Mens en DierGreat Reset

Volkskrant-journalist belt met WEF over Great Reset en concludeert: niks geks aan de hand

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forum voor Democratie heeft documenten boven water gekregen die aantonen wat al langer vermoed wordt: dat er sprake is van een innige samenwerking tussen de Nederlandse regering en het World Economic Forum, onder andere bij het vormgeven van de Great Reset.

Hier is het bewijs voor een enorme samenzwering tussen het WEF, corporaties en overheid, zonder dat daarover discussie plaatsvindt in het parlement, reageerde voormalig beurscommentator Willem Middelkoop.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook de interesse van sommige journalisten werd geprikkeld. Zo schreef Margreet Spijker (WNL op Zaterdag, NPO Radio 1) dat de publicaties breder journalistiek onderzoek rechtvaardigen. “Meer transparantie is in ieders belang,” aldus Spijker.

Alsof het WEF ook maar iets van belang aan Keulemans zou vertellen

Volgens Volkskrant-journalist Maarten Keulemans is er niks aan de hand. “Alweer ophef! Hashtag Great Reset! Hashtag Schwab en WEF! Ze hebben de pandemie bewust voorbereid om ons te overheersen! Niks van waar! Net even de echte WEF gebeld,” twittert hij.

Hij citeert de WEF-zegsman: “Idee is dat de pandemie ons noopt om opnieuw te denken over zaken als armoede, ongelijkheid, de planeet. Het is een constructieve, positieve manier om vooruit te denken.” De Volkskrant-journalist: “Eng? Welnee.”

Zijn tweets leiden tot veel kritische reacties. “In plaats van het WEF* te bellen (naar eigen zeggen), had Keulemans beter iets zinvols over de detectie van omikron kunnen uitzoeken. O nee, zijn contact Marion Koopmans heeft ook geen idee van PCR-technologie. *Alsof het WEF ook maar iets van belang aan Keulemans zou vertellen,” reageert moleculair bioloog Peter Borger.

Nothing to see here

Journalist Annelies Strikkers schrijft: “Maarten belt met het WEF. De woordvoerder zegt: ‘Welnee, wij bedoelen alles goed, nothing to see here’ en Maarten komt tot de conclusie dat er helemaal niets geks aan de hand is. Maarten denkt dat hij journalistiek bedrijft.”

Ze geeft nog een paar voorbeelden in dezelfde trant:

Maarten belt met Noord-Korea en vraagt of Kim Jong-un een verschrikkelijke dictator is. Een woordvoerder van het regime geeft aan dat Jong-un hun grote lieftallige leider is, die het beste voor heeft met zijn volk. Maarten is gerustgesteld.

Maarten belt met China en vraagt of ze politieke tegenstanders en dissonanten opsluiten en/of martelen. De woordvoerder van China zegt dat China dit nooit zou doen en lacht er een beetje om. Maarten is gerustgesteld.

Maarten belt met Taghi en vraagt of hij de leider is van een gewelddadige criminele organisatie. Taghi ontkent dit en zegt dat hij het allemaal goed bedoelde. Maarten is gerustgesteld.

Maarten belt met Pfizer en vraagt of ze miljarden verdienen aan wurgcontracten met overheden over de hele wereld. De woordvoerder van Pfizer zegt dat hier niets van waar is en dat ze meer een filantropische instelling zijn. Maarten is opgelucht.

Journalistiek gaat over onderzoek doen

Theatermaker George van Houts voegt hieraan toe: Keulemans belt Holleeder: ‘Ben jij een misdadiger?’ Holleeder: ‘Nee, hoe kom je erbij? Ik los problemen op voor en met mensen. Grote problemen en dat kost nu eenmaal veel geld’. Keulemans tikt: ‘Niets aan de hand, Willem zegt het zelf. Ik heb zelf gebeld!’

“Journalistiek gaat over onderzoek doen en niet ‘een belletje plegen’ en braaf optikken wat een voorlichter je voorkauwt,” stelt Van Houts.

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Japke
Japke
2 jaren geleden

Ik pies in mn broek van het lachen, even bellen en dat braaf publiceren. Wat een journalistiek.?????

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Kennelijk weet deze journalist wat er in de overeenkomsten staan.

Publiceer deze overeenkomsten dan ook zoals het een goed journalist betaamt. Dit zijn ten slotte geen militaire operationele geheimen.

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Ja, kijk is in je familie, Keulemans … je weet wel, de biljarter; je moet alle ballen raken om het spel af te ronden.

Celia
Celia
2 jaren geleden

Wat een geruststelling. ” Niks aan de hand”. Maarten heeft met WEF gebeld! Wat een humor.
Heel leuk nieuws is: Het woord van 2021 is namelijk PRIKSPIJT. Heel goed! Zouden er dan toch steeds meer mensen wakker worden? Het ziet er wel naar uit.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x