Archeologie

Leefden er reuzen of Nephilim op aarde?

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de eeuwen heen is er zoveel kennis verloren gegaan. Vernietigd als gevolg van oorlogen of natuurrampen. Veel van die kennis ligt misschien wel recht onder onze voeten begraven. In het Middenwesten van de Verenigde Staten en het Midden-Oosten is gezocht naar bewijs voor het bestaan van reuzen.

In de Bijbel valt te lezen: In die tijd en ook daarna nog, zolang de zonen van de goden gemeenschap hadden met de dochters van de mensen en kinderen bij hen kregen, leefden de giganten op aarde. Dat zijn de befaamde helden uit het verre verleden (Genesis 6:4). In andere versies van de Bijbel werden de ‘giganten’ ook wel ‘Nephilim’ genoemd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In Samuël wordt gesproken over een kampvechter uit het leger der Filistijnen. “Zijn naam was Goliath, van Gath; zijn hoogte was zes ellen en één span (3 meter).” David wist de Filistijn met slechts één steen te overweldigen.

In de Griekse mythologie zijn verhalen te vinden over de titanen, de giganten uit de prehistorie. De Griekse godin Gaea gaf geboorte aan de titanen, reuzen die voor de Olympiërs en de mens over de aarde zwierven.

De Romeinse letterkundige en militair Plinius de Oudere schreef in zijn werk ‘Naturalis Historia’ dat er reuzenskeletten waren gevonden. Ook de Maya’s kenden verhalen over reuzen. Cabrakan, de laatste reus van Guatemala, was zo sterk dat hij letterlijk bergen kon verzetten, zo schreef Lewis Spence van de Ball State-universiteit in ‘The Myths of Mexico and Peru’.

Diverse Spaanse ontdekkingsreizigers spraken van reuzen in Noord-Amerika. Hernando de Soto beschreef mannen die minstens een halve meter groter waren dan zijn langste soldaten. Ook verschillende indianenstammen kenden legendes over reuzen.

Op verschillende plekken in de Verenigde Staten zijn volgens een hele reeks krantenknipsels reuzenskeletten gevonden. In 1879 werd een drie meter lang skelet gevonden in de staat Indiana. De resten werden echter vernietigd toen het gebouw waarin de botten lagen opgeslagen werd getroffen door een overstroming.

In 1871 werden in het Canadese Ontario 200 reuzenskeletten gevonden, waarvan de meeste langer waren dan 2 meter 70. “De omvang van de botten is buitengewoon en wijst op het bestaan van een ras van reuzen,” zei arts J.N. Johnstone indertijd. Waar zijn al deze botten nu? Bestaat het bewijs alleen nog in de vorm van krantenknipsels?

Binnenkort deel 2, waarin wordt ingegaan op de vraag waar de reuzenskeletten nu zijn.

[Epoch Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lucifall
lucifall
9 jaren geleden

Mooi artikel over een boeiend onderwerp…

Nephilim laat zich vertalen als reuzen maar ook als gevallenen.. Het zouden wel eens Goden of Halfgoden kunnen zijn geweest.

Zouden de sprookjes gewoon waar zijn? Reuzen zijn er immers alom; ze zijn gevonden op alle continenten.. Ook worden reuzen afgebeeld in de piramides.. Een jaar geleden schreef ik er een artikel over ; met veel afbeeldingen zodat de lezer zelf kan oordelen.

http://plazilla.com/page/4295039608/leefden-er-reuzen-op-aarde-de-nephilim

redice
redice
9 jaren geleden

de nephilim of de reuzen zijn zij die ons door genetische manipulatie gecreëerd hebben. en niet met goede bedoelingen, maar om te dienen als slaven voor hen.
onze goden zijn niets meer of minder dan diegenen die het menselijk ras misbruikt hebben ten voordele van zichzelf…
onze wereld voor de interventie door deze “goden” was een paradijs, een soort wereld zoals in de film avatar. zij hadden grondstoffen en werkers nodig. eigenlijk verteld de film avatar ongeveer zoals het gegaan is, alleen waren de us-militairen in ons geval de nephilim…

Freek
Freek
9 jaren geleden

“Cabrakan, de laatste reus van Guatemala, was zo sterk dat hij letterlijk bergen kon verzetten, zo schreef Lewis Spence van de Ball State-universiteit in ‘The Myths of Mexico and Peru’.”

Zoals de titel van het boek al aangeeft is Cabrakan een mythe. Bladerend in het boek op Google Books wordt duidelijk vermeld dat Cabrakan een god van de aardbevingen was (pagina 150). Geen zinnig mens zou hem als een fysiek mens beschouwen. Mythes zijn mooie verhalen, maar neem ze niet letterlijk.

“In 1871 werden in het Canadese Ontario 200 reuzenskeletten gevonden, waarvan de meeste langer waren dan 2 meter 70. “De omvang van de botten is buitengewoon en wijst op het bestaan van een ras van reuzen,” zei arts J.N. Johnstone indertijd. Waar zijn al deze botten nu? Bestaat het bewijs alleen nog in de vorm van krantenknipsels?”

In het bewuste krantenknipsel rept dokter Johnstone over ‘enkele botten’ die een geschatte lengte van 7 feet zouden geven, oftewel, 2.13 meter. Zeker lang, maar niet ‘reusachtig’. Waar die 2.70 meter vandaan komt, mag Joost weten.
Zolang er geen botten zijn kun je van alles verzinnen.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Als er prehistorische dieren zijn geweest, kunnen er ook hele grote mensen zijn geweest. Dat hoeft niet in hetzelfde tijdperk zijn geweest. Prehistorische dieren konden zo groot worden, omdat de dampkring/ozonlaag dikker was en de atmosfeer de juiste samenstellingen hadden. Andersom kunnen we zelf zien. Bv In Zuid Amerika zijn veel mensen klein. Het levende past zich aan, aan de omstandigheden. We weten dat DNA in een mensenleven kan veranderen. Dus zo gek is het niet als er reuzen bestaan hebben.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x