Buitenland

VIDEO: “Obama, stop de wereld te veranderen in een slagveld”

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de Amerika-top in Panama afgelopen weekend waren alle ogen gericht op de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Obama en zijn Cubaanse ambtsgenoot Raul Castro. Cuba en de VS stonden de afgelopen halve eeuw lijnrecht tegenover elkaar, maar proberen nu de banden aan te halen.

Minder aandacht was er voor de woorden van de Boliviaanse president Evo Morales. Hij riep Obama op te veranderen in een vreedzame leider, in plaats van deel uit te maken van een onderdrukkende en destructieve overheid.

“President Obama, stop de wereld te veranderen in een slagveld en hou op te denken dat er alleen maar vijanden en vrienden zijn,” aldus Morales. Volgens hem veroorzaakt de Amerikaanse overheid alleen maar chaos en destabilisatie.

De armoede in Latijns-Amerika is te wijten aan de neoliberale maatregelen die in het gebied door Washington zijn opgelegd, zei Morales. “De VS blijft het continent zien als zijn achtertuin en de mensen in het gebied als zijn slaven. Dit is de oorzaak van de extreme armoede,” zei hij.

De Boliviaanse president beschuldigde Washington van alle militaire coups die het continent in de tweede helft van de 20e eeuw hebben beïnvloed. “Ik wil de VS vragen wat wij hebben misdaan om in ons eigen land te worden behandeld als slaaf,” ging hij verder.

Kinderarmoede

Hij riep Obama op een einde te maken aan de uitbuiting van Zuid-Amerikaanse landen. “Zuid-Amerika is gekidnapped door de VS en we willen dat daar een einde aan komt,” besloot hij. “We willen in vrede leven.”

Er wordt vaak gezegd dat Amerikanen rijk zijn, maar toch is de kinderarmoede in de ontwikkelde wereld het grootst in onder meer de VS. Een vijfde van alle Amerikaanse kinderen is afhankelijk van voedselbonnen.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Triest dat mensen op de wereld dit mee moeten maken. Die NWO is een totale flop. Alles gelijk maken is een streep. Een streep op een hartmonitor.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Ene Theodore Levitt bedacht de globalisering. Leviet-Levi-hoogpriester geslacht. Goh, das weer heel toevallig!

Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Net als in Amerika woord ook hier in Nederland de burger in werkelijkheid geregeerd door de multinationals net als in Amerika zie je hier in Nederland een groot deel van de bevolking met bleke gezichten naar voedsel uitdeel centra gaan, net als in Amerika heb je een elite wat zich er niet voor schaamt gigantische geldbedragen binnen te schrapen zonder ook maar een enkele tegenprestatie welke hout snijd in de samenleving.
Met zijn allen zijn wij er verantwoordelijk voor dat deze predators zich vrijelijk en ongestraft kunnen bewegen in onze samenleving, wij hebben de mond vol over de onmenselijke IS terwijl wij al jaren in onze eigen democratische hel het een ieder tot een hel maken welke zwak oud of ziek is.
De sociale omgang de liefde naar de mens in onze tijd is weg gehinkt uit onze samenleving zoals Nostradamus al profeteerde.
Mocht de IS werkelijk de wereld veroveren zoals door sommige westerse landen word beweerd dan is dit iets wat wij over ons zelf hebben uitgeroepen.

pazzes1986
pazzes1986
8 jaren geleden

Ze beginnen ook al die oorlogen als ze daar nou eerst mee stoppen hoeven ze ook niks tegen tehouden

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x