Gezondheid

Vitamines en kruiden voor sterk en gezond haar

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zowel mannen als vrouwen houden van een dikke, gezonde en glanzende bos haar. Haar is niet enkel een extensie van ons lichaam, het is een symbool van schoonheid, gezondheid en status geworden.

Verschillende vitamines en kruiden zijn belangrijk voor glanzend en gezond haar. Voorkom op een natuurlijke manier haarverlies en dun haar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Biotine is een vorm van vitamine B die wordt gebruikt om haaruitval tegen te gaan en haargroei te stimuleren. Biotine helpt ons lichaam vet, eiwitten en koolhydraten af te breken. De vitamine kan worden gevonden in Zwitserse snijbiet, heilbot en geitenmelk.

Verschillende andere vormen van vitamine B helpen tegen haarverlies of remmen indien wenselijk de haargroei. Panthenol of vitamine B5 wordt vaak in shampoo en andere haarproducten verwerkt om het haar dikker te maken.

Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot bloedarmoede waardoor de haargroei stokt. Supplementen van deze vitamine worden echter vaak niet goed geabsorbeerd. Je kunt het gehalte aan vitamine B12 op peil brengen door biologisch rundvlees, kippenvlees of eieren te eten.

Antioxidanten zijn een belangrijke bron van voedingsstoffen voor gezond haar. Vitamine C, E en A zijn belangrijk voor een gezonde huid en gezond haar. Ze verbeteren de gezondheid en efficiëntie van het gehele lichaam zodat het haar de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Vitamine E verbetert ook de bloedcirculatie in de hoofdhuid zodat haargroei wordt gestimuleerd.

Paardenstaart zorgt voor glanzend en gezond haar. Dit kruid bevat veel silica, een substantie die botten, nagels en haar sterker maakt. Silica maakt het haar krachtiger zodat het minder snel breekt en uitdunt.

Rozemarijn stimuleert de haargroei en verbetert de gezondheid van de hoofdhuid. Rozemarijn kan worden aangebracht op de hoofdhuid om de bloedstroom te stimuleren en te helpen overtollig talg en roos te verwijderen.

Lavendel maakt het haar glanzender en ontdoet de hoofdhuid van afzettingen die haargroei in de weg kunnen staan.

Hop wordt niet alleen gebruikt voor bier. Het is ook een goede natuurlijke hairconditioner. Dit kruid bevat ook silica zodat het haar van binnenuit wordt versterkt.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd: De waarheid over haar en waarom indianen het laten groeien

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x