Homepagina » Natuur en Milieu » VIDEO: Russische stad bedekt met oranje sneeuw
VIDEO: Russische stad bedekt met oranje sneeuw

VIDEO: Russische stad bedekt met oranje sneeuw

Inwoners van de Russische stad Saratov keken raar op toen ze tot de ontdekking kwamen dat de grond bedekt was met een laag oranje sneeuw. Via de sociale media lieten mensen weten dat de gekleurde sneeuw in vrijwel alle delen van de stad was te zien.

De kleur varieerde van lichtgeel tot dieporanje. Sommige sociale-mediagebruikers waren bang dat de sneeuw radioactief was of schadelijke chemicaliën zou bevatten. Anderen dachten dat er iets aan hun ogen mankeerde.

Een aantal inwoners nam contact op met persbureau Svobodnye Novosti, dat een expert aan de tand voelde over het fenomeen. Weerman Mikhail Boltukhin zei dat oranje sneeuw heel normaal is en ongevaarlijk is voor zowel mens als dier. Hij zei dat de oranje sneeuw het gevolg is van een cycloon die vanuit de Westelijke Sahara zand richting Rusland heeft geblazen.

“De lucht die uit het westen komt bevat kleine zanddeeltjes die de vallende sneeuw een oranje kleur geven,” zei Boltukhin. “Soortgelijke fenomenen zijn recentelijk waargenomen in verschillende delen van het land, met name op de Krim.”

#saratov #snow #саратов #оранжевыйснег #снег #оранжевый #погода #tysar

Een foto die is geplaatst door Anton Starikov (@anton_starikov) op

[RT]


Vind je dit leuk? Deel het dan met je kennissen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. “Weerman Mikhail Boltukhin zei dat oranje sneeuw heel normaal is”..

  ‘Heel normaal’ is misschien wat overdreven maar heel ongewoon is het nou ook weer niet. Sneeuw kan verschillende kleuren hebben, vaak veroorzaakt door bepaalde algen. De kleur kan variëren van oranje-rood tinten tot bruin, geel, groen en blauw.
  Daarnaast kunnen ook woestijnzand of luchtvervuiling een oorzaak zijn. Woestijnzand kleurt van geel tot rood tinten. Sneeuw die verkleurd is door luchtvervuiling van olieraffinaderijen kleurt bijvoorbeeld weer van grijs tot zelfs zwart.

  http://news.nationalgeographic.com/news/2005/06/0607_050607_snowalgae_2.html
  http://chemistry.about.com/od/environmentalchemistry/a/colored-snow-chemistry.htm

  5 likes
 2. Grappig, maar dus een logische verklaring. Ik zou me hier dus geen zorgen over maken.

  3 likes
 3. ik geloof ten zeerste dat dit met behulp van weermanipulatie biochemische oorlogvoering is.

  hieronder heb ik een link gezet naar een artikel waarbij wetenschappers onderzoeken wat er in het rode sediment zit. dit gaat overigens wel over een situatie uit 2001 en gebeurde in India

  http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_kerala12.htm

  3 likes
  • Jouw verwijzing verteld juist NIETS over biochemische oorlogvoering… dit verteld enkel over de vorming van algen (biotische) die in hele droge omstandighede kunnen (over)leven.
   nix over oorlogsvoering? zo ook de uitslag van de resultaten in je artikel….. misschien moet je m zelf ook lezen voordat je m post.

   0 likes
 4. Dat krijg je van al die chemtrails, haarp geo engineering.

  2 likes
 5. is onze Alex en Maxima daar soms op bedoek

  1 likes
 6. In Rusland hebben ze nog nooit van milieuvervuiling gehoord.

  0 likes
 7. Tja het is geen maagdelijke witte sneeuw maar vieze sneeuw heb je hier ook wel eens vooral waar bergen herfstbladeren liggen etc, met wat wind erbij of voorbij stuivende auto’s en je hebt vieze sneeuw, denk dat het oranje (moet je wel goed kijken) afkomstig is van ijzeroxide wat in de herfstbladeren voorkomt.

  Vind het overdreven -oranje- het Tsjernobyl scenario wordt op deze manier herdacht lijkt het wel, gewoon even het zaakje analyseren en pas daarna publiceren.

  0 likes
 8. Misschien fijne deeltjes ijzeroxide……….waar zou dat vandaan kunnen komen???

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...