Financieel

Doofpot Donderdag: Hoe de Britse centrale bank werd geïnfiltreerd door een machtig crimineel netwerk

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse centrale bank is geïnfiltreerd door een machtig misdaadsyndicaat dat gelinkt wordt aan witwassen, moorden en terrorisme. Dat blijkt uit een vernietigend rapport, waar BuzzFeed over bericht.

MI5 en Scotland Yard deden onderzoek naar de manier waarop de Britse onderwereld de Bank of England (BoE) wist te infiltreren. Er is een samenzwering blootgelegd die gemakkelijk de Britse economie kan ‘destabiliseren’.

Corrupte zakenman

BuzzFeed wist toegang te krijgen tot geheime politiedocumenten en interviewde een aantal belangrijke bronnen die betrokken waren bij het onderzoek. Rechercheurs kwamen er in 1998 achter dat de centrale bank was geïnfiltreerd toen de mobiele telefoon van een corrupte zakenman werd getapt. De zakenman, die The Suit wordt genoemd, werd verdacht van het witwassen van geld voor een aantal criminele bendes.

Het omvangrijke schandaal is meer dan 16 jaar lang door MI5 en de politie in de doofpot gestopt. Topbankiers werden indertijd gewaarschuwd dat gevoelige informatie was gelekt naar een rijke zakenman met banden met de onderwereld, die nog altijd op vrije voeten is.

Machtigste Nederlandse misdaadgroepen

Volgens een geheim inlichtingenrapport waren naast The Suit nog twee criminelen betrokken bij de infiltratie. Het zou gaan om twee machtige misdaadbazen die banden hebben met internationale terreurgroepen.

Deze mannen zijn niet alleen betrokken bij criminele bendes in Groot-Brittannië, maar ook vier verschillende terroristische en criminele organisaties waaronder de maffia en de machtigste Nederlandse misdaadgroepen. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[BuzzFeed]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
7 jaren geleden

Een smartphone in 1998???

Francis
Francis
7 jaren geleden

goh sinds wanneer hadden ze in 1998 smartphones? alleen die zin maakt het voor mij al tot een broodje aap verhaal, neemt echter niet weg dat alle banken corrupt zijn

Wixed
Wixed
7 jaren geleden

” en de machtigste Nederlandse misdaadgroepen.”
Het konlnklijk huis en de regering?

Hans
Hans
7 jaren geleden

Er wordt gesproken over een mobiele telefoon. Die waren er wel al in 1998, bijvoorbeeld de Nokia 5110 en 6110.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x