Homepagina » Archeologie » Herinneringen aan vorige levens in het Oude Egypte
Herinneringen aan vorige levens in het Oude Egypte

Herinneringen aan vorige levens in het Oude Egypte

Joan Grant werd beroemd dankzij haar boek Winged Pharaoh, waarin ze schrijft dat ze in een vorig leven een dochter is geweest van een farao. Er lijken veel overeenkomsten te zijn tussen haar boek en archeologische vondsten. Dat meldt de krant Epoch Times.

Grant was de dochter van J.F. Marshall, een gerespecteerde Britse entomoloog die de ramp met de Titanic zou hebben voorspeld. In een soort trance kreeg ze naar eigen zeggen toegang tot oude ‘herinneringen’, die ze opschreef in haar boek.

Kunstenaar en dichter Jean Overton Fuller (1915-2009) nam contact op met egyptologen om te bespreken wat Grant had ‘gezien’. Fuller publiceerde haar bevindingen in 1989 samen met James A. Santucci van de California State University in een paper.

Joans echtgenoot, Leslie Grant, was archeoloog. Ze vergezelde haar man tijdens opgravingen in Irak, waar ze informatie gaf over artefacten die achteraf bleek te kloppen. Het stel ging ook naar Egypte, maar daar kreeg Joan weinig inzichten. Pas 18 maanden later begon ze ‘haar oude connectie met Egypte te herinneren’.

Ze was de dochter van een farao, een priesteres die getraind was in het herinneren van vorige levens. Ze werd zelf ook een farao en zei dat haar naam Meri-neyt was. Ze schreef een hoofdstuk over ‘de graftombe van Meri-neyt’.

Merneith of Merit-Neith is een vroeg-dynastieke koningin van de 1e Dynastie, die regeerde aan de zijde van koning Djet, maar waarschijnlijk ook zelf als derde farao van Egypte heerste. Zij wordt gezien als de moeder van de latere koning Den.

Haar naam komt voor op een zegelafdruk uit Abydos die de heersers van Narmer tot Den vermeldt. Merneith is een sleutelfiguur in de egyptologie omdat archeologische vondsten erop wijzen dat zij mogelijk zelfstandig als farao over Egypte heeft geregeerd.

Pas 24 jaar na de ‘herinneringen’ van Grant schreef egyptoloog Walter Emery (1902-1971) over de graftombe van koningin Merneith.

Onder hypnose sprak een student van de Oxford-universiteit over een vorig leven als een Egyptische timmerman die werkte aan het graf van farao Den. De student werd later professor emeritus psychologie aan de Universiteit van Londen.

De student beschreef de graftombe aan de prominente Amerikaanse psycholoog William McDougall. Hij sprak ook van een ‘god met een heldere witte kroon’. Enige tijd later stuitten twee onderzoekers op overeenkomsten tussen het verhaal van de student en opgravingen die waren gedaan door Sir Flinders Petrie. De witte kroon werd gedragen door Osiris en de beschrijving van de grafkamer bleek ook te kloppen.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lyra schreef:

  Grappig dat er zoveel mensen ineens hun vorige leven zien in het oude Egypte als farao of aanverwante. Alsof er zoveel faraos geweest zijn. Bovendien weet ik niet of de oude Egyptenaren nou werkelijk zo eervol waren. Volgens mij was het een arrogant oorlogszuchtig volkje dat onder leiding stond van een veel duister soort. Kijk maar naar de Hathors waar de Egyptenaren alle beelden en kunstwerken van vernietigd hadden terwijl de Hathors heel vredelievend waren. En zie die pyramide, dat symbool waarmee de illuminutti ons om de oren mee gooit.
  Die pyramide staat nou niet direct symbool voor liefde en harmonie! Ze maakte mooie kunst die Egyptenaren maar ik heb er verder helemaal niks mee!

  6 likes
 • Mag wel schreef:

  Dag Lyra,
  De pyramide staat voor de menselijke ontwikkeling in de loop der incarnaties. Iedereen is ooit onderaan begonnen, en je komt door ervaring steeds hoger. Laat je niets wijsmaken door de MSM, die de Illuminati consequent demoniseren.

  0 likes
  • Lyra schreef:

   Hoi,
   Ik denk persoonlijk dat we bij elke incarnatie zelf kunnen kiezen welke rol we aannemen, welke wel in overeenstemming moet zijn met je vorige rol zodat het een beetje in elkaar aansluit. Ik denk dat er verder geen pyramide-systeem achter zit aangezien we allemaal gelijk zijn aan elkaar en eigenlijk zijn wij één bewustzijn en is het niet eens mogelijk om hoger of lager te zijn dan de ander. Ook denk ik dat er helemaal geen zin van het leven bestaat behalve dan De Ervaring. Ervaren, ervaren en nog eens ervaren. Gewoon puur uit een soort van verveling omdat wij allemaal oneindig zijn, geen begin, geen eind. We hebben een virtueel hologram gemaakt waar we het idee hebben dat we een belichaming hebben en dat er ruimte bestaat en tijd enz. en zo oneindige avonturen kunnen ervaren, hier op aarde maar ook in oneindige andere realiteiten. Heb je dr ff geen zin meer in, prima, dan hang je wat rond in de hogere sferen waar het ook heel erg fijn vertoeven is, en als je dat weer zat bent, dan kan je de hologram weer in. Het slaat eigenijk nergens op, het is gewoon ervaren en voelen, meer is het niet, het maakt geen bal uit wat je doet, het is allemaal nep. Het is allemaal illusie.
   God kijkt naar ons hoe we spelen en laat ons gewoon spelen, God weet dat we altijd veilig zijn. Als jij je kinderen veilig in de achtertuin laat spelen bemoei jij je er toch ook niet mee, je laat ze gewoon hun gang gaan, tenminste als je echt van ze houdt dan laat je ze vrij in hun spel.
   Ook als je niet in God gelooft, vindt het dat prima, moet jezelf weten. Ook als je dood in naam van God, tja het is in Gods ogen maar een spel. Je trekt je pak weer uit en je bent weer thuis, niks aan de hand.
   Maar wel een ervaring rijker, jeeehaaaa !

   Maar we zitten NU in het spel, so lets play.

   4 likes
   • Orlando schreef:

    Ik kan mij helemaal terugvinden in je commentaar. Alleen bij dat “ervaren, ervaren” wou ik toevoegen: creëren, creëren (scheppen van de eigen werkelijkheid die je voor “ogen” had voordat je hier kwam, een programma dat waarschijnlijk in je onderbewuste zit en dat je mits “afleiden” van je ego naar boven kunt halen). Je ego wordt daardoor niet in het defensieve gedrukt, maar krijgt zelf een bredere “scoop” zodat elke volgende ontwikkeling met minder tegenstand zal gebeuren.
    Je ego dient nl. om het “manipuleren” van deze fysische werkelijkheid mogelijk te maken en is nogal “overprotective” in het begin wat het toelaten van dingen uit het on- en onderbewuste betreft.

    1 likes
    • Lyra schreef:

     Hoi Orlando,
     Inderdaad, er is overal dualisme gecreëerd zodoende het 3D spel te laten werken. Dus ook in je lichaam en geest zit er dualisme. Liefde vs Angst.
     Aan jouw de keuze voor welke je kiest, maar wat je ook kiest, het maakt niet uit. Veel mensen snappen niet dat het leven geen enkele bedoeling heeft anders dan het ervaren van het spel. Aan de andere kant is het ook weer een geruststelling, we hoeven niks te bewijzen, we hoeven niks te zoeken, we hoeven helemaal niks. Gewoon lekker spelen zoals jij het wilt spelen. We hebben altijd een connectie met thuis.
     En wat jij zegt klopt ook, want voor dat je het lichaam in gaat weet je alles al. Je hebt de theorie allemaal al gehad, alleen nu de praktijk nog en daarna is het gewoon nagenieten en je opmaken voor een volgende ervaring in het oneindige holografische spel.

     WETEN – ERVAREN – VOELEN (is de werkelijke drie-eenheid)

     0 likes
 • Padja schreef:

  De ene keer zijn farao’s aliens, de andere keer menselijke reïncarnaties.
  Als ik alles geloof wat hier voorbij komt wordt het een ingewikkeld gebeuren.
  Maar hè, who knows..ooit een ET farao die later als mens incarneert …waarom ook niet.
  Weten we veel.

  4 likes
 • rebe els schreef:

  Hopelijk wordt je geen regenworm in je volgende leven, je zour maar eens onder een schoen komen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  astrazeneca

  AstraZeneca legt proef met coronavaccin stil na onverklaarbare ziekte: ‘Dat belooft wat’

  Farmareus AstraZeneca en de Oxford-universiteit onderbreken hun ...

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  >