Buitenland

Kijk: 8 jaar geleden waarschuwde Thierry Baudet al voor de huidige situatie in Oekraïne

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

FVD-voorman Thierry Baudet voorspelde al in 2016 dat het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne slecht zou gaan uitpakken voor Oekraïne.

“Dit komt allemaal voort uit de neoconservatieve agenda,” zei Baudet in de serie Stemmen of Slikken, een project van het Burgercomité-EU. “Dus wat we gedaan hebben met Irak, dat doen we in feite nu met Oekraïne.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Iets heel anders

“Met allerlei prima idealen: handel en corruptiebestrijding,” vervolgde hij. “Wat je feitelijk doet, is een oorlog ontketenen, zoals dat ook in Irak gebeurd is. Dat hele neoconservatieve idee klinkt mooi, maar wat het in feite behelst, is iets heel anders. Het is namelijk een soort expansionisme: wij gaan onze invloed laten gelden.”

Het gevolg is vaak dat je een regio enorm destabiliseert. Dat is in Irak heel duidelijk gebeurd en dat gebeurt nu ook in Oekraïne, met als uiteindelijke resultaat dat de mensen daar er heel weinig aan hebben, aldus Baudet.

We steken onze vingers in een wespennest

“Het is uiterst discutabel dat het beter is geworden in Irak. In Oekraïne is het vrijwel zeker enorm veel slechter geworden. Dat land is volkomen ineengestort doordat wij in feite een verdeeldheid die in dat land bestond, hebben aangewakkerd en hebben opengereten,” zei hij.

Baudet noemde het verdrag een ‘geweldig symptoom’ van de ‘Europese ziekte’. “Alle problemen die in de EU zitten, die zitten ook in dit verdrag. Het is financieel roekeloos, het is economisch wanstaltig, het is geopolitiek van lotje getikt, het leidt tot ongebreidelde immigratie. We steken onze vingers in een wespennest.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
5 maanden geleden

Volkomen gelijk heeft hij. 👍👍👍👍👍👍👍

RealDutchPatriot
RealDutchPatriot
5 maanden geleden

Nexit liever vandaag dan morgen!

LeoD
LeoD
5 maanden geleden

Helaas Thierry, Ik schat 90 procent is doof voor redelijke argumenten.Geef niet op.

C Nagel
C Nagel
5 maanden geleden

Tomeloos Respect voor het F.v.D, vanaf het eerste uur. Zijn uitingen zijn soms voor de gewone burger lastig om te begrijpen, maar dat wil niet zeggen dat het niet waar is. Ik denk dat Boudet het zelfde pad als ik gelopen heb…..middels zelf studie. (onderzoek)
Ondergetekende is bijna 70…..en niets is wat ik dacht …en begon op mijn 16e te begrijpen dat er iets niet klopte ( Ik kocht het boek) Waren de goden Kosmonauten..en leerde de KABAL kennen. Nogmaals niets is of werkt zoals ze mij probeerde wijs te maken. (behalve wiskunde) Doe onderzoek en denk niet dat je het weet…..Neem de logische volgorde =begin met de Geschiedenis…met de Annunaki.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x