Homepagina » Gezondheid » Het is voorbij voor Monsanto. Wordt Dewayne Johnson de David die Goliath velt?
Het is voorbij voor Monsanto. Wordt Dewayne Johnson de David die Goliath velt?

Het is voorbij voor Monsanto. Wordt Dewayne Johnson de David die Goliath velt?

Dewayne Johnson zou weleens de David kunnen worden die Goliath velt. De 46-jarige Amerikaanse terreinknecht sleepte chemiereus Monsanto voor de rechter omdat hij naar eigen zeggen ernstig ziek was geworden door de onkruidverdelger van het bedrijf.

Een jury in Californië stelde vast dat de ziekte waaraan Johnson lijdt moet zijn veroorzaakt door Roundup. Monsanto kreeg een boete opgelegd van 298 miljoen dollar.

Johnson is één van de ruim 5000 Amerikanen die een rechtszaak hebben aangespannen tegen Monsanto vanwege de ziekmakende effecten van Roundup, één van de meest gebruikte onkruidverdelgers ter wereld.

Enkele decennia

Voor het eerst werden documenten aan de wereld getoond waaruit blijkt dat Monsanto al tenminste enkele decennia weet dat Roundup en aanverwante producten kanker kunnen veroorzaken bij mensen.

Recentelijk werd bekendgemaakt dat Monsanto zou worden opgeslokt door het Duitse Bayer en dat de naam Monsanto zou gaan verdwijnen.

Met Monsanto wordt Bayer de grootste ter wereld op het gebied van zaden en bestrijdingsmiddelen.

Nog grotere schaal

Mensen worden dan op nog grotere schaal vergiftigd door middel van genetisch gemodificeerde zaden en middelen als Roundup.

Jarenlang kon Monsanto ongestoord boeren aanklagen en intimideren die de duistere praktijken binnen het bedrijf dreigden bloot te leggen, maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen.

Verantwoordelijk

De chemiereus is in beroep gegaan tegen de uitspraak. Stel je eens voor hoeveel rechtszaken er aangespannen gaan worden tegen het bedrijf op het moment dat het ook die zaak verliest.

Deze mensen moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. Want hoeveel boetes Monsanto ook krijgt, geen van de mensen die dit product hebben gemaakt en hebben gelogen over de gevaren ervan zal achter de tralies belanden. En dat systeem moet veranderen.

Bekijk de video hieronder:

Foto: Wikimedia Commons

[WeAreChange]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  In Brussel zal het ook voor flink wat opschudding zorgen. Zij zullen moeten verantwoorden het middel recentelijk wederom goedgekeurd te hebben voor de Europese markt, ondanks alle feiten die al lang vast lagen over die rotzooi. Tuig van de richel is het, zo blijkt maar weer.

  42 likes
  • weg met ons schreef:

   @eksegese

   Moordenaars zijn het, die middels kanker het volk ziek maakt of om laten brengen. Feitelijk dienen ze allemaal de strop te krijgen. Pek en veren en opsluiten is te mild voor ze.

   28 likes
   • weg met ons schreef:

    ….En dan hebben we het nog niet gehad over mensen ombrengen en kreupel maken via false flags, proxy oorlogen en steunen van huursoldaten, door de EU leiders. Huursoldaten die in de EU hun toevlucht zoeken op uitnodiging van Merkel, Macron en Rutte ( zelfs de paus) en daar hun gestoorde praktijken op het EU volk mogen botvieren.

    24 likes
    • weg met ons schreef:

     …en vergeet niet Israël en de Mossad.. Hebben net nog even in Zweden wat Mossad soldaten auto’s in brand gestoken en vuurwerk afgestoken met veel tamtam om het islam vuurtje daar wat verder op te stoken!! Angst en onrust verkoopt goed en geeft meer macht over het volk.

     19 likes
     • Philip schreef:

      Gisteren op CANVAS (Vlaamse zender) een docu over terreur, de privatisering van beveiliging en de centen/macht dat het met zich meebrengt…zegt meer dan genoeg.

      3 likes
 • mr slave schreef:

  Bedrijf gaat gewoon failliet en word zogenaamd verkocht en gaat vrolijk verder onder een andere naam.

  23 likes
  • weg met ons schreef:

   @mr slave

   Monsanto is verkocht aan Bayer en dat zal al wel niet zonder reden zijn geweest. Je opmerking is precies juist, alleen had Monsanto waarschijnlijk de bui al zien hangen en zal Bayer, net als de Deutsche Bank, net als de EU gesloopt moeten worden???…. Binnenkort (schat binnen nu en twee jaar) zullen de beurzen gaan dalen als het vet gemeste varken geslacht moet worden. En wie denkt men zal dan het haasje zijn? De EU en daarbij afgewenteld op de werkenden en de spaarders, op zeker!! You ain’t seen nothing yet!!…

   Alles is en wordt vanuit de zio VS georganiseerd, gedicteerd, gedelegeerd en geregisseerd. Die laten het kopje zomaar niet hangen, die gaan alleen vechtend ten onder en slachten eerst nog de vettgemeste EU varkens, met hun dikke Frans Timmermans koppen, eer ze opgeven.

   29 likes
  • Jeff schreef:

   Ja, Tossamo of zo

   3 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Rechtstreeks de politici aanspreken dat ze vanaf nu kennis heeben van een giftig product.
  Ook in de Tweede Kamer.
  Aan hen de taak om onmiddelijke maatregelen te nemen.
  Zo niet … zijn ze mede verantwoordelijk, en dus hoofdelijk aansprakelijk.

  12 likes
  • Gladiator schreef:

   @Herman de Graaf…………..

   Hahahahahahahaha,

   Beste, een politicus is NOOIT hoofdelijk aansprakelijk, nooit geweest ook!!!

   En wie moet de politieke acteurs in den Haag gaan aanspreken, want ik ben dat stadium reeds lange tijd geleden gepasseerd.

   Het enige wat IK nog in dat vuile rovershol wil doen is het aansteken en met de vloer gelijk maken, en het liefst als het vol bezet is!!!

   Hoop dat ik een klein beetje duidelijk was.

   Kom achter uw toetsenbord uit en help mee Nederland bevrijden of…………….stop met ouwehoeren!!

   Sorry maar…….helaas,

   Gladiator

   10 likes
   • weg met ons schreef:

    @Gladiator

    Begrijp je gedachtengang, maar het opruimen van dit rovershol zal weinig soelaas bieden, want het is niet het episch centrum van de satanisten. Laat de wal het schip keren, dat gaat honderd procent gebeuren, ik maak geen slapende honden wakker in welke richting ze hun Waterloo zullen vinden, maar vroeg of laat gaan de heren en dames de rotzooi tegenkomen en anders wel hun kinderen, klein kinderen of familie. Ze creëren niet alleen onze ondergang, maar nog veel meer hun eigen. In dit leven is nog nooit iemand vergeten of overgeslagen, ieder mens krijgt z’n deel.

    3 likes
 • salvar schreef:

  vraag eens aan rutte waarom dit middel nog opnieuw 7 jaar gebruikt mag worden???
  niet praten over timmermans want dan wordt ik misselijk.

  11 likes
 • Johan_123 schreef:

  Valt aardig op, nu Monsanto overgenomen wordt, dat er een rechtzaak gewonnen wordt.

  Nu gaat een Duits bedrijf de eventuele schadekosten betalen in plaats van een Amerikaans bedrijf.

  We blijven wel nationalisten!

  3 likes
 • Piet schreef:

  Monsanto gaat het hogerop zoeken.

  Tis best lastig continue onlogische beredeneringen te moeten weerspreken van lui die Monsanto verdedigen.
  Monsanto gaat ongetwijfeld weer het beste van het beste van stal houden, en geld zal geen probeem zijn, om zichzelf weer te zuiver te spreken.

  Ik moet het nog zien. Helemaal omdat er nog veel meer mensen staan te trappelen om Monsanto aan te klagen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

  Bill Gates is één van de rijkste ...

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  >