Homepagina » Gezondheid » Blootstelling aan pesticiden vermindert geheugen
Blootstelling aan pesticiden vermindert geheugen

Blootstelling aan pesticiden vermindert geheugen

Als gevolg van blootstelling aan kleine hoeveelheden organofosfaten in pesticiden kunnen de hersenen blijvende schade oplopen.

Uit een analyse van 14 afzonderlijke studies is gebleken dat chemicaliën het geheugen kunnen verminderen. Daarnaast tasten ze het vermogen om informatie te verwerken aan.

De onderzoekers van University College London en de Open University bewijzen dat organofosfaten al bij kleine hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

Vliegtuigbrandstof

Artsen waren het er al over eens dat de chemicaliën in hoge dosering giftig kunnen zijn, maar de effecten van lagere doses bleven controversieel. Organofosfaten worden gebruikt in insecticiden en vlamvertragers. Bovendien worden ze toegevoegd aan vliegtuigbrandstof.

Psycholoog Sarah McKenzie Ross van University College London pleit voor strengere veiligheidsvoorschriften voor mensen die tijdens hun werk worden blootgesteld aan de chemicaliën.

“We onderzochten studies naar mensen die beroepsmatig werden blootgesteld aan organofosfaten, maar die niet ziek werden,” zei ze. “We hebben aangetoond dat lage blootstelling schadelijk is. Ze [organofosfaten] beschadigen het geheugen, het vermogen om informatie te verwerken, het vermogen om te plannen en abstracte gedachten te hebben.”

De onderzoekers keken naar de gezondheid van 1600 participanten. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Critical Reviews in Toxicology.

Intelligentie

McKenzie Ross en haar collega’s concludeerden dat blootstelling geen invloed had op taal of intelligentie. Het zijn vooral boeren en vliegtuigbemanningsleden die worden blootgesteld aan organofosfaten.

Golfoorlogveteranen hebben de effecten van pesticiden waar ze gedurende het conflict aan werden blootgesteld aan den lijve ondervonden.

“Boeren die we interviewden zeiden dat ze moeite hebben om hun werk te doen tijdens veilingen, waar alles heel snel gaat,” voegde McKenzie Ross toe. “Vliegend personeel heeft daarnaast moeite om informatie van de luchtverkeersleiding te onthouden.”

“We moeten duidelijk zijn over de risico’s en de benodigde veiligheidsmaatregelen nemen,” besloot ze.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. sommige organofosfaten zijn erkend als chemisch wapen 🙂

  So what else is new? Iedereen met een vingerhoed verstand weet dat alles wat insecten en andere kleine dieren doodt ook niet geweldig gezond kan wezen voor grotere dieren inclusief de mens.

  0 likes
 2. Dus ook al het kleine onder ons, de hommels en de bijtjes etc. zijn de klos.

  0 likes
 3. Chemtrails???

  0 likes
 4. [quote name=”John Do”]Chemtrails???[/quote]

  nee, menselijke dwaasheid 🙂
  We helpen de boel wel kapot zonder duistere organisaties en wereldwijde complotten.

  Al is het ook niet allemaal kommer en kwel… zie bijvoorbeeld dit: http://www.youtube.com/watch?v=YBLZmwlPa8A

  0 likes
 5. En wat voor de psychische problemen: depressiviteit, wisselende stemmingen enzovoort en de sexualiteit afwijkingen die ontstond door chemische voedsel dat de hormonen beschadigt?

  0 likes
 6. En nog altijd nemen de mensen massaal het vliegtuig voor hun vakantie, hmmm geeft toch te denken…steken fijn de kop in het zand.
  Uiteindelijk lijkt instorting van het financiële systeem ook hier een oplossing.

  0 likes
 7. [quote name=”John Do”]Chemtrails???[/quote]
  Tramrails?

  0 likes
 8. [quote name=”saskia”]En nog altijd nemen de mensen massaal het vliegtuig voor hun vakantie, hmmm geeft toch te denken…steken fijn de kop in het zand.
  Uiteindelijk lijkt instorting van het financiële systeem ook hier een oplossing.[/quote]
  Mogen zij ook lekker op vakantie? Jij neemt toch ook vakantie neem ik aan?

  0 likes
 9. Reactie 1

  pesticiden zijn oorzaak nr 1 bij de Ziekte van Parkinson. Dit is in Nederland al langer bekend onder neurologen. Tijdens een symposium in juni jl werd dit aan de hand van cijfers aangetoond.

  Elke 15 min krijgt er nu iemand de diagnose ziekte van Alzheimer of aanverwant binnen het dementieel syndroom. En dit versnelt. Ook hier zijn meerdere aanwijzingen tav oorzaak door langdurige invloed van pesticiden.
  De huidige explosieve groei van agressieve en onbekende vormen van kankercellen betreft dezelfde vraag.

  0 likes
 10. Reactie 2 vervolg..
  Naast pesticiden zijn er andere chemicaliën, oplosmiddelen, verf, chemische toevoegingen in voeding, straling (oa tegen borstkanker!), schoonmaakmiddelen en medicijnen.

  Door ervaring via werk in de gezondheidszorg kan ik aangeven dat er mi ook een verband is met Tsjernobyl. Veel ouderen zijn buiten geweest tijdens het stralingsmoment in Nederland of hebben groente gegeten uit eigen tuin. Ook jaren erna. De waarheid over de sterkte en impact is door de overheid verbloemd.

  0 likes
 11. Reactie 3.. vervolg
  Daarbij komen ook de vaccinaties, uitlaatgassen, gemanipuleerde voeding, hormonen in vlees, asbest, onzuivere metalen, toegepaste nanotechnologie in gebruiksmiddelen, shampoo en lotions, drinkwater, muziek in te lage en onzuivere HZ, psychologische beïnvloeding media, operaties, alle virussen, kindervoeding in potjes vanaf begin jaren 60 enz… En niet te vergeten de onnatuurlijke omgang met elkaar in te lage vibratie. Alle negatieve energie die van buiten naar binnen wordt gehaald en gaat woekeren. Angst, afwijzing, onderdrukking, zorgen, frustraties, ruzie.. Deze parasieten veroorzaken gifstoffen in het lichaam en verlagen de weerstand.

  0 likes
 12. Reactie 4 vervolg
  Kortom, alles wat niet natuurlijk is, is niet goed voor de mens.

  Heeft men de focus op pesticiden als veroorzaker, dan is dit resultaat positief. Gaat men een andere veroorzaker onderzoeken, dan zal dit resultaat positief zijn. Het probleem met wetenschap is dat er steevast een-lijnig wordt onderzocht en zelden alles wordt verbonden.

  Zelf-bekrachtiging kan iig iets doen tav de weerstand. Hou van jezelf en van de mensen om je heen!

  0 likes
 13. Ik ben echt jaloers op onze voorouders!
  zij hadden namelijk genoten van een normaal klimaat,normaal biologische voedsel,normaal leven,de god was hen geloof,zij waren minder egoïstische,veel minder scheiding tussen ouders,veel minder psychische problemen,geen drughandel,zij reden paarden die veel mooier voor mij dan autos zijn,enzovoort,ik wou echter in deze tijden geboren

  0 likes
 14. [quote name=”C.Zon”]Reactie 3.. vervolg
  Daarbij komen ook de vaccinaties, uitlaatgassen, gemanipuleerde voeding, hormonen in vlees, asbest, onzuivere metalen, toegepaste nanotechnologie in gebruiksmiddelen, shampoo en lotions, drinkwater, muziek in te lage en onzuivere HZ, psychologische beïnvloeding media, operaties, alle virussen, kindervoeding in potjes vanaf begin jaren 60 enz… En niet te vergeten de onnatuurlijke omgang met elkaar in te lage vibratie. Alle negatieve energie die van buiten naar binnen wordt gehaald en gaat woekeren. Angst, afwijzing, onderdrukking, zorgen, frustraties, ruzie.. Deze parasieten veroorzaken gifstoffen in het lichaam en verlagen de weerstand.[/quote]

  jezus… ik ben al jaren dood blijkbaar.

  0 likes
 15. [quote name=”C.Zon”]Reactie 4 vervolg
  Kortom, alles wat niet natuurlijk is, is niet goed voor de mens.

  Heeft men de focus op pesticiden als veroorzaker, dan is dit resultaat positief. Gaat men een andere veroorzaker onderzoeken, dan zal dit resultaat positief zijn. Het probleem met wetenschap is dat er steevast een-lijnig wordt onderzocht en zelden alles wordt verbonden.

  Zelf-bekrachtiging kan iig iets doen tav de weerstand. Hou van jezelf en van de mensen om je heen![/quote]

  het probleem met jouw theorie is dat alles met alles verbonden is. Maar veel van die lijntjes bestaan enkel in je fantasie 🙂

  0 likes
 16. [quote name=”kennis”]Ik ben echt jaloers op onze voorouders!
  zij hadden namelijk genoten van een normaal klimaat,normaal biologische voedsel,normaal leven,de god was hen geloof,zij waren minder egoïstische,veel minder scheiding tussen ouders,veel minder psychische problemen,geen drughandel,zij reden paarden die veel mooier voor mij dan autos zijn,enzovoort,ik wou echter in deze tijden geboren[/quote]

  ze vielen dood als ze veertig waren, er was hongersnood en pest, je ging de brandstapel op als je even anders dacht of was, een blindedarmontsteking was fataal, enzovoort enzovoort.

  Wist je overigens dat middeleeuwers alhier (zeker in de steden) bier dronken omdat water drinken potentieel dodelijk was?

  Yep, geweldige tijden waren dat 🙂

  0 likes
 17. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”kennis”]Ik ben echt jaloers op onze voorouders!
  was hongersnood en pest, je ging de brandstapel op als je even anders dacht of was, een blindedarmontsteking was fataal, enzovoort enzovoort.

  Wist je overigens dat middeleeuwers alhier (zeker in de steden) bier dronken omdat water drinken potentieel dodelijk was?

  Yep, geweldige tijden waren dat :-)[/quote]
  Wetenschapelijk theorie: Normaal gesprokken Hoe de klimaat of de natuur is schoon ,hoe de mens is gezond.
  Mijn vader mij verteld dat zijn grootouders op 80 jaren overleden
  De mens heeft altijd uitdagingen en vijanden vroeger of dezer tijden,
  als je het verschil maakt tussen nadelen en voordelen van tegenwoordig met vroeger tijden dan voor mij is vroeger beter dan dezer tijden.

  0 likes
 18. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”C.Zon”]Reactie 3.. vervolg
  Daarbij komen ook de vaccinaties, uitlaatgassen, gemanipuleerde voeding, hormonen in vlees, asbest, onzuivere metalen, toegepaste nanotechnologie in gebruiksmiddelen, shampoo en lotions, drinkwater, muziek in te lage en onzuivere HZ, psychologische beïnvloeding media, operaties, alle virussen, kindervoeding in potjes vanaf begin jaren 60 enz… En niet te vergeten de onnatuurlijke omgang met elkaar in te lage vibratie. Alle negatieve energie die van buiten naar binnen wordt gehaald en gaat woekeren. Angst, afwijzing, onderdrukking, zorgen, frustraties, ruzie.. Deze parasieten veroorzaken gifstoffen in het lichaam en verlagen de weerstand.[/quote]

  jezus… ik ben al jaren dood blijkbaar.[/quote]

  Lol.. wat doen we het dan goed toch he, zo met zijn allen. Alle invloeden weerstaan, het is bijna buitenaards.

  0 likes
 19. [quote name=”kennis”][quote name=”Dr. Why”][quote name=”kennis”]Ik ben echt jaloers op onze voorouders!
  was hongersnood en pest, je ging de brandstapel op als je even anders dacht of was, een blindedarmontsteking was fataal, enzovoort enzovoort.

  :-)[/quote]
  Wetenschapelijk theorie: Normaal gesprokken Hoe de klimaat of de natuur is schoon ,hoe de mens is gezond.
  Mijn vader mij verteld dat zijn grootouders op 80 jaren overleden
  De mens heeft altijd uitdagingen en vijanden vroeger of dezer tijden,
  als je het verschil maakt tussen nadelen en voordelen van tegenwoordig met vroeger tijden dan voor mij is vroeger beter dan dezer tijden.[/quote]

  Tis altijd kommer en kwel geweest. Geniet van je leven, beetje internetten enzo… #9: het laagste percentage kanshebbers op Parkinson betreft mensen die veel achter de computer zitten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Beelden van 'geest van spelend jongetje' in spookhuis gaan rond op internet. Bekijk ze hier

Beelden van ‘geest van spelend jongetje’ in spookhuis gaan rond op internet. Bekijk ze hier

Er zijn videobeelden opgedoken waarop de geest ...

Er is een energie waar ik heel gevoelig voor ben. Actrice Kristen Stewart vertelt over haar contact met geesten

Er is een energie waar ik heel gevoelig voor ben. Actrice Kristen Stewart vertelt over haar contact met geesten

Actrice Kristen Stewart heeft in een interview ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.