeluid komt ??

Piet
Piet
1 jaar geleden

Allemaal leugens wat er verteld wordt over corona, en dat al vanaf het begin.

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Zou het dan toch nog echt gaan gebeuren dat het boven water komt dat we besodemieterd worden? Dank rtlz!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x