Homepagina » Buitenland » We zijn voorgelogen! Dit geheime document onthult hoe de waarheid over de EU tientallen jaren is verzwegen
We zijn voorgelogen! Dit geheime document onthult hoe de waarheid over de EU tientallen jaren is verzwegen

We zijn voorgelogen! Dit geheime document onthult hoe de waarheid over de EU tientallen jaren is verzwegen

In een geheim document, dat tientallen jaren achter slot en grendel is bewaard, wordt de Britse overheid geadviseerd de waarheid over EU-lidmaatschap te verdoezelen. Mocht het volk er ooit achter komen wat er was gebeurd, zou het al te laat zijn, zo was de gedachte.

Toenmalig premier Edward Heath en zijn collega’s hielden het document, FCO30/1048 geheten, begin jaren zeventig geheim.

In het geheime stuk, dat dateert van april 1971, wordt de overheid geadviseerd het Britse volk in het duister te houden over de gevolgen van het lidmaatschap van de EEG, die aan de basis stond van de huidige EU.

Veel ophef

De onbekende auteur schreef dat Europese rechtbanken boven Britse zouden komen te staan en dat steeds meer macht naar de bureaucraten in Brussel zou gaan.

Britse politici moesten de illusie wekken dat de Britse overheid nog steeds de dienst uitmaakte, in ieder geval tot het moment waarop Groot-Brittannië compleet vastgeketend zou zitten aan Brussel en eruit stappen onmogelijk zou zijn.

Het geopenbaarde document heeft tot veel ophef geleid.

Precies het plan

“Ondanks alle beweringen van politici van vele partijen dat de EU geen centrale staat zou worden, bewijst dit document dat dat precies het plan was,” zei Annabelle Sanderson, een voormalig adviseur van Nigel Farage.

“Onze politici kregen het advies om te verbergen dat Groot-Brittannië niet langer een democratisch land zou zijn, maar een land dat zou worden geregeerd door ongekozen functionarissen,” zei schrijver en journalist Christopher Booker.

Aangezien Nederland ook deel uitmaakte van de EEG, heeft onze regering hoogstwaarschijnlijk ook zo’n document gekregen.

[Express]


Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. hoi
  we weten allemaal dat de eurostaat ons leegplukt.
  tot we niets meer hebben en al blij zijn met n droge boterham.
  gr willy

  32 likes
  • Ach beter een droge boterham dan helemaal niets. We leven in een rijk welvarend land. Hebben aan niets ook maar iets te kort…

   Enjoy

   7 likes
   • Blijf geloven in uw eigen sprookjes.
    Welvarend? De geweldige economie die we hebben? Het gaat weer goed in het land?

    Voedselbanken in Nederland???
    Idiote kledingzaken die om de haverklap opduiken om vervolgens weer te verdwijnen. Gehandicapten die geen werk kunnen vinden omdat de politiek zelf geen initiatief neemt om deze mensen in dienst te nemen.

    “Hebben aan niets ook maar iets te kort… ”
    Empathie? Mededogen voor anderen?
    Ik weet zeker dat niet alleen ik, maar miljoenen met mij het eens zijn dat u aan het raaskalen bent.

    “Enjoy”
    O ja, dat doe ik ook. Heb ik altijd gedaan en doe dat nog steeds. Maar niet zoals u het bedoeld.

    En die “1 like?'”
    Ach, waarschijnlijk heeft u die zelf aangeklikt.

    47 likes
   • Gelukkige slaven zijn de ergste vijand van de vrijheid.

    25 likes
   • @Reinout. “We leven in een rijk welvarend land” ???
    Nederland heeft een staatsschuld van ruim 400 miljard Euro. Als ik een schuld heb (rood sta bij de bank) ben ik niet rijk. Natuurlijk is de schuld van enkele andere landen nog groter, maar dat maakt niet dat Nederland met een schuld van ruim 400 miljard Euro een rijk land is.

    8 likes
    • Hoe kan een overheid schuld hebben? Aan wie? De private banken? Laat me niet lachen. Dat is om ons ,de burger, volgzaam te houden.
     Een welvarend land is een land waarin iedereen te eten heeft en een dak boven zijn hoofd heeft. Niet meer en niet minder.

     2 likes
 2. EU is een gedrocht waar we zo snel mogelijk vanaf moeten. Gelukkig komen er hoe langer hoe meer scheuren. Hoop dat het zo snel mogelijk instort.

  72 likes
  • Drie letters: n.w.o. New World Order. Al je geld gaat naar een 1% groep toe. En landen die
   niet in de E.U. zitten gaat het beter dan met ons.

   36 likes
 3. Onbekende auteur… is zoiets als vanuit anonieme bron iets te weten komen. Dit document is vast niet authentiek of waarheidsgetrouw.
  Laat staan of dat document wel uit die periode komt en misschien gewoon vandaag de dag is bedacht om de EU te verketteren. Je hebt zo van die trollen die via het internet verdeeldheid in de wereld zaaien met halve waarheden en verdraaide waarheden.

  In de jaren zeventig was Europa nog niet zoals het nu is geworden en werden er verschillende scenario’s bedacht hoe Europa in de toekomst er zou kunnen of moeten uitzien. Bijvoorbeeld zoals de USA, als een groot land met staten, of zoals het nu is: een unie van samenwerkende landen met een Europese regering als bindmiddel om de geschillen op een geweldloze manier te behandelen. Vroeger leidden die geschillen eerder tot een oorlog.

  6 likes
  • Beste Maarten,

   De oprichting van ééngemaakt europa vindt zijn wortels terug in Nazi Duitsland. IG Farben ligt aan de basis!!

   Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste voorzitter van de europese commissie Walter Hallstein betrof, een officier (luitenant) die dus dienst heeft gedaan in het toenmalig Duitse leger. Op Wikipedia staat te lezen dat de heer Hallstein geen geloof zou hechten aan de nazi ideologie!?? Iedereen weet wel beter als je het in het Duitse leger tot luitenant schopt. Over de heer Hallstein is nog wel meer te zeggen, maar ik ga het hierbij laten.

   Namaste

   32 likes
   • Beste Christgalactic,

    Europese Unie heeft niets te maken met Nazi’s. Nazi-aanhangers zijn trouwens tegen de EU! Europese unie is ontstaan om zoiets als Nazi’s en grote oorlogen op Europese schaal in de toekomst te vermijden. Ja. Duitsland (en Frankrijk) zijn de sterkste landen in de EU. Ze pompen er ook het meeste geld in. Dat wil niet zeggen dat de EU-macht een bolwerk van Nazi’s zijn of, in dat andere extreme geval, uit Zionisten zou bestaan.

    Het is niet zo dat EU een Unie is van landen dat het daarom het 3de rijk van de Nazi’s. Bullshit. Noem ik deze theorie.

    ─ Doch. Ik ben al sinds het begin van de EU van mening dat we te snel zijn uitgebreid. We hadden het gewoon bij 12 landen (of minder) moeten blijven totdat de andere regio’s stabiel en betrouwbaar genoeg waren om aan te sluiten (al zou het meerdere decennia’s (of zelfs generaties) duren eer die regio’s hun stabiliteit hebben gevonden).

    ─ De EU was te snel in hun groei, te gretig en te naïef. En nu met die vluchtelingencrisissen en economische crisissen en de economische verschillen onderling heeft Europa nog steeds niet alles onder controle. Europa weet niet waar het heen moet. Het is een praatbarak geworden tussen geldverslindende parlementen die allen uit eigen belang handelen (het nationalisme).

    ─ Ik geloof nog in het idee van EU. Alleen is het vandaag nog steeds een kakofonie van meningen en eisen. Het zal vast wel vele decennia duren voordat er meer eensgezindheid en balans is. Amerika (of Rusland voor de Poetinliefhebbers hier) is ook niet op enkele jaren tijden ontstaan. En deze landen zijn zeker niet het goede voorbeeld voor de EU. Europese Unie moet haar eigen weg in gaan en dat kost helaas tijd (en geld). Mensen denken niet verder dan hun spanwijdte van hun generatie. De politiek in het bijzonder denken niet verder tot de volgende verkiezingen. We moeten meer op langere termijn leren denken. En dat lukt ons helaas niet. Alles moet nu gebeuren of we stellen de problemen uit voor later, die dan weer worden uitgesteld tot later etc…

    Hoedanook. De EU heeft niets met de Nazi’s te maken. In tegendeel.

    1 likes
 4. Hahahahahahahaha……de eerste 3 woorden van dit topic…..zijn echt geweldig en blijvend van toepassing!!!

  En nóg gaat iedereen naar de stembus, en nóg kijkt het merendeel Tell Lie Vision, het aller machtigste instrument om mensen te laten denken wat er gedacht moet worden, hoe men zich dient te kleden, wat men dient te eten, welke broek modern is enz enz enz….

  Maar wie weet gaat het toch nog eens ooit (nou, denk het niet) goed komen!!

  Gladiator

  45 likes
 5. Onbekende auteur?

  3 likes
 6. Kapitein Kurk en Meneer Stok.

  Er beginnen inderdaad steeds meer scheuren te komen in die geconstrueerde zgn officiele realiteit.
  nu weer met dit geopenbaarde document, laatst weer met de weer uitgestelde JFK files.
  Zelfs de MSM begint nu steeds meer vraagtekens te krijgen.
  En ik denk: are we finally catching up people ?

  https://www.youtube.com/watch?v=bUMHe0X78xE

  https://www.youtube.com/watch?v=xichkLr14Vg

  4 likes
 7. daarom heeft het mij ook altijd verbaasd dat ze hun eigen munt mochten behouden en ik dacht dat geld immer boven een rechtbank staat. Maar ik kan me vergissen.

  3 likes
 8. In mij ogen is het vandaag niet anders.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Britten steken 5G-masten in brand wegens coronavirus. Bekijk hier de beelden

In Groot-Brittannië zijn de afgelopen dagen meerdere ...

ziekenhuis

Corona: Man maakt foto’s in ‘leeg’ ziekenhuis, moet 3 maanden de cel in

Een man die twee uur heeft rondgelopen ...