Binnenland

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. Het is best denkbaar dat dat een jaarlijkse activiteit wordt. Het is ook denkbaar dat het een jaarlijkse activiteit wordt voor dezelfde groep die we ook de griepprik geven. Deze uitspraken deed zorgminister Hugo de Jonge op 16 november in de Tweede Kamer.

Donderdag zei De Jonge dat zoveel mogelijk 60-plussers die zes maanden of langer geleden hun laatste vaccinatie kregen, nog dit jaar een booster kunnen krijgen. De komende tijd zullen de GGD’en honderdduizenden boosters per week zetten. Onder meer militairen gaan daarbij helpen. Er komen zeker 80 grote locaties daarvoor.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook bij onze oosterburen wordt druk geboosterd. In Duitsland worden zo’n 800.000 ‘oppepprikken’ per dag gezet. Er is veel kritiek op de boostercampagne, ook vanuit medische hoek.

Alle toegestane middelen

Cardio-anesthesioloog (niet praktiserend) Robert V. schrijft op LinkedIn dat hij geen boostervaccin gaat halen. “Ik heb me laten vaccineren en daarmee is het klaar.” Hij gaat wel iets anders doen. “Ik ga me met alle wettelijke toegestane middelen verzetten tegen onze overheid, regering en ons OMT die deze wantoestand faciliteren.”

“Dat betekent: protesteren, procederen en voor de artsen die zich schuldig maken aan wat in mijn ogen ondeskundig adviseren is: de Inspectie kan een heleboel aanklachten gaan verwachten,” zegt hij. “Een onrechtvaardige overheid moet worden vervangen door een betere.”

Burgerlijke ongehoorzaamheid

De cardio-anesthesioloog verwijst naar een citaat van Henry David Thoreau, de uitvinder van de burgerlijke ongehoorzaamheid:

“Er bestaan onrechtvaardige wetten; zullen we ons ertoe beperken die te gehoorzamen, of zullen we ernaar streven ze te wijzigen en ze gehoorzamen tot we daarin geslaagd zijn, of zullen we ze meteen overtreden? Onder een regering als de huidige zijn de mensen over het algemeen van mening dat ze moeten wachten tot ze de meerderheid overreed hebben ze te wijzigen. Ze denken dat het middel erger zou zijn dan de kwaal, als ze verzet zouden plegen. Maar het is de schuld van de regering zelf dat dat zo is. Zij zorgt ervoor dat het middel erger is dan de kwaal. Waarom is zij niet beter in staat de noodzaak tot hervormingen te voorvoelen en hervormingen door te voeren, waarom koestert zij haar verstandige minderheid niet? Waarom moedigt zij haar burgers niet aan alert te zijn op haar tekortkomingen en deze te signaleren, en beter te handelen dan zij van hen vraagt?”

4.8 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Corrado
Corrado
2 jaren geleden

Gelukkig weer een die wakker is. Nou doen wat je aankondigd!!

robert
robert
2 jaren geleden

hey medische sector, fool me once, shame on you.. fool me twice, shame on me!

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Het probleem is juist, dat binnen de regels van dit falende systeem, je dit systeem niet gaat veranderen. Je moet zelf voor even net “zo erg” willen zijn als de mensen in het systeem anders is het bij voorbaat al verloren.

Dubito
Dubito
2 jaren geleden

Boos, bozer, booster

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x