Buitenland

Voorgestelde wetgeving over digitale identiteit verbergt deze ‘gevaarlijke, sinistere agenda’

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Donderdag stemde het Europees Parlement voor een Europese digitale identiteit. “Vandaag staan we op een kruispunt. We moeten een beslissing nemen die in de toekomst diepgaande gevolgen zal hebben voor de vrijheden van Europese burgers en voor hun privacy,” zei Europarlementariër Gerolf Annemans voor de stemming.

“De wetgeving over een digitale identiteit voor de hele Europese Unie verbergt een gevaarlijke, ja zelfs een sinistere agenda,” benadrukte hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gevangenis

Het idee van een digitale portemonnee legt in feite de laatste hand aan een pad dat ons zal leiden naar de totalecontrolemaatschappij. Of het nu Big Brother of Brave New World is: ik laat het in het midden. Het is een Europese Unie waarin elke transactie, elke beweging, elke interactie wordt vastgelegd. Een werelddeel waar de vrijheden van de burger afhankelijk kunnen worden gemaakt van een digitaal groen licht. Dit wordt geen comfort, maar een leiband. Geen wallet, geen portemonnee, maar een gevangenis, aldus Annemans.

Alarmbel

“Privacy-experts hebben sinds het ontstaan van dit voorstel de alarmbel geluid en gewaarschuwd. Want hoe vrijwillig is een systeem dat naleving van regels gecentraliseerd kan afdwingen door de toegang tot essentiële diensten toe te staan en dus ipso facto ook níet toe te staan? De Europese Unie kan van hieruit een allesomvattende en altijddurende QR-codemaatschappij worden,” zei het Europarlementslid.

De keuze die voor ons ligt, is duidelijk: een toekomst van surveillance en controle omarmen, of de principes van vrijheid en autonomie hooghouden die onze democratische samenleving definiëren, besloot hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joost is anders….
Joost is anders….
1 maand geleden

praktisch elke burger is tegen dit instrument om te knevelen, hoe is het mogelijk dat unie vertegenwoordigers hiermee instemmen? Eén goed leven begint met vrijheid. Niemand gaat mij vertellen hoe wanneer en waarom ik de dingen doe die ik doe, want ik ben anders. Nederland moet zo snel mogelijk uit het gedrocht dat eu heet. Hoe is dit mogelijk, en nee het heeft niets met veiligheid te maken, wel met absolute controle. Ben je hier voor, dan ben je in mijn optiek een onmens!

Mar
Mar
1 maand geleden

het point of no return zijn we allang voorbij dus fasten your seatbells , nog even en de overheid weet ook hoe laat u gaat schijten en hoeveel papier u dan verbruikt

Herman R
Herman R
1 maand geleden

👾

Hugo
Hugo
1 maand geleden

Per direct uit de EU, uit de NAVO, en alle banden verbreken met de VN de WHO en het ongekozen WEF. Ik burger van Nederland eist per direct uit de EU.. NU laten wij onze vrijheden afpakken door dat laffe Duitse wijf (mevrouw Hitler) op het leger onder leiding van die oorlogszuchtige generaals hoeven we niet meer te rekenen. Dus hebben we geen keuze, om ons te bevrijden van die landverraders.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x