Het Complot

We zijn nooit op de maan geweest. Hoe complottheorieën over de maanlandingen zijn ontstaan

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bill Kaysing was een voormalige Amerikaanse marineofficier die werkte voor één van de fabrikanten die de raketten leverden voor de Apollomissies van de NASA.

Hij claimde in zijn boek ‘We Never Went to the Moon’ (We zijn nooit op de maan geweest) dat de overheid de maanlandingen in scène had gezet.

Veel mensen geloven dat de maanlandingen nooit hebben plaatsgevonden. Uit een recente peiling blijkt bijvoorbeeld dat een vijfde van de Italianen gelooft dat de maanlandingen een hoax waren.

Complot

Een peiling uit 2018 laat zien dat bijna zes op de 10 Russen niet geloven dat de Amerikanen op de maan zijn geweest.

Het boek van Kaysing kwam uit in 1976. Enkele jaren daarvoor, in 1971, onthulden de gelekte Pentagon Papers dat de regering-Johnson lange tijd had gelogen over de Vietnamoorlog.

Daarnaast concludeerde de zogeheten House Select Committee on Assassinations van de Amerikaanse overheid in 1976 – in tegenstelling tot de Commissie-Waren – dat de vermoorde president Kennedy hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer was geweest van een complot.

Filmstudio

Het gevolg hiervan was dat het vertrouwen van de Amerikaanse burger in de overheid steeds verder wegzakte.

In 1978 kwam de Hollywoodfilm Capricorn One uit, gebaseerd op het boek van Kaysing.

De film gaat over een landing op Mars die in werkelijkheid is opgenomen in een filmstudio, als verwijzing naar geruchten dat de maanlandingen waren geregisseerd door Stanley Kubrick.

[The Conversation]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
3 jaren geleden

One small step for man, one giant lie for mankind. Kijk naar de persconferentie (de mannen schreven zojuist zogezegd geschiedenis) en kijk hoe daar drie man zitten die niet weten hoe ze zich moeten gedragen. Let op de armbewegingen van Armstrong…

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Ik kom uit 1962 en ik heb alleen David Bowie naar de maan zien gaan.

Logisch
Logisch
3 jaren geleden

Als je de originele beelden bekijkt van de maanlanding. Zie je dat de horizon wel echt dichtbij is. Dat kan nooit. De maan is wel zo groot dat de horizon veel en veel verder moet zijn. Dit kan alleen maar opgenomen zijn in een studio. Als je goed critisch kijkt zie je dat het echt nep is.

Wil
Wil
3 jaren geleden

toen die raket opsteeg van cape caneveral was dat toch ook geen hoax

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x