Propaganda

“Media worden gerund door klein clubje magnaten en aangestuurd door de CIA”

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week werd de Britse Daily Telegraph, de grootste kwaliteitskrant van het land, in grote verlegenheid gebracht wegens belangenverstrengeling. In een opzienbarende ontslagbrief beweerde de chef-politiek Peter Oborne dat de krant uit angst advertentie-inkomsten te verliezen, amper heeft bericht over een nieuw bankenschandaal.

Naar aanleiding van het ontslag van Oborne schreef Owen Jones voor de krant The Guardian een column over het medialandschap vandaag de dag.

“Groot-Brittannië heeft geen vrije pers,” stelt Jones. “Onze media worden niet gerund door de overheid en er wordt ook niet aan wijdverspreide censuur gedaan. In plaats daarvan zijn de media in handen van een heel klein clubje politiek gemotiveerde magnaten die er via adverteerders of persoonlijke netwerken een eigen agenda op na houden.”

“Journalisten zonder noemenswaardige achtergrond worden eruit gefilterd door middel van onbetaalde stages en hoge kwalificaties, om zeker te stellen dat de media in handen blijven van welgestelden,” gaat hij verder. “Volgens een rapport van de Social Mobility and Child Poverty Commission heeft meer dan de helft van de 100 mediaprofessionals privéonderwijs gevolgd. De media zijn de ultieme politieke lobby voor onze elite.”

“Uit gedetailleerd onderzoek van de Cardiff-universiteit is gebleken dat de BBC gekleurde verslaggeving brengt over corporaties en het establishment,” legt hij uit. “We hebben grote behoefte aan meer tegenstanders van de status quo in de mainstream media. De reden dat we die niet hebben is dat de media er zijn om de belangen van de rijken te behartigen.”

Eerder zei de Duitse journalist Udo Ulfkotte dat zijn collega’s zich laten omkopen, liegen, heulen met de machthebbers en verdoezelen wat er onder onze bevolking leeft. Veel Duitsers delen Ulfkottes kritiek op de ‘partijdigheid’ van de media. In zijn boek ‘Gekaufte Journalisten’ stelt hij verder dat de CIA en andere geheime diensten journalisten betalen om vanuit een bepaalde invalshoek over een onderwerp te schrijven.

[ZeroHedge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
7 jaren geleden

Weer eens een bevestiging van wat ik al wist, natuurlijk is de mainstream media niet onafhankelijk. Daarom moet je hun berichtgeving niet te serieus nemen. Het is in feite niet meer dan hersenspoeling en indoctrinatie.

Jentil
Jentil
7 jaren geleden

Duidelijker kan het niet verteld worden Ton, we zijn het er helemaal met jou eens .

Sparkie
Sparkie
7 jaren geleden

Echt waar?

Mammon
Mammon
7 jaren geleden

Ik neem zelf tekenfilms serieuzer dan de MSM 🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x