Binnenland

Volkskrant-artikel waarin blond nazistisch wordt genoemd wekt irritatie: ‘Dit is toch niet te geloven’

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!

De Volkskrant heeft een heel lang artikel gepubliceerd waarin wordt uitgelegd dat blonde mensen nazistisch zijn. Boven het artikel prijkt een AI-gegenereerde afbeelding van een zonnig landschap met een groep blanke mensen die Geert Wilders eerder deze maand plaatste.

“De zon gaat weer schijnen in Nederland!” schreef de PVV-leider erbij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Met blonde vrouwen zet Wilders zijn boodschap kracht bij: ‘In radicaal-rechtse context is blond vaak het symbool voor zuiverheid’, aldus de krant.

Dit is toch niet te geloven

Het artikel wekt veel irritatie op. Alleen al op X staan er zo’n 1000 vrijwel uitsluitend negatieve reacties onder het artikel. “Begrijp ik het nu goed dat elke blonde vrouw radicaal-rechts is volgens deze auteur? Dat lijkt mij júíst racistisch, misogyn en bovenal stuitend,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen.

Huisarts Els van Veen vraagt: “Als je eerder kritiek had op Kaag was dat misogyn. Maar blonde vrouwen linken aan radicaal-rechts (wat dat ook mag zijn) is opportuun?”

“Dit is toch niet te geloven,” zegt presentator van het NPO-programma Ongehoord Nieuws Tom de Nooijer.

Hef jezelf op

Bioloog Richard Steenvoorden foetert: “Je zou maar blond zijn en dit lezen. Hef jezelf op, Volkskrant.”

“Blonde vrouwen en dan ook nog zonder sluier: in de radicaal-linkse context van de Volkskrant krijg je dan heel erg op je donder van een mannelijke redacteur,” aldus historicus en publicist Roelof Bouwman.

De Vulliskrant

Adjunct-hoofdredacteur van OpinieZ.com Uri van As haalt uit: “De Vulliskrant, lijfblad van roomblank, radicaal-links Nederland.”

Journalist Joost Niemoller vat samen: “Volkskrant: ‘blond is nazistisch’.”

Op dezelfde dag publiceerde de Volkskrant een artikel waarin staat dat de interesse in nieuws afneemt en een vijfde van de Nederlanders het nieuws niet vertrouwt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M.Bentoéra
M.Bentoéra
1 maand geleden

Wat wordt er today een hoop bullshit bedacht.

Annette
Annette
1 maand geleden

Ik kan maar tot één conclusie komen: Het gaat hier helemaal niet om het feit, dat je BLOND bent, maar dat je BLANK bent.

Althans, dat is dan mijn gedachte over deze hele zaak. Ik heb met opzet het woordje “blank” gebruikt, omdat ik simpelweg WEIGER om mijzelf WIT te noemen.
Ik was niet wit, ik ben niet wit en ik zal, tot aan mijn dood, NOOIT wit zijn.

Dat woordje “wit” is alleen maar ontstaan, omdat ze in het Engels het woordje “white” gebruiken. That’s all.

Dit hele gel*l over blonde mensen is niets anders dan alweer het demoniseren van de blanke mens.

De kliek, die (helaas) nog steeds de dienst uitmaakt, is vooral bezig om de blanke mensen uit te roeien. Op wat voor manier dan ook.

Er wordt altijd flink geageerd tegen iedereen, die het ook maar durft om het woordje OMVOLKING te gebruiken, maar als je ook maar je ogen de kost geeft, dan ZIE je dat dat al jarenlang aan de gang is.

Ook de statistieken vermelden dit onbarmhartig. Misschien duurt het nog een paar generaties (ik kan nog steeds niet in de toekomst kijken), maar er zal een moment komen, dat er überhaupt geen blanke mens meer over is.

Ja, en wat dat artikel in de Volkskrant betreft: dit is natuurlijk een directe aanval op onze nep-blonde Geert Wilders, die dan zo mooi heeft voorspeld, dat de zon weer zal gaan schijnen.

Nu…. als je zegt, dat de Volkskrant niets anders dan bagger verkoopt, dan wil ik ook nog wel even zeggen, dat dat ook geldt voor onze “blonde” Geert.

Even off topic:
Las vanochtend heel vroeg, dat het nieuwe kabinet niet op 1 juli wordt geïnstalleerd, maar op 2 juli.
En weten jullie wat de reden is?
Dat is, omdat op 1 juli Keti Koti (in één keer goed gespeld) door de Surinaamse bevolking (HIER in Nederland!) wordt gevierd.
Voor onze beoogde nieuwe minister-president was het trouwens wel HEEL moeilijk om in één keer deze twee woorden goed uit te spreken.
Het was voor hem heel wat gemakkelijker om mensen jarenlang te bespioneren en af te luisteren.

CTV
CTV
1 maand geleden

Blond is inderdaad velemalen mooier dan zwart of gekleurd. Dat is een feit. Maar ben ik nu een nazi

Johannes
Johannes
1 maand geleden

Het reageren op zulks nonsens is wat je kan noemen ook blond. Zodra je het door hebt zal je merken dat alles op de schop gaat. Geen diversiteit meer maar eenheidsworst.De dictatuur norm zet zich zo voort die willen bepalen hoe je leeft en denkt. Dat is nu ook bezig met die vaccines.vogelgriep in aantocht iedereen een prik eerst de kip dan de mens ze blijven het proberen.. Er is ook aanzet tot hongersnood de regen zorgt ervoor. Heen oogst ach ze hebben krekelmeel is de uitkomst. Hun resultaat zal zoverg zijn dat ze zelf moeten vluchten. De enige geding is Musk die graag naar Mars wil waar hun dood zich verder opwacht. Zever ik hmm ik ben niet links of rechts dat moet je vragen aan blonde mensen die weten welke hoek je zit. Wat een onzin dus.

Back to top button
142
0
We lezen graag je reactie!x