Binnenland

VIDEO: We zijn het zat!

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan de ene kant worden er steeds meer bonussen uitgedeeld, maar aan de andere kant moet er steeds meer worden bezuinigd. De toenemende ongelijkheid in de samenleving zorgt voor een groeiend gevoel van onbehagen onder de bevolking.

Financieel geograaf Edward Engelen pleit voor drastische hervormingen binnen de financiële sector, maar er verandert weinig. Banken blijven succesvol lobbyen tegen nieuwe regels en politici houden zich vooral bezig met dagkoersen. Burgers voelen zich machteloos en raken steeds minder geïnteresseerd in de politiek. Waar blijft de opstand?

Stemmen heeft steeds minder zin, omdat gekozenen de belangen van de kiezer steeds minder op het netvlies hebben. In Brussel zorgt een leger van 15.000 lobbyisten ervoor dat de burger niet centraal wordt gesteld. De macht van democratisch gekozen parlementen valt steeds meer in handen van het bedrijfsleven en internationale instituties.

De Belgische schrijver David van Reybrouck constateerde enkele jaren geleden dat de democratie in zijn land er slecht aan toe is. Hij organiseerde een burgerforum om meer aandacht te vragen voor wat de burgers willen. Door de vastgelopen formatie na de verkiezingen in 2010, besefte Van Reybrouck dat België tegen de grenzen van de democratie aanbotste.

Razendsnelle communicatie werkt verlammend voor de politiek. De democratie is aan het verworden tot de dictatuur van de verkiezingen, aldus Van Reybrouck.

Bekijk hieronder de aflevering ‘We zijn het zat!’ van Tegenlicht:

[VPRO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

SaLuSa zegt; ‘Individueel kunnen jullie de mensen rond jullie verzekeren dat totale vrede eerder zal terugkeren dan je zou verwachten.’, hetgeen betekent dat de corrupte machtspolitiek zal verdwijnen.
Of dit met of zonder een opstand gaat geschieden, dat weet ik niet.

Abel
Abel
8 jaren geleden

Facebook: burgerverzet

Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

We zijn al te ver heen ! “opstand “??? Hier ?? In Nederland ?? Laat me niet lachen, daar is men te onverschillig voor. Dat mogen “anderen” doen.
Wie doet er Maandag AS. Mee Met De Acties v.d. Chauffeurs ???? 10, 20, 30, 40 man ??
Of beginnen zij in GROTE getale met de kenbaar maken van de al langer opgekropte onvrede ???
Wij zullen zien of de Nederland gemobiliseerd kan worden………………. tot maandag………

Rolling Stone
Rolling Stone
8 jaren geleden

WhaHAHAHA opstand…. opstand komt er alleen als het over iemands eigen beurs gaat of als je oud bent of juist heel jong. Alles ertussen in doet niet mee kennelijk. Kijk nu voor de aardigheid eens heel goed naar de foto die bij dit artikeltje hoort. Wat zie je dan voorop rijden? Juist, politie op motor helemaal vooraan in de stoet en alles onder controle. De regering lacht zich letterlijk het hoedje en wij,…. blerende schapen lopen er wel achteraan en zwaaien met een oranje vlaggetje en komen alleen in het verweer als er op onze eigen bankrekening weer wat minder staat. Maar blijf vooral lachen, want het is net een circusact met allemaal linkse of nog beter linke pipo’ s in dit land en het wordt steeds leuker. Zelfs wanneer de atoombom zou vallen, slaapt Nederland gewoon verder. Welterusten!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x