Homepagina » Buitenland » VIDEO: “Zijn jullie bezorgd over vluchtelingen? Stop dan met het steunen van terroristen”
VIDEO: "Zijn jullie bezorgd over vluchtelingen? Stop dan met het steunen van terroristen"

VIDEO: “Zijn jullie bezorgd over vluchtelingen? Stop dan met het steunen van terroristen”

De Syrische president Bashar al-Assad heeft in een interview met Russische media gezegd dat westerse steun voor rebellen de vluchtelingencrisis veroorzaakt heeft. Hij liet zich in het interview vooral zeer kritisch uit over de propaganda die de crisis in de hand werkt. “Deze mensen gaan op de loop voor terrorisme,” zei hij. “Het Westen jammert over de vluchtelingen, maar het steunt terroristen al sinds het begin van de crisis.”

“Als de Europeanen ongerust zijn over het lot van de vluchtelingen, dan moeten ze stoppen met het steunen van terroristen,” voegde hij toe. Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben openlijk steun gegeven aan rebellengroepen die het bewind omver proberen te werpen. De Franse president François Hollande zei vorig jaar dat zijn land wapens levert aan Syrische rebellen.

“Het Westen huilt met één oog voor de vluchtelingen, terwijl het met het andere een wapen richt”

Volgens de Syrische president doet Europa niets aan de oorzaak van de vluchtelingencrisis. “Het gaat er niet om dat Europa vluchtelingen niet aanvaardt of omarmt, het gaat erom dat de oorzaak niet wordt aangepakt,” zei hij.

Hij roept op de dialoog in Syrië voort te zetten, maar dat kan niet tenzij het terrorisme wordt verslagen. Assad benadrukt dat hij niet van plan is op te stappen omdat het Westen dat eist. “De president komt aan de macht door verkiezingen en als hij vertrekt, dan is het omdat het volk dat eist, niet omdat de VS of VN-Veiligheidsraad dat wil,” zei hij.

De Russische president Poetin beloofde Assad te blijven steunen. Over de Russische steun in het conflict zei Assad dat het land als enige niet bevooroordeeld is.

“Het Westen huilt met één oog voor de vluchtelingen, terwijl het met het andere een wapen richt,” zei Assad. Westerse landen hebben in zijn ogen toegelaten dat terroristische organisaties konden groeien.

Propaganda

“Eerst zei het Westen dat het om een vredige opstand ging, toen een gematigde oppositie en nu spreken ze van terrorisme zoals Al-Nusra of IS, een oorzaak van het Syrische regime en de president. Zolang het Westen deze propaganda volhoudt, zullen ze meer vluchtelingen krijgen.”

Turkije levert wapens aan Al-Nusra en ‘we weten dat het Westen en Turkije nauwe banden hebben’. “Erdogan en Davutoglu kunnen geen enkele zet maken zonder eerst te overleggen met de VS en andere westerse landen,” aldus de Syrische president.

Het Syrische conflict heeft geleid tot 250.000 doden en meer dan de helft van de bevolking is in Syrië ontheemd of naar het buitenland gevlucht. Bekijk het volledige interview hieronder.

[Knack]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

stuurman

Pieter Stuurman legt in 9 minuten treffend uit wat Klaus Schwab precies van plan is

In 1969 werd in Eindhoven een nieuw ...

bank

‘Het wordt geen pretje’: Oud-bankbaas onthult dystopische nieuwe wereld om ‘klimaatcrisis’ te bestrijden

In zijn boek ‘Value(s): Building a Better ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x