Homepagina » Archeologie » Leefden er reuzen of Nephilim op aarde?
Leefden er reuzen of Nephilim op aarde?

Leefden er reuzen of Nephilim op aarde?

Door de eeuwen heen is er zoveel kennis verloren gegaan. Vernietigd als gevolg van oorlogen of natuurrampen. Veel van die kennis ligt misschien wel recht onder onze voeten begraven. In het Middenwesten van de Verenigde Staten en het Midden-Oosten is gezocht naar bewijs voor het bestaan van reuzen.

In de Bijbel valt te lezen: In die tijd en ook daarna nog, zolang de zonen van de goden gemeenschap hadden met de dochters van de mensen en kinderen bij hen kregen, leefden de giganten op aarde. Dat zijn de befaamde helden uit het verre verleden (Genesis 6:4). In andere versies van de Bijbel werden de ‘giganten’ ook wel ‘Nephilim’ genoemd.

In Samuël wordt gesproken over een kampvechter uit het leger der Filistijnen. “Zijn naam was Goliath, van Gath; zijn hoogte was zes ellen en één span (3 meter).” David wist de Filistijn met slechts één steen te overweldigen.

In de Griekse mythologie zijn verhalen te vinden over de titanen, de giganten uit de prehistorie. De Griekse godin Gaea gaf geboorte aan de titanen, reuzen die voor de Olympiërs en de mens over de aarde zwierven.

De Romeinse letterkundige en militair Plinius de Oudere schreef in zijn werk ‘Naturalis Historia’ dat er reuzenskeletten waren gevonden. Ook de Maya’s kenden verhalen over reuzen. Cabrakan, de laatste reus van Guatemala, was zo sterk dat hij letterlijk bergen kon verzetten, zo schreef Lewis Spence van de Ball State-universiteit in ‘The Myths of Mexico and Peru’.

Diverse Spaanse ontdekkingsreizigers spraken van reuzen in Noord-Amerika. Hernando de Soto beschreef mannen die minstens een halve meter groter waren dan zijn langste soldaten. Ook verschillende indianenstammen kenden legendes over reuzen.

Op verschillende plekken in de Verenigde Staten zijn volgens een hele reeks krantenknipsels reuzenskeletten gevonden. In 1879 werd een drie meter lang skelet gevonden in de staat Indiana. De resten werden echter vernietigd toen het gebouw waarin de botten lagen opgeslagen werd getroffen door een overstroming.

In 1871 werden in het Canadese Ontario 200 reuzenskeletten gevonden, waarvan de meeste langer waren dan 2 meter 70. “De omvang van de botten is buitengewoon en wijst op het bestaan van een ras van reuzen,” zei arts J.N. Johnstone indertijd. Waar zijn al deze botten nu? Bestaat het bewijs alleen nog in de vorm van krantenknipsels?

Binnenkort deel 2, waarin wordt ingegaan op de vraag waar de reuzenskeletten nu zijn.

[Epoch Times]


Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Met een beetje “huis tuin en keuken” kennis van de Bijbel zal men geen enkel begrip hebben over de geestelijke waarheid in het woord van God. Deze reuzen zijn dus echt op aarde geweest, en met een zeker doel! En dan kom je bij de achtergrond van wat er toen gebeurde.
  De tegenstander van God, de gevallen engel satan, wilde het zuivere door God geschapen menselijk ras door satans onderdanen, de demonen, vermengen, zodat de door God voorspelde in de toekomst komende Verlosser van het kwaad, zou worden verhindert.
  Lees Genesis, de grote zondvloed heeft God daarop doen plaatsvinden waardoor de toenmalige door die demonen corrupt geworden wereld zou verdwijnen, alleen Noach en fam. waren nog van het oorspronkelijke zuivere ras waarmee God opnieuw kon beginnen met Zijn volmaakte reddingsplan voor de gehele mensheid wat ook te lezen is in die Bijbel!

  7 likes
  • Bastiaan, dan heb je een probleem. 1000 jaar na de zondvloed kwamen de verspieders van Moses angstig terug , bang voor de reuzen. weer 500 jaar later was Goliath er nog met zijn 3,60 mtr. (6×59+ 9cm. de ellen en de handbreedten kunnen toen kleiner zijn geweest.)
   Het ras van de Noachs was dus niet zo raszuiver.

   3 likes
   • Eeelke, daar heb je gelijk in, voornoemde geschiedenis heeft zich later inderdaad opnieuw herhaalt.
    Noach was zuiver maar satan bleef later toch proberen de komst van de Messias te verijdelen, het is hem nooit gelukt! Je hebt dus ook in de Bijbel gelezen.

    1 likes
    • Beste Bast1aan,

     ik vrees dat je geen gelijk hebt. De bijbel moet je niet als geschiedenisboek zien, eerder als “zo dachten mensen er dus vroeger over”. En dan ook enkel joden, de anderen dachten vaak anders.
     Satan bestaat niet en heeft een evolutie gedaan in het denken van de joden. Eerst was satan namelijk een medewerker van de joodse god, later (toen de joden door de Perzen waren ingenomen) hebben ze van het een soort tegenpool van god gemaakt.

     Dat de joden dachten dat er reuzen waren kan, dat dachten andere volkeren ook. Daarom geloof ik dit ook, maar niet omdat de bijbel dit zegt. Dat is namelijk wel een heel slechte bron om letterlijk te geloven!

     4 likes
     • Daar hoef je niet voor te vrezen hoor, de wereld beroemde geschied schrijver Flavius Josephus en vele andere bronnen schreven gelijkluidend aan de Bijbel overtuigende gebeurtenissen!
      Nogmaals, huis tuin en keuken kennis van de Bijbel geeft niet het recht om zomaar wat van wat de mensen alzo zeggen maar na te praten alsof het zo ook zou zijn geschreven, daar komt meer voor kijken! Dat kost moeite!
      Overtuig je zelf door het zelf eens te gaan lezen, dan merk je dat jouw “dachten de mensen” totaal weerlegt worden.

      5 likes
     • De bijbel heeft aangegeven dat de nephilim overleeft heeft. ook al was de meerderheid weg gevaagd. Ik ben het ermee eens dat de bijbel al zo vaak vertaald is dat het originele misschien een beetje kan afwijken van de nakomelingen maar al met al gaat het om hetzelfde.

      1 likes
   • Eeelke, daar heb je gelijk in, voornoemde geschiedenis heeft zich later inderdaad opnieuw herhaalt.
    Noach was zuiver maar satan bleef later proberen de komst van de Messias te verijdelen, het is hem nooit gelukt! Je hebt dus ook in de Bijbel gelezen.

    1 likes
    • Aangezien de bijbel ook maar een napraat werkje is…als je dan toch zo gek op lezen en verdieping bent…is het wellicht een idee je te verdieping in de veel oudere hindoeïstische geschriften.
     Volop reuzen!

     1 likes
 2. “Cabrakan, de laatste reus van Guatemala, was zo sterk dat hij letterlijk bergen kon verzetten, zo schreef Lewis Spence van de Ball State-universiteit in ‘The Myths of Mexico and Peru’.”

  Zoals de titel van het boek al aangeeft is Cabrakan een mythe. Bladerend in het boek op Google Books wordt duidelijk vermeld dat Cabrakan een god van de aardbevingen was (pagina 150). Geen zinnig mens zou hem als een fysiek mens beschouwen. Mythes zijn mooie verhalen, maar neem ze niet letterlijk.

  “In 1871 werden in het Canadese Ontario 200 reuzenskeletten gevonden, waarvan de meeste langer waren dan 2 meter 70. “De omvang van de botten is buitengewoon en wijst op het bestaan van een ras van reuzen,” zei arts J.N. Johnstone indertijd. Waar zijn al deze botten nu? Bestaat het bewijs alleen nog in de vorm van krantenknipsels?”

  In het bewuste krantenknipsel rept dokter Johnstone over ‘enkele botten’ die een geschatte lengte van 7 feet zouden geven, oftewel, 2.13 meter. Zeker lang, maar niet ‘reusachtig’. Waar die 2.70 meter vandaan komt, mag Joost weten.
  Zolang er geen botten zijn kun je van alles verzinnen.

  10 likes
  • Klopt. maar er zijn miljoenen dingen die regeringen voor ons willen verbergen. denk je nu echt dat als die botten allemaal gevonden worden dat dat in het nieuws komt en we veel gaan leren ? natuurlijk niet! dat word vernietigt of diep weg gestopt. om macht over ons te houden.

   1 likes
 3. de nephilim of de reuzen zijn zij die ons door genetische manipulatie gecreëerd hebben. en niet met goede bedoelingen, maar om te dienen als slaven voor hen.
  onze goden zijn niets meer of minder dan diegenen die het menselijk ras misbruikt hebben ten voordele van zichzelf…
  onze wereld voor de interventie door deze “goden” was een paradijs, een soort wereld zoals in de film avatar. zij hadden grondstoffen en werkers nodig. eigenlijk verteld de film avatar ongeveer zoals het gegaan is, alleen waren de us-militairen in ons geval de nephilim…

  10 likes
  • Hmm goede conclusie maar dat is niet waar. ze hebben met ons gerommelt ja maar dat werkte niet want god heeft ons behoed. De dinosaurussen etc zijn wel een genetisch inventie. vandaar dat ze nu ook niet meer onder ons zijn.

   0 likes
 4. Mooi artikel over een boeiend onderwerp…

  Nephilim laat zich vertalen als reuzen maar ook als gevallenen.. Het zouden wel eens Goden of Halfgoden kunnen zijn geweest.

  Zouden de sprookjes gewoon waar zijn? Reuzen zijn er immers alom; ze zijn gevonden op alle continenten.. Ook worden reuzen afgebeeld in de piramides.. Een jaar geleden schreef ik er een artikel over ; met veel afbeeldingen zodat de lezer zelf kan oordelen.

  http://plazilla.com/page/4295039608/leefden-er-reuzen-op-aarde-de-nephilim

  9 likes
 5. Als er prehistorische dieren zijn geweest, kunnen er ook hele grote mensen zijn geweest. Dat hoeft niet in hetzelfde tijdperk zijn geweest. Prehistorische dieren konden zo groot worden, omdat de dampkring/ozonlaag dikker was en de atmosfeer de juiste samenstellingen hadden. Andersom kunnen we zelf zien. Bv In Zuid Amerika zijn veel mensen klein. Het levende past zich aan, aan de omstandigheden. We weten dat DNA in een mensenleven kan veranderen. Dus zo gek is het niet als er reuzen bestaan hebben.

  5 likes
 6. A US Supreme Court ruling has forced the Smithsonian institution to release classified papers dating from the early 1900′s that proves the organization was involved in a major historical cover up of evidence showing giants human remains in the tens of thousands had been uncovered all across America and were ordered to be destroyed by high level administrators to protect the mainstream chronology of human evolution at the time.
  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1046300/pg1

  2 likes
  • Van mij mag je best commentaren schrijven in het Nederlands hoor. Even ter herinnering ; dit is een Nederlandse Site. I dont mind English, but there again.. I probably would have stayed in the UK.
   En het is wel zo netjes tegenover de mensen die het Engels niet zo goed beheersen. Thanks a lot.

   3 likes
 7. Aanvulling: Mensen zijn rare wezens. Alles wat afwijkt vinden ze eng. Dingen die niet te verklaren waren bestempelde men als slecht. Reuzen zijn groot en is een gevaar voor de kleinere mens. Dus kan het ook zijn dat men bewust slechte dingen vertelde. Aan de andere kant als het de mens uitkomt dat een reus ze red, dan is het een held. Van hieruit zijn ook de mythes uit voort gekomen. We doen het nog steeds. Onderscheid maken. Bv. Scholen toetsen op gemiddelde. Onderzoeken, pesten enz. We blijven het doen. Een nadeel is: je kunt zo moeilijk achter de waarheid komen en je hebt mensen die dat ook niet willen dat het uitkomt.

  3 likes
 8. Mooi artikel, maar zoals iemand al zei, niet berust op feiten. Het is al de zoveelste keer, dat bronnen niet gecontroleerd worden op deze site. Zelfs de titel van de tekst is misleidend. Roald Dahl heeft ook een iets geschreven over een reus. Misschien leuk om. Bij deel 2 te vermelden.

  3 likes
 9. En deze foto’s dan en zo zijn er nog veel meer filmpjes ,dus ……

  https://www.youtube.com/watch?v=FC8wWsBKc88

  0 likes
 10. De Bijbel geeft het antwoord op de vraag of er reuzen, “Nephilim” zijn geweest en hoe die hier gekomen zijn. Op youtube vind je de reusachtige bouwwerken die door hen gebouwd zijn bij L.A.Marzulli en Threy Smith. Op de TV zul je dat nooit zien want de meeste mensen zijn geïndoctrineerd met de fantasie dat je vader een aap was en je moeder een garnaal. Een grotere onzin bestaat niet maar voor hen die weigeren te geloven een heerlijk evangelie.

  2 likes
 11. Waarom zou dat nou weer nep zijn denk eerder wat ook zo lijkt dat het echte skeletten zijn .

  Dit wordt nep gemaakt omdat de controle van de religie dan instort als men erachter komt dat de hele geschiedenis een grote fabricage van leugens is .

  Genoeg bewijs over de hele wereld gevonden dat er Giants bestaan hebben , wat is daar nou zo moeilijk aan om te geloven ?

  Echt waar al die foto,s allemaal nep , waarom zouden die mensen daar de moeite voor doen om dit te doen ?

  Kun je toch zo achterhalen .

  Dat God de aarde heeft gemaakt en een dag rust heeft genomen dat zou ik eerder niet geloven .

  Kijk maar op you tube hoeveel sceletten er zijn gevonden als je Giant Humans intoets .

  Ufo,s waren ook nep 20 jaar geleden , is ook achterhaald dat ze ons dom willen houden want dit mogen de mensen niet weten , net als dit , religie stort in elkaar .

  God heeft volgens de Bijbel alleen de mensen ge schapen .

  1 likes
 12. nephilim nepil nephew cousin or bastard eurasians fakejews

  0 likes
 13. David en Goliath !!!!!! Natuurlijk hebben er erg grote mensen bestaan ! Al die skeletten die worden genegeerd die gevonden zijn zijn wel heel erg echt ! Maar ja dan wordt de religie aangetast (vaticaan ) dus ja….dan is opeens NIET ECHT MEER !!! Ja ja lachen wij weten wel beter ! Tenminste ik wel ! Zelfs die achterlijke bijbel sorry ( sprookjesboek ) schrijft er over dus ja ….. wat willen we nog meer ? Jongens de tijd van sprookjes is over de werkelijkheid is heel heel erg hard ! Dat moeten we beseffen en naar de waarheid zoeken met al onze krachten ! Zoek de waarheid voor jezelf dat is erg belangrijk geloof al die leugenachtige wetenschappers niet die verschuilen zich achter leugens !

  0 likes
 14. SMITHSONIAN ADMITS TO DESTRUCTION OF THOUSANDS OF GIANT HUMAN SKELETONS IN EARLY 1900′S

  http://worldnewsdailyreport.com/smithsonian-admits-to-destruction-of-thousands-of-giant-human-skeletons-in-early-1900s/

  0 likes
 15. Here is truth , what they dont want us, the people, too know ! We knew it before the religions !

  https://www.youtube.com/watch?v=SXBZsuXUbcg

  https://www.youtube.com/watch?v=HtExkh6ZiNU

  0 likes
 16. Van een Amerikaanse vriendin hetzelfde verhaal gehoord. Die gaat nog verder door te opperen dat ze bij hetende der tijden zouden worden ingezet om mensen te doden…lees gelovigen…De cycloop in de verhalen van Odysseus was ook gigantisch maar had een oog…ik ben het met de vorige mensen eens dat als er skeletten van enorme lengte zouden zijn gevonden ze ook ergens te zien zouden moeten zijn.
  heden ten dage zijn er ook best extreem lange mensen..denk aan de mevrouw van 2.30m….die leeft nog en heeft een normaal zij extreem groot postuur…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Onthullen deze legendarische tombes dat er reuzen hebben geleefd op Sardinië?

Onthullen deze legendarische tombes dat er reuzen hebben geleefd op Sardinië?

Volgens legendes leefden er ooit reuzen op ...

Het mysterie van Mont'e Prama. Zijn deze beelden en graftombes op Sardinië gemaakt door reuzen?

Het mysterie van Mont’e Prama. Zijn deze beelden en graftombes op Sardinië gemaakt door reuzen?

Volgens legendes leefden er ooit reuzen op ...