Homepagina » Universum » Wetenschappers: op honderden miljarden planeten in de Melkweg kunnen levensvormen bestaan
Wetenschappers: op honderden miljarden planeten in de Melkweg kunnen levensvormen bestaan

Wetenschappers: op honderden miljarden planeten in de Melkweg kunnen levensvormen bestaan

Australische wetenschappers hebben berekend dat er alleen al in onze Melkweg honderden miljarden planeten zijn zoals de aarde, waarop levensvormen kunnen bestaan. Die conclusie baseren zij op een aangepaste versie van een vuistregel die ruim 200 jaar geleden voor planeten van ons zonnestelsel werd opgesteld.

De onderzoekers hebben de vuistregel, de wet van Titius-Bode, toegepast op 151 zonnestelsels met minstens drie planeten die zijn ontdekt met de Amerikaanse Kepler-ruimtetelescoop. Ze voorspellen dat in al die stelsels nog 228 planeten kunnen worden ontdekt. Daarnaast zouden in elk zonnestelsel gemiddeld twee planeten binnen de bewoonbare zone van hun ster te vinden zijn.

Met de Kepler-telescoop zijn veel exoplaneten gevonden die relatief dicht bij hun sterren staan. Het oppervlak van deze planeten is daardoor vaak te heet om leven te kunnen bevatten. Maar uit de nieuwe analyse blijkt dat rond elke ster in de Melkweg ook planeten draaien die in een minder hete zone liggen en waar dus, net als op de aarde, wel levensvormen kunnen bestaan.

“De ingrediënten voor leven zijn overvloedig in ons zonnestelsel en nu weten we dat ook bewoonbare omgevingen in overvloed voorkomen,” zei hoofdonderzoeker Charley Lineweaver van de Australian National University.

Het onderzoek is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

[Australian National University]


Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met iedereen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Dit kunnen ze allemaal berekenen; wat vreselijk knap.
  Maar of planeet X oftewel Niburu er aan zit te komen, dat kunnen ze nou weer NET NIET vertellen.
  Vreemde jongens die wetenschappers… of………. klopt er toch fff weer eens iets niet …
  Zou het toch op prijs stellen als men eens wat eerlijker naar de mensen zouden opstellen, misschien dat ze dan eens wat geloofwaardiger zouden overkomen.
  Dit is echt zoooooooo …….

  8 likes
  • Misschien zegt het wel wat over de geloofwaardigheid van die planeet X, dat het object nog nooit door iemand is waargenomen.

   15 likes
   • Nog nooit door iemand waargenomen ?
    Ik weet niet hoe je aan die flauwekul komt, maar kijk eerst hier maar eens naar, voor je weer zo’n ongefundeerde uitspraak doet.

    https://www.google.nl/search?q=second+sun&biw=1093&bih=482&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3T3VVM-6OYnbaoDdgfgI&ved=0CAYQ_AUoAQ

    En ja, ik heb hem zelf ook gezien.

    2 likes
    • In jouw dromen EllenB! En dan kom je ook nog eens met de bewering dat ons stelsel en dubbelzon stelsel is. Waar haal jij die flauwekul vandaan?!

     13 likes
     • Ondanks dat je toon me niet bevalt, zal ik toch antwoorden, voor de mensen die wel geloven, dat de foto’s authentiek zijn.
      Er is op dit moment inderdaad een ander zonnestelsel, ‘vlak’ naast de onze.
      Planet X, is een planeet uit dit zonnestelsel en zijn invloed op de aarde zal binnenkort zorgen voor een nieuwe Pole Shift.
      De extreme weersomstandigheden, de dode vissen, vogels, dolfijnen etc. zijn voornamelijk hieraan te danken.
      Ook de vele stroomuitvallen, want het magnetische veld om de aarde neemt steeds meer af.

      En natuurlijk komt ook dit weer niet in het nieuws.
      Ze willen niet dat we in paniek raken, en gewoon naar ons werk gaan.
      In Rusland, Japan en China wordt dit trouwens niet geheim gehouden.
      In het laatste land zijn al verschillende spooksteden waargenomen. Die bereiden zich dus al voor.
      Ik denk dat dit ook de reden is, dat de Elite nu massaal op de vlucht geslagen is.
      Voorbereiden is iets wat jullie ook beter kunnen gaan doen. Is een stuk productiever, dan mij belachelijk proberen te maken.

      4 likes
     • Beste EllenB. Jouw toon naar Alfred bevalt mij totaal niet. En als ik dezelfde toon terugschrijf zijn jouw tenen te lang. Heel apart hoor.
      Jij gelooft maar mooi wat jij wil geloven.
      Ik kan je 1 ding vertellen. Een dubbelzon systeem bestaat niet in de onze.

      Maar om in jouw logica te blijven denken. Ik weet het zeker. Waarom? Ik heb een rode cape omgedaan en een rondje door ons stelsel gevlogen. Klaar.

      3 likes
    • Grootste deel interne reflecties in de optiek van de camera (zie https://www.youtube.com/watch?v=6ZWRyN2WO9c), bijzonnen, artists impressions. Zou je in elk geval hier uit willen selecteren welke hits in deze google search volgens jou Niburu weergeven?
     En dan overwegen, waarom alle amateurastronomen geen melding maken van deze “waarnemingen”?
     Hoe zit het met de zonsondergang? Kruipt ie al weer wat naar het westen terug?

     3 likes
     • @Yeah
      Het nieuws is in handen van de Elite, en nieuwslezers mogen niet hun eigen mening geven.
      En die foto’s zijn van het zonnestelsel, die nu in de buurt van de onze staat, niet van de planeet.
      Planet X is niet goed te zien, omdat hij in de buurt van onze zon staat. Het is dus erg moeilijk om hem te zien, tegen het licht in.
      Dat geldt natuurlijk ook voor het fotograferen en filmen ervan.

      En de tweede zon, was een keer per ongeluk te zien bij de weersverwachtingen van RTL.
      Heb toen de volgende dag op hun site gekeken, maar de betreffende foto was niet meer te vinden.
      Ja, ze proberen het dus voor ons verborgen te houden.

      3 likes
     • EllenB ” En natuurlijk komt ook dit weer niet in het nieuws.
      Ze willen niet dat we in paniek raken ‘

      en zelfs de nieuwslezer van het nieuws op tv / media raakt niet in paniek?

      Ellen, er is GEEN EEN amateurastronoom die dat zogenaamde niburu vast heeft gelegd, alleen google zit vol met fotos, de zogenaamde niburu… yeah.

      2 likes
    • Ja joh.. Google.. zo. Indrukwekkend bewijs. Mensen denken tegenwoordig dat als het op Google staat dat het ook waar is.

     Als het object duidelijk te zien zou zijn. Dan zouden heel veel amateurastronomen en dat zijn er miljoenen er echt wel melding van maken.

     Maarja, het staat op google he, dus dan zal het wel zo zijn. Los van het feit dat al deze astronomen al jaren studie doen en al jaren de hemel afspeuren.

     2 likes
    • Je zou eens een basiscursus sterrenkunde en hemelmechanica moeten volgen

     1 likes
  • Misschien moet jij je misschien niet zo laten leiden door al die complottheorien.
   Deze wetenschappers waar jij het over hebt toen tenminste gedegen onderzoek. Jij daar in tegen leest alleen maar wat je wil lezen en trekt je conclusies die gebaseerd zijn op aannames. Vanaf 2003 volg ik dat geneuzel al over Niburu. De aarde zou inmiddels al 3x vergaan moeten zijn.

   4 likes
   • Dit dus, meten is weten en feiten liegen niet.

    Helaas heeft niet iedereen een goed werkende bullsh*t-detector in zijn browser geinstalleerd. Zou verplicht moeten zijn.

    0 likes
  • @huisheks

   daar heb je zeker punt in, ik denk dan ook dat we eerst eens onze zonnestelsel eens leren kennen voordat we verder gaan met het ontdekken. ze willen bijvoorbeeld contact maken met buitenaardse maar ze kennen niet eens hun buurman/buurvrouw hier op deze aarde.

   2 likes
 2. Over het feit dat je niets in de pers leest wil ik zeggen dat het volk in het ongewisse wordt gelaten door de leugenmachine die wij vrije pers noemen. Het hele noorderlijk halfrond is al gevaarlijk radioactief. Lees jij er iets over ?

  1 likes
  • Waar haal je dat vandaan? Het niveau van de achtergrondstraling wordt voortdurend gemeten, o.a. af en toe door mij. In Nederland is in elk geval niets veranderd aan het stralingsniveau in 15 jaar.

   3 likes
    • FUKUSHIMA. Wat blijft het toch angstvallig stil over dit onderwerp Zelfs op deze website. Lekkage dag in dag uit in de zee sinds de ramp!

     1 likes
     • Ik zal jullie even bijpraten: We worden voortdurend blootgesteld aan radioactieve straling. Hoofdzakelijk door natuurlijke bronnen, zoals radioactief materiaal in de aardkorst, kosmische straling, ingeademde Radon en zelfs van binnen uit door bijv Kalium-40 in ons lichaam. In Nederland ontvang je jaarlijks een dosis van 2,5 mSv. Een wintersportvakantie of een transatlatische vlucht verhoogt dit met 0,1 mSv. Een CT-scan met 10mSv. De eventuele schade die dit stralingsniveau aan ons DNA aanricht wordt door reparatie enzymen hersteld. (Ook door andere oorzaken wordt voortdurend DNA beschadigd) Stralingsniveaus worden uitgedrukt in Bq. Die K-40 in ons lichaam bijv. heeft een activiteit van 4800 Bq. De natuurlijke radioactiviteit in zeewater is gemiddeld 14.000 Bq/m3. 2Bq/m3 is afkomstig van Cs-137 afkomstig van testen met atoombommen in de jaren 50 en 60. Ook ter vergelijking: de maximaal toelaatbare activiteit in drinkwater als gevolg van Cs-137 is 9400 Bq/m3. En in maart vorig jaar werd voor het eerst voor de westkust van de VS een spoor van het radioactief materiaal van Fukushima gevonden, met een stralingsniveau van 1 Bq/m3. In feite was deze bijdrage alleen apart van de al aanwezige straling te onderscheiden doordat de radioactieve bron ervan — Cs-134 met een halveringstijd heeft van 2,1 jaar, waarvan we specifiek weten dat het van Fukushima afkomstig moet zijn. In Nederland zullen we waarschijnlijk nog heel lang moeten wachten voordat we ook maar een spoor hiervan zullen kunnen meten.

      0 likes
 3. @EllenB: er zitten mooi foto’s bij, maar op geen enkele nieuwsuitzending is hierover bericht.

  0 likes
  • De enige wetenschappelijke waarde van al die foto’s is dat die kunnen dienen als een bureaublad achtergrond meer niet.

   1 likes
   • Ik heb altijd voor iedereen respect en begrip. Maar de verhalen van EllenB zijn wel heel slecht onderbouwd en komen allesbehalve geloofwaardig over. Ik dan nog wel zeer ruimdenkend. Je moet geloven wat je wil geloven. Vrijheid is het mooiste dat er is. Maar dit soort zwakke verhalen halen het niveau van ninefornews omlaag, EllenB. Maak er een mooie nacht van. Peace en wees aardig voor elkaar 🙂

    1 likes
 4. In feite stelt de naam van het artikel niks nieuws, ook daarvoor was dit al van toepassing. En we hebben het enkel nog over onze melkweg als een zandkorrel in een gemiddelde zandbank (zoniet groter). Misschien bestaan er wel bepaalde levensvormen die gewoon door de ruimte heen zweven om iets geks te noemen. We weten veel over de cosmos maar er is nog steeds een enorme ontzichbare en ontmeetbare wereld waar we (nog) niets van weten.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

studie

Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

wetenschappers

Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...