Homepagina » UFO » UFO’s zijn echt: oud-luchtmachtkolonel wil heropening Blue Book
UFO's zijn echt: oud-luchtmachtkolonel wil heropening Blue Book

UFO’s zijn echt: oud-luchtmachtkolonel wil heropening Blue Book

De gepensioneerde Amerikaanse kolonel Robert Friend, voormalig directeur van Project Blue Book, heeft gezegd dat de wetenschap zich moet blijven bezighouden met het mysterie van vliegende schotels.

Friend werd in 1958 directeur van Blue Book, de officiële studie van de Amerikaanse luchtmacht naar UFO’s.

“Toen ik het programma overnam schreef ik twee studies waarin ik een aanbeveling deed om UFO’s door een ander agentschap te laten onderzoek en analyseren,” zei Friend. Hij sprak onlangs tijdens een bijeenkomst in het National Atomic Testing Museum in Las Vegas.

Darpa

De 92-jarige kolonel had indertijd gesprekken met meer luchtmachtpiloten dan de meeste mensen ooit zullen ontmoeten. Hij luisterde naar hun verhalen over vreemde zaken die ze in de lucht hadden meegemaakt. Vaak ging het om objecten die zeer dicht bij het vliegtuig waren gekomen.

Ondanks de meer dan 700 zaken die als ‘ongeïdentificeerd’ waren gelabeld, werd Blue Blook in 1969 beëindigd. De conclusie van het project luidde dat UFO’s geen bedreiging vormden voor de nationale veiligheid en dat hun technologische mogelijkheden niet geavanceerder waren dan wat op basis van de wetenschappelijke kennis in die tijd realiseerbaar was.

Friend, zelf tot 1963 directeur van Blue Book, was het niet eens met de officiële bevindingen. Onder zijn leiding probeerde hij de UFO-waarnemingen tevergeefs onder te brengen bij het Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa), een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie, en de ruimtevaartorganisatie NASA.

Spoor

Hij heeft diverse gesprekken gehad met piloten en legerfunctionarissen die speelden met het idee dat sommige UFO’s van buiten de aarde afkomstig zouden kunnen zijn. Friend, in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de Tuskegee Airmen, werd tijdens de bijeenkomst vergezeld door de man die tussen 1961 en 1963 fungeerde als woordvoerder van Project Blue Book: kolonel William Coleman.

Coleman zag in 1955 een klassieke vliegende schotel toen hij een B-25 bommenwerper bestuurde. Het object, met een doorsnee van ruim 20 meter, kwam zo dicht bij de grond dat het een spoor achterliet. Daarna verdween de schotel met hoge snelheid in het niets.

Project Blue Book werd voorafgegaan door Project Sign (1947-1948) en Project Grudge (1948-1952). Een panel van ingenieurs, meteorologen, fysici en een astronoom onder toezicht van de CIA moest een rapport samenstellen over een reeks UFO-meldingen. In april 2003 heeft de Amerikaanse luchtmacht publiek verklaard dat er geen directe plannen meer bestaan voor nieuwe studieprogramma’s naar UFO’s in officiële opdracht van de overheid.

Hoewel hij er zelf niet van overtuigd is dat buitenaardsen de aarde al hebben bezocht wil Friend dat er een wetenschappelijk onderzoek wordt ingesteld naar UFO’s. In onderstaande video komen zowel Friend als Coleman aan het woord.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • investigator schreef:

  Ik weet dat ufo’s echt zijn, als je tenminste weet waar de naam ufo voor staat. Zeg dan gewoon: buitenaardse voertuigen bestaan. Dan weet je gelijk waar het over gaat, een weerballon kan ook aangezien worden als unidentified.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Project Blue Book was, en is puur bedacht om de bevolking te misleiden.Mij maakt het niet uit. De 2 die ik in mijn leven ooit heb gezien, wissen ze niet meer uit mijn systeem.En er komen alleen maar meer meldingen binnen, van mensen die net als ik, UFO’S hebben gezien.Dus de waarheid komt wel boven dobberen.

  0 likes
 • mister diamond schreef:

  @investigator……Ik weet ook dat ze bestaan maar ik denk dat als je het buitenaardse voertuigen gaat noemen dat dan het onderwerp nog belachlijker word gemaakt.

  0 likes
 • Westbound schreef:

  Eén ding hebben militairen, die het bestaan van ufo’s verdedigen, gemeenschappelijk: het zijn allemaal gepensioneerde KOLONELS. Een gepensioneerde generaal of admiraal zul je er nooit over horen. Wat zou hiervan de reden zijn?

  0 likes
 • m&m schreef:

  hunting wolf je heb inderdaad gelijk,als je ze eenmaal hebt gezien (net als ik)wordt het niet meer uit je geheugen gewist.
  zelf mijn en dochter hebben er een gedeeltelijk achter een wolk gezien (kan je nagaan hoe groot ie moet zijn geweest)mijn werd angstig en vroeg,ze was vijf jaar wat dat was en ik zei dat ik het niet wist.
  in de zomer van 1992 lag ik in mijn tuinstoel te kijken hoelang het duurde voor de sateliet weer voorbij kwam,toen mijn oog getrokken werd naar iets eigenaardigs.
  het leek of een gedeelte van de hemel verschoof maar het was een driehoek met drie lichten aan de onderkant en verschillende kleuren wervende door elkaar in die bollen.
  ik bleef kijken en zag dat ie naar beneden kwam met de neus naar beneden,ik kon de koepel zien en zag er gewoon een soort mensen in staan.
  toen schoot ie met een snelheid naar boven en verdween naar mijn inziens de ruimte in.
  dus voormij bestaan ze wel degenlijk.

  0 likes
 • Wetenschapper schreef:

  Ufo ‘s bestaan niet. Ufo ‘s bestaan alleen in de hersenen van sommige mensen.
  Als je echt in ufo ‘s geloofd dan zie je ze vanzelf. Het is psychologisch.

  Link: UFO: een trucje van het brein?
  http://www.scientias.nl/ufo-een-trucje-van-het-brein/9000

  0 likes
 • max1 schreef:

  [quote name=”Westbound”]Eén ding hebben militairen, die het bestaan van ufo’s verdedigen, gemeenschappelijk: het zijn allemaal gepensioneerde KOLONELS. Een gepensioneerde generaal of admiraal zul je er nooit over horen. Wat zou hiervan de reden zijn?[/quote]
  Je hebt daar wel een punt Westbound, ik denk dat het te maken heeft met het feit dat er veel meer kolonels zijn dan generaals en admiraals. Waarschijnlijk hebben generaals meer een bureaufunctie op de staf in vredestijd, en zijn ze niet zo actief in het veld. De enige admiraal die zich heeft ingezet voor disclosure is volgens mij Roscoe Hillenkoeter.

  0 likes
 • legaal schreef:

  hoi allemaal ik heb ze zo vaak gezien deze ruimte schepen ook met getuigen erbij 4 keer een sigaar vorm en zweven dan rustig verder 1keer een sigaar vorm gezien naast een lijn vliegtuig gigantich was deze er konden wel 10 vliegtuigen erin maar heel vaak bijna iedere weekwat kleinere met onaardse kleuren zo mooi 1keer ik woon 2hoog een blauw licht in mijn kamer en dacht he politie maar die kunnen echt niet zo hoog schijnen mijn boven buurvrouw heeft het ook een keer meegemaakt ik heb dit ook wel eens gemeld bij meldpunt Niburu opeen gegeven moment heeft niet Niburu dat heb ik gevraagd via email ben ik toen door?geblokeerd ook staat er vaak een hele grote witte licht in de lucht dat is ook door mijn buren opgemerkt voor mij is dit al heel gewoon wat ik wel eens vreemd vind je hoord een zware motor geluid in de lucht maar je ziet niets zelfs geen condens streep ook rond de klok van 2uur of half3 hoor ik dat ik ga in het volgend blok verder

  0 likes
 • legaal schreef:

  2.waar ik woon vliegen er heel vaak awac over van de militaire basis vlak bij Sittard die zie je en die maken een ander zwaar geluid de lijn toestellen vliegen hoger er was 1keer midden in de nacht ook iets in de lucht dat heeft minstens 10 minuten boven ons blijven hangen geen helicopter met een heel zwaar geluid vorig jaar was mijn buurman heel erg geschrokken en riep die zwabberd dus voor mij is dit niets bijzonders meer alleen wil ik graag een keertje mee de sigaar schepen wat ik vernomen heb dat zijn de goede dat zijn een soort van reptiel achtigen die hebben de sigaar schepen ze kunnen ook in de lucht blijven hangen met een grote helder velle witte en rode licht prachtig en wacht met ongeduld om met ze kennis te maken ik kan hier wel uren over doorgaan maar ik stop nu maar groetjes

  0 likes
 • cc schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Project Blue Book was, en is puur bedacht om de bevolking te misleiden.Mij maakt het niet uit. De 2 die ik in mijn leven ooit heb gezien, wissen ze niet meer uit mijn systeem.En er komen alleen maar meer meldingen binnen, van mensen die net als ik, UFO’S hebben gezien.Dus de waarheid komt wel boven dobberen.[/quote]

  En ik heb er in de loop der tijd veel meer dan 2 gezien kun je nagaan(en mijn man ook), de laatste trouwens 2 weken geleden,toen we op visite waren en in de tuin zaten bij die mensen die hebben t ook gezien.’

  0 likes
 • leeghoofd schreef:

  [quote name=”Wetenschapper”]Ufo ‘s bestaan niet. Ufo ‘s bestaan alleen in de hersenen van sommige mensen.
  Als je echt in ufo ‘s geloofd dan zie je ze vanzelf. Het is psychologisch.

  [/quote]

  Nog thans zijn er al veel non-believers die ze ook gezien hebben.
  Dat ufo’s echt zijn is gewoon een feit.Ikzelf heb er reeds verschillende gezien en ééntje ging vlak boven mijn hoofd op max. 100 en zweefde rustig verder om opeens in een fractie van een seconde weg te schieten.Reeds als kleine jongen zat ik steeds naar boven te kijken omdat ik toen al wist dat er dar nog volk was.Om de één of andere reden is dat een tijdje gestopt maar na bovenste geval is dit terug gekomen net als mijn afkeer t.o.v. de falende maatschappijen de zoektocht en denktank naar een oplossing.

  0 likes
 • investigator schreef:

  @legaal

  Sorry legaal, maar ik weet niet hoe ik hierover moet oordelen. Ik wil je niet als leugenaar bestempelen, maar het klinkt alsof het normaal voor je is om zo’n gigantische UFO/ruimteschip te spotten. Hetzelfde is met geesten enzo, Volgens mij zouden er honderden getuigen moeten zijn als die UFO zo groot was en waarom loop je voortaan niet met camera op zak als je ze toch wat vaker ziet? Probeer eens bewijs te verzamelen dan… Ik hoop dat je me kunt begrijpen maar ik blijf het vaag vinden, so confince me.

  0 likes
 • investigator schreef:

  [quote name=”Wetenschapper”]Ufo ‘s bestaan niet. Ufo ‘s bestaan alleen in de hersenen van sommige mensen.
  Als je echt in ufo ‘s geloofd dan zie je ze vanzelf. Het is psychologisch.

  Link: UFO: een trucje van het brein?
  http://www.scientias.nl/ufo-een-trucje-van-het-brein/9000%5B/quote%5D

  Ik geloof in (UFO’s) en ik zie ze nooit??? dus jij noemt astronauten en al die andere hoge officials die hierover getuigen allemaal leugenaars? En jij weet ook wat zich allemaal achter de schermen afspeelt, ook bij de geheime diensten etc? Knap hoor dat jij zoveel weet. Shit man, harde statement om te zeggen dat ze niet bestaan. Ik heb ook nog nooit een echte stealth bommenwerper gezien behalve op tv en toch weet ik dat ze bestaan.

  0 likes
 • Westbound schreef:

  [quote name=”max1″][quote name=”Westbound”]Eén ding hebben militairen, die het bestaan van ufo’s verdedigen, gemeenschappelijk: het zijn allemaal gepensioneerde KOLONELS. Een gepensioneerde generaal of admiraal zul je er nooit over horen. Wat zou hiervan de reden zijn?[/quote]
  Je hebt daar wel een punt Westbound, ik denk dat het te maken heeft met het feit dat er veel meer kolonels zijn dan generaals en admiraals. Waarschijnlijk hebben generaals meer een bureaufunctie op de staf in vredestijd, en zijn ze niet zo actief in het veld. De enige admiraal die zich heeft ingezet voor disclosure is volgens mij Roscoe Hillenkoeter.[/quote]

  Max, thanks voor je uitleg. Je zit volgens mij heel dicht bij de waarheid.

  0 likes
 • Roel schreef:

  #6 Wetenschapper 28-09-2012 17:26

  Tjonge, tjonge, stoer van jou om zoiets te beweren. Dan zou ik maar nooit gaan vliegen want al die piloten, verkeersvliegers, astronauten etc. die UFO waarnemingen hebben gedaan, zouden dan waandenkbeelden hebben gehad? Kom zeg, dat zijn goed opgeleide mensen.
  Nog iets over kolonels: die zitten inderdaad meer ‘in het veld’ dan generaals, die een meer beschermde functie hebben om het zo te zeggen. En er zijn nu eenmaal, zoals eerder werd opgemerkt, meer kolonels dan generaals.

  0 likes
 • legaal schreef:

  [quote name=”investigator”]@legaal

  Sorry legaal, maar ik weet niet hoe ik hierover moet oordelen. Ik wil je niet als leugenaar bestempelen, maar het klinkt alsof het normaal voor je is om zo’n gigantische UFO/ruimteschip te spotten. Hetzelfde is met geesten enzo, Volgens mij zouden er honderden getuigen moeten zijn als die UFO zo groot was en waarom loop je voortaan niet met camera op zak als je ze toch wat vaker ziet? Probeer eens bewijs te verzamelen dan… Ik hoop dat je me kunt begrijpen maar ik blijf het vaag vinden, so confince me.[/quote]
  hoi het is voor sommigen ook niet te bevatten dat snap ik best,en een camera heb ik niet meer.de enige goede ufo film is op youtube, is de Turkse ufo gewoon intypen deze is onderzocht en uniek bevonden daar zie je ook 2 ruimtenauten zitten deze film is ongeveer 20 minuten lang mijn familie lacht mij ook uit en denken wij zijn uniek maar het is arogant te geloven dat wij de enige zijn in het universum zeg ik ze dan

  0 likes
 • AvdB schreef:

  [quote name=”legaal”][quote name=”investigator”]@legaal

  [/quote]
  hoi het is voor sommigen ook niet te bevatten dat snap ik best,en een camera heb ik niet meer.de enige goede ufo film is op youtube, is de Turkse ufo gewoon intypen deze is onderzocht en uniek bevonden daar zie je ook 2 ruimtenauten zitten deze film is ongeveer 20 minuten lang mijn familie lacht mij ook uit en denken wij zijn uniek maar het is arogant te geloven dat wij de enige zijn in het universum zeg ik ze dan[/quote]

  Kun je de link van die film hier plaatsen? Want ik kan hem niet vinden.

  0 likes
 • legaal schreef:

  [quote name=”AvdB”][quote name=”legaal”][quote name=”investigator”]@legaal

  [/quote]
  hoi het is voor sommigen ook niet te bevatten dat snap ik best,en een camera heb ik niet meer.de enige goede ufo film is op youtube, is de Turkse ufo gewoon intypen deze is onderzocht en uniek bevonden daar zie je ook 2 ruimtenauten zitten deze film is ongeveer 20 minuten lang mijn familie lacht mij ook uit en denken wij zijn uniek maar het is arogant te geloven dat wij de enige zijn in het universum zeg ik ze dan[/quote]

  Kun je de link van die film hier plaatsen? Want ik kan hem niet vinden.[/quote]
  hoi,hij is wel wat ingekort nu, ufo sightings kumburgas turkey,mai 13/17,2009 gewoon bij youtubbe

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >