Buitenland

Visa voor Al Qaida: New York Times doet boekje open over lange samenwerking tussen CIA en Saoedi-Arabië

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse krant The New York Times doet een boekje open over de lange samenwerking tussen de CIA en Saoedi-Arabië. Begin 2013 heeft president Obama in het geheim het programma Timber Sycamore goedgekeurd, dat bedoeld is om Syrische rebellen te bewapenen.

De Saoedi’s financieren en kopen wapens voor Syrische rebellen, terwijl de CIA ze traint in geheime kampen in Jordanië. Bij de samenwerking, die vele jaren teruggaat, is ook de Britse geheime dienst betrokken.

Zwitserse bankrekeningen

Toen Ronald Reagan president van Amerika was, gaven de Saoedi’s veel geld aan de moedjahedien om tegen de Sovjets te strijden. Het geld was afkomstig van Zwitserse bankrekeningen die werden beheerd door de CIA.

De bankrekeningen waren onderdeel van het programma Al Yamamah, waarbij Britten en Saoedi’s handelden in wapens en olie om overal in de wereld gewapende opstanden te kunnen financieren.

Ongeldige visa

De onthullingen sluiten aan op uitspraken van Mike Springmann in het boek Visas for al-Qaeda. Hij beschrijft hoe de CIA in de jaren tachtig moslims rekruteerde en trainde om tegen de Sovjets te vechten in Afghanistan.

Later plaatste de CIA deze agenten met behulp van ongeldige Amerikaanse visa over van Afghanistan naar de Balkan, Irak, Libië en Syrië. De door Amerika gesteunde en getrainde strijders vormden uiteindelijk Al Qaida.

Springmann protesteerde 20 jaar lang op het hoogste overheidsniveau tegen het gebruik van de ongeldige visa, maar werd daarbij herhaaldelijk gedwarsboomd.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Het ISUS handboek!

wewordenbedonderd
wewordenbedonderd
6 jaren geleden

Maarrrr, Al Qaida was toch van 9/11…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x