Homepagina » Propaganda » “Media worden gerund door klein clubje magnaten en aangestuurd door de CIA”
"Media worden gerund door klein clubje magnaten en aangestuurd door de CIA"

“Media worden gerund door klein clubje magnaten en aangestuurd door de CIA”

Afgelopen week werd de Britse Daily Telegraph, de grootste kwaliteitskrant van het land, in grote verlegenheid gebracht wegens belangenverstrengeling. In een opzienbarende ontslagbrief beweerde de chef-politiek Peter Oborne dat de krant uit angst advertentie-inkomsten te verliezen, amper heeft bericht over een nieuw bankenschandaal.

Naar aanleiding van het ontslag van Oborne schreef Owen Jones voor de krant The Guardian een column over het medialandschap vandaag de dag.

“Groot-Brittannië heeft geen vrije pers,” stelt Jones. “Onze media worden niet gerund door de overheid en er wordt ook niet aan wijdverspreide censuur gedaan. In plaats daarvan zijn de media in handen van een heel klein clubje politiek gemotiveerde magnaten die er via adverteerders of persoonlijke netwerken een eigen agenda op na houden.”

“Journalisten zonder noemenswaardige achtergrond worden eruit gefilterd door middel van onbetaalde stages en hoge kwalificaties, om zeker te stellen dat de media in handen blijven van welgestelden,” gaat hij verder. “Volgens een rapport van de Social Mobility and Child Poverty Commission heeft meer dan de helft van de 100 mediaprofessionals privéonderwijs gevolgd. De media zijn de ultieme politieke lobby voor onze elite.”

“Uit gedetailleerd onderzoek van de Cardiff-universiteit is gebleken dat de BBC gekleurde verslaggeving brengt over corporaties en het establishment,” legt hij uit. “We hebben grote behoefte aan meer tegenstanders van de status quo in de mainstream media. De reden dat we die niet hebben is dat de media er zijn om de belangen van de rijken te behartigen.”

Eerder zei de Duitse journalist Udo Ulfkotte dat zijn collega’s zich laten omkopen, liegen, heulen met de machthebbers en verdoezelen wat er onder onze bevolking leeft. Veel Duitsers delen Ulfkottes kritiek op de ‘partijdigheid’ van de media. In zijn boek ‘Gekaufte Journalisten’ stelt hij verder dat de CIA en andere geheime diensten journalisten betalen om vanuit een bepaalde invalshoek over een onderwerp te schrijven.

[ZeroHedge]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ton schreef:

  Weer eens een bevestiging van wat ik al wist, natuurlijk is de mainstream media niet onafhankelijk. Daarom moet je hun berichtgeving niet te serieus nemen. Het is in feite niet meer dan hersenspoeling en indoctrinatie.

  27 likes
 • jenne schreef:

  Dit is veel en veel erger als dat wij ons réaliseren, deze lawine van dagelijkse leugens, bereid de mensen voor op iets wat ze helemaal niet willen.
  Op de Engelse TV, is de politieke correctness al zover dat de reclame filmtjes, nu constant blonde vrouwen met zwarte mannen tonen, ook in de sries steeds meer zo’n uit de band springende zwarte acteur, ik heb niets tegen zwarte acteurs, maar het wordt een beetje belachelijk.
  Het wordt dus, homo’s, lesbiënes, slechte Russen, viese Putin, Amerika the land of the Free, Good old Albion met zwarte rotsen, alle series worden al vertolkt door Joodse acteurs, met regematige hints naar de haulocaust en zielige Joden, Sjheilock in de koopman van Venice wordt vervangen door een Duitser, uit eindelijk is Londen en the UK, waar de Rothshilds het voor het zeggen hebben.
  Jammer ben een amateur van de Engelse literatuur, maar je moet mee gaan met je tijd, mijn keppeltje ligt al klaar!

  7 likes
  • Faith schreef:

   Wat te denken van al die shit films, eindeloze DVD series met totaal gestoord gedrag en gewelddadige video games. Totale hersenspoeling met voorbedachte rade. Er zijn er al die denken dat we in de realiteit van Harry Potter zijn gestapt. Helemaal van het padje! Niet te geloven dat mensen zich zo laten misleiden.

   6 likes
   • Elise49 schreef:

    Die is zeker voor mij? Ik verplaats het verhaal van de film naar huidige wereldproblemen. Ik zeg niet dat de film letterlijk waar is. Dat zijn 2 verschillende dingen.
    Zo is het vrijwel met alle films. Sneeuwwitje bv. Gaat over een boze stiefmoeder, die haar stiefkind wil vermoorden, omdat die er beter uitziet en dichterbij haar man staat. In het echte leven komt dit probleem ook vaak voor. Dit is de reden dat vrouwen zich laten botoxen enz. Ze willen aantrekkelijk blijven. Veel mannen vallen op jongere vrouwen. Ik vind dit gebeuren zelfs heel eng. Heel de menselijke ethiek is zo aan het verdwijnen. Acceptatie van jezelf. Dus zo gek ben ik niet.

    3 likes
    • Faith schreef:

     @Elize 49: Nu zit je weer in Sneeuwwitje the movie. Geen idee waarom mensen zich laten botoxen, dat zijn denk ik hele onzekere meisjes-vrouwtjes en onzekere jongens-mannetjes die graag met die meisjes-vrouwtjes omgaan. Beide nooit volwassen geworden en een ras apart. Hun enige zorg is er zo jong mogelijk uit blijven zien omdat ze verder niets te bieden hebben dan hun uiterlijk. Die gaan het in de nieuwe tijd ook moeilijk krijgen. Als ze het inmiddels al niet heel moeilijk hebben.

     1 likes
 • Jentil schreef:

  Duidelijker kan het niet verteld worden Ton, we zijn het er helemaal met jou eens .

  9 likes
 • Mammon schreef:

  Ik neem zelf tekenfilms serieuzer dan de MSM 🙂

  5 likes
 • Ton schreef:

  Sparkie, ja knul dat is echt waar. Nu nog een inhoudelijke reactie geven of anders terug naar je mand !

  3 likes
 • Elise49 schreef:

  Het is niet alleen de media. Hetzelfde gebeurt in het recht systeem. De bankenwereld. En ja, zelfs belangrijke posities in de EU enz. Het wordt allemaal gedomineerd door een en dezelfde groep mensen met een bepaalde afkomst. Als je voor een dubbeltje geboren bent, dan word je nooit een kwartje. Heb je het geluk om toch een kwartje te worden, dan maakt het systeem je wel weer een dubbeltje. Tenzij die lui met je in zee willen en dat je hen dient, maar dat geldt voor iedereen in die groep. Kijk maar naar Moskowitz.

  2 likes
 • Faith schreef:

  Alles gaat veranderen, zie hoe alles inmiddels doorzien wordt en open en bloot op tafel ligt. Kan nooit lang meer duren eer de boel instort.

  2 likes
 • Sparkie schreef:

  Echt waar?

  1 likes
 • Silber eye schreef:

  Was al langer bekend, hier in Nederland is het al niet anders onze zogenaamde zelf gekozen overheden welke creatief geinstrueerd worden door hoge ambtenaren welke hun extreme hoge beloningen indirect danken aan grootaandeelhouders welke Nederland werkelijk besturen.
  Nu is het opeens een nieuwsfeit dat onze telefoon sim kaarten gehackt zijn door de NSA hahahaha dat is toch al lang bekend onze politici of overheden hebben in een ver verleden carte blanche gegeven aan alles wat maar informatie wilde delen voor geld en goederen.
  Dit zie en lees je dagelijks en ondervind je ook dagelijks aan den lijve, zie hoe huichelachtig de PVDA in ons huidig theater manoeuvreert men kent geen enkele genade voor de zwakkeren ook al doet men alsof.

  Denk dat de tijd spoedig komt dat de burgerij de stekker eruit trekt en totale burgerlijke ongehoorzaamheid nastreeft en vervolgens toenadering zoekt bij de vijanden van onze democratische constitutionele monarchie.

  Onze zogenaamde democratische vrijheden zijn beperkt tot het minimum en zitten al op het niveau van NK en andere bananen republieken maar dan vors versluiert.
  Onze grondwettelijke vrijheden moeten al regelmatig gekocht worden bij de rechter maar helaas ook dat is voor vele burgers een utopie je moet immers geld hebben om gebruik te maken van onze rechtelijke macht, maar ook bij een gelijk dan nog is de vraag of de overheid je rechten honoreert (voorbeeld is de behandeling van klokkenluiders)

  Vrije media laat mij niet lachen vermoedelijk heeft dat nog nooit bestaan in Nederland in iedergeval hebben onze overheden vrijwel alle media in hun broekzak zitten met subsidiegelden en aanvullende toezeggingen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  biochemicus

  Biochemicus: ‘De term ‘coronabesmettingen’ is zeer misleidend en zorgt voor grove beleidsfouten’

  In de periode van 22 juni tot ...

  >