Buitenland

Liet een hacker Germanwings-vlucht 9525 doelbewust neerstorten?

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een luchtvaartdeskundige vraagt zich af of Germanwings-vlucht 9525 mogelijk is gekaapt door een hacker, die het vliegtuig vervolgens liet crashen. Hoewel velen copiloot Andreas Lubitz verantwoordelijk houden voor de vliegramp, zegt directeur van Indigo Aerospace Matt Andersson dat de vliegtuigapparatuur mogelijk is gehackt.

Andersson wijst erop dat het vliegtuig volgens de Franse autoriteiten tijdens het neerstorten versnelde. “Dat kan een aantal oorzaken hebben, waaronder het hacken van de besturings- en navigatiesystemen door middel van malware of onderschepping,” zegt hij in de Financial Times.

“Dat is één van de redenen waarom gevechtstoestellen en vliegtuigen van wereldleiders hiertegen beschermd zijn,” zei hij. “Normale vliegtuigen zijn dat niet.”

Bij verschillende vliegmaatschappijen moeten sinds de crash voortaan altijd twee bemanningsleden in de cockpit zijn. Het besluit volgt op een nieuwe richtlijn van het Europese agentschap voor veiligheid in de luchtvaart EASA.

De EASA bracht het voorschrift uit naar aanleiding van de crash met het toestel van Germanwings. Andersson waarschuwt dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken. “De beweringen die worden voorgeschoteld aan het publiek zijn mogelijk onjuist, misleidend of kunnen in sommige gevallen leiden tot richtlijnen die een averechts effect hebben,” zei hij.

Andersson is niet de enige luchtvaartdeskundige die speculeert dat het toestel mogelijk is gehackt. Oud-piloot Jay Rollins zei afgelopen maand op televisie: “Vliegtuigen opereren grotendeels geautomatiseerd. Er is één mogelijkheid die nog door niemand is genoemd. Ik vraag me af of het toestel is gehackt.”

Hij trok een parallel met een Amerikaanse drone die boven Iran gehackt zou zijn. “Plotseling reageerde het vliegtuig op signalen van buitenaf. Voor een piloot zou dat erg verontrustend zijn.”

[MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sebastiaan
Sebastiaan
7 jaren geleden

Dus… Gevechtstoestellen zijn beschermd, maar een drone werd gekaapt… Wel grappig dat die man als baan heeft om wilde theorie te spuien onder het mom van “vragen”. Ik vraag me af of hij wel helemaal pluis is, of een martian in een (overigens slecht gedesigned) mensen pak. Is dat nu ook theorie en nieuwswaardig?

Marijke Schelleman
Marijke Schelleman
7 jaren geleden

was het in de buurt van Cern? Ik las ergens dat daar ‘iets aan de hand was’. Het lijkt me heel goed mogelijk dat alle apparatuur in de omgeving daardoor beinvloed worst

loeky123
loeky123
7 jaren geleden

ik ga er ook van uit dat bv de JSF gevecht,s vliegtuigen gewoon door de USA uit gezet kunnen worden
ze willen de hele wereld controleren, dus dat lijkt me logisch, want die USA ziet over al een complot in, en als je niet luistert krijg je een zooi bommen op je dak

trackback
BOINNK!!! | Eindtijd nieuwberichten, verzameld door Arie Goedhart
7 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x