UFO

UFO’s zijn echt: oud-luchtmachtkolonel wil heropening Blue Book

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gepensioneerde Amerikaanse kolonel Robert Friend, voormalig directeur van Project Blue Book, heeft gezegd dat de wetenschap zich moet blijven bezighouden met het mysterie van vliegende schotels.

Friend werd in 1958 directeur van Blue Book, de officiële studie van de Amerikaanse luchtmacht naar UFO’s.

“Toen ik het programma overnam schreef ik twee studies waarin ik een aanbeveling deed om UFO’s door een ander agentschap te laten onderzoek en analyseren,” zei Friend. Hij sprak onlangs tijdens een bijeenkomst in het National Atomic Testing Museum in Las Vegas.

Darpa

De 92-jarige kolonel had indertijd gesprekken met meer luchtmachtpiloten dan de meeste mensen ooit zullen ontmoeten. Hij luisterde naar hun verhalen over vreemde zaken die ze in de lucht hadden meegemaakt. Vaak ging het om objecten die zeer dicht bij het vliegtuig waren gekomen.

Ondanks de meer dan 700 zaken die als ‘ongeïdentificeerd’ waren gelabeld, werd Blue Blook in 1969 beëindigd. De conclusie van het project luidde dat UFO’s geen bedreiging vormden voor de nationale veiligheid en dat hun technologische mogelijkheden niet geavanceerder waren dan wat op basis van de wetenschappelijke kennis in die tijd realiseerbaar was.

Friend, zelf tot 1963 directeur van Blue Book, was het niet eens met de officiële bevindingen. Onder zijn leiding probeerde hij de UFO-waarnemingen tevergeefs onder te brengen bij het Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa), een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie, en de ruimtevaartorganisatie NASA.

Spoor

Hij heeft diverse gesprekken gehad met piloten en legerfunctionarissen die speelden met het idee dat sommige UFO’s van buiten de aarde afkomstig zouden kunnen zijn. Friend, in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de Tuskegee Airmen, werd tijdens de bijeenkomst vergezeld door de man die tussen 1961 en 1963 fungeerde als woordvoerder van Project Blue Book: kolonel William Coleman.

Coleman zag in 1955 een klassieke vliegende schotel toen hij een B-25 bommenwerper bestuurde. Het object, met een doorsnee van ruim 20 meter, kwam zo dicht bij de grond dat het een spoor achterliet. Daarna verdween de schotel met hoge snelheid in het niets.

Project Blue Book werd voorafgegaan door Project Sign (1947-1948) en Project Grudge (1948-1952). Een panel van ingenieurs, meteorologen, fysici en een astronoom onder toezicht van de CIA moest een rapport samenstellen over een reeks UFO-meldingen. In april 2003 heeft de Amerikaanse luchtmacht publiek verklaard dat er geen directe plannen meer bestaan voor nieuwe studieprogramma’s naar UFO’s in officiële opdracht van de overheid.

Hoewel hij er zelf niet van overtuigd is dat buitenaardsen de aarde al hebben bezocht wil Friend dat er een wetenschappelijk onderzoek wordt ingesteld naar UFO’s. In onderstaande video komen zowel Friend als Coleman aan het woord.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
investigator
investigator
10 jaren geleden

Ik weet dat ufo’s echt zijn, als je tenminste weet waar de naam ufo voor staat. Zeg dan gewoon: buitenaardse voertuigen bestaan. Dan weet je gelijk waar het over gaat, een weerballon kan ook aangezien worden als unidentified.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Project Blue Book was, en is puur bedacht om de bevolking te misleiden.Mij maakt het niet uit. De 2 die ik in mijn leven ooit heb gezien, wissen ze niet meer uit mijn systeem.En er komen alleen maar meer meldingen binnen, van mensen die net als ik, UFO’S hebben gezien.Dus de waarheid komt wel boven dobberen.

mister diamond
mister diamond
10 jaren geleden

@investigator……Ik weet ook dat ze bestaan maar ik denk dat als je het buitenaardse voertuigen gaat noemen dat dan het onderwerp nog belachlijker word gemaakt.

Westbound
Westbound
10 jaren geleden

Eén ding hebben militairen, die het bestaan van ufo’s verdedigen, gemeenschappelijk: het zijn allemaal gepensioneerde KOLONELS. Een gepensioneerde generaal of admiraal zul je er nooit over horen. Wat zou hiervan de reden zijn?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x