Gezondheid

VIDEO: Ze zitten op onze bespoten groenten, ze zijn risicovol en de overheid doet er niets tegen

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vooraanstaande wetenschappers hebben voor het programma Zembla berekend dat de blootstelling aan hormoonverstorende stoffen ons elk jaar 5,8 miljard euro kost. Deze stoffen zijn volgens de wetenschappers gevaarlijk voor ongeboren baby’s en jonge kinderen. Op latere leeftijd kunnen ze ook tal van problemen veroorzaken.

Hormoonverstoorders zitten in pesticiden, weekmakers en vlamvertragers die we vinden in dagelijkse producten als plastic verpakkingsmateriaal, op bespoten groente en fruit, in blik en cosmetica. In Nederland is ieder jaar sprake van 280 extra gevallen van zaadbalkanker door blootstelling aan vlamvertragers. Daarnaast zijn in ons land 7000 sterfgevallen van mannen tussen de 54 en 64 jaar toe te schrijven aan weekmakers. Ook worden 1500 gevallen van obesitas bij kinderen in verband gebracht met blootstelling aan bisfenol A.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Minister Schippers van Volksgezondheid laat in een reactie weten: “Gezien alle onzekerheden rondom de mate waarin welke stoffen eventueel wel of niet schadelijk zijn, is het nog te vroeg om hier concrete conclusies aan te verbinden.”

De Nederlandse overheid heeft tot nu niets gedaan om hormoonverstoorders te reguleren en wacht op nieuwe wetgeving uit Brussel. Zwangere vrouwen worden in Nederland niet voorgelicht over de risico’s van hormoonverstorende stoffen. De Deense overheid doet dat wel.

De Amerikaanse kinderarts L. Trasande berekende dat de Europese Unie per jaar 157 miljard euro aan zorgkosten kwijt is door blootstelling aan hormoonverstorende stoffen. Europese wetgeving over deze stoffen blijft uit. De lobby van de industrie weet het proces iedere keer succesvol te vertragen.

Volgens de wetenschappers moet de politiek nu actie gaan ondernemen. “We kunnen niet wachten tot we alle oorzakelijke verbanden hebben opgelost, want dan is de patiënt misschien al dood,” zei professor A. Kortenkamp van de Brunel-universiteit in Londen.

Kijk de aflevering ‘Hormoonverstoorders’ hier terug.

[VARA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boerenkool
Boerenkool
8 jaren geleden

De juiste vraag is niet “waarom doet Schippers hier niks aan”?
Maar “waarom laat Schippers het allemaal wél toe”? Sterker, waarom laten WIJ het allemaal toe?!

Wij laten het toe omdat we de hele dag bestookt worden met verdovende media en de meeste televisie belangrijker/interessanter vinden dan andere zaken.

De regering laat het toe omdat het vooral geld opleverd voor prominenten en het in lijn is met de geheime agenda van de NWO.

Boerenkool
Boerenkool
8 jaren geleden

Ga voor écht biologisch, liefst direct van de boer. Vermijd de supermarkt en kunststof zoveel mogelijk.

Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

Minister Schippers van Volksgezondheid laat in een reactie weten: “Gezien alle onzekerheden rondom de mate waarin welke stoffen eventueel wel of niet schadelijk zijn, is het nog te vroeg om hier concrete conclusies aan te verbinden.”

Maar we gaan wel jongens inenten tegen baarmoederhalskanker!

Sunshine
Sunshine
8 jaren geleden

Wij wonen op het ‘platte’land, tussen de boerderijen en landbouwgronden.
En met lede ogen zie ik ieder voorjaar hoe de landbouwgronden veranderen in pesticidenvelden. Dagelijks zie ik traktoren, die ook ieder jaar groter worden, met steeds groter worden gifspuitmachines erachter over de landerijen hun dodelijke werk doen.

Als je pech hebt en op het verkeerde moment langs de verkeerde akker fietst of loopt wordt je fijn meebespoten – gratis en voor niets.

Het wordt tijd dat mensen beseffen hoe vergiftigd de maagvulling in supermarkten is. Ja, lekker goed ja, maar op de lange termijn zonder twijfel, ziekmakend.
Stel je even voor; na de winter en voordat er ook maar iets gezaaid of gepoot wordt, wordt het ‘onkruid’ al doodgespoten. Dat betekent dat er al gif in de bodem zit als het gewas er in komt. Dan komt er kunstmest overheen wat niet het volledige aantal mineralen bezit die in een gezonde grond zitten, ruim 80, maar vaak 3 of 4. Stoffen die zorgen dat het gewas onnatuurlijk hard groeit. Gevolg -> lege planten mineraalwijze gesproken, want wat niet in de grond zit komt niet in de plant heel simpel.
Dan gaan er ladingen gif over de planten gaan (en nee, die spoel je er niet ‘even’ af onder de kraan want het wordt via de wortels opgenomen in de plant).
Vervolgens worden de lege planten geoogst, gaan naar Unilever en Co en worden bewerkt voor hun gewin en ons gemak, totdat er van dat mss hele kleine beetje mineralen- en vitamineninhoud nóg minder overblijft.
Wordt het in plastic verplakt = lekkage van brandwerende stoffen en BPA’s (weekmakers) en vervolgens gaan wij ‘lekker voordelig’ onze winkelwagentjes volstouwen en stoppen het in de magnetron waar de laatste restanten waar onze lichaamscellen iets mee kunnen, eruit gehaald worden.

Gek hè dat wij steeds zieker worden met elkaar?
En wacht in godsnaam niet op de politiek om in actie te komen, noch op BigBusiness.
De enige die een goede keus kan maken ben jij! Jij stemt iedere keer als je je portemonee trekt.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x