Gezondheid

Blootstelling aan pesticiden vermindert geheugen

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als gevolg van blootstelling aan kleine hoeveelheden organofosfaten in pesticiden kunnen de hersenen blijvende schade oplopen.

Uit een analyse van 14 afzonderlijke studies is gebleken dat chemicaliën het geheugen kunnen verminderen. Daarnaast tasten ze het vermogen om informatie te verwerken aan.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De onderzoekers van University College London en de Open University bewijzen dat organofosfaten al bij kleine hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

Vliegtuigbrandstof

Artsen waren het er al over eens dat de chemicaliën in hoge dosering giftig kunnen zijn, maar de effecten van lagere doses bleven controversieel. Organofosfaten worden gebruikt in insecticiden en vlamvertragers. Bovendien worden ze toegevoegd aan vliegtuigbrandstof.

Psycholoog Sarah McKenzie Ross van University College London pleit voor strengere veiligheidsvoorschriften voor mensen die tijdens hun werk worden blootgesteld aan de chemicaliën.

“We onderzochten studies naar mensen die beroepsmatig werden blootgesteld aan organofosfaten, maar die niet ziek werden,” zei ze. “We hebben aangetoond dat lage blootstelling schadelijk is. Ze [organofosfaten] beschadigen het geheugen, het vermogen om informatie te verwerken, het vermogen om te plannen en abstracte gedachten te hebben.”

De onderzoekers keken naar de gezondheid van 1600 participanten. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Critical Reviews in Toxicology.

Intelligentie

McKenzie Ross en haar collega’s concludeerden dat blootstelling geen invloed had op taal of intelligentie. Het zijn vooral boeren en vliegtuigbemanningsleden die worden blootgesteld aan organofosfaten.

Golfoorlogveteranen hebben de effecten van pesticiden waar ze gedurende het conflict aan werden blootgesteld aan den lijve ondervonden.

“Boeren die we interviewden zeiden dat ze moeite hebben om hun werk te doen tijdens veilingen, waar alles heel snel gaat,” voegde McKenzie Ross toe. “Vliegend personeel heeft daarnaast moeite om informatie van de luchtverkeersleiding te onthouden.”

“We moeten duidelijk zijn over de risico’s en de benodigde veiligheidsmaatregelen nemen,” besloot ze.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dr. Why
Dr. Why
11 jaren geleden

sommige organofosfaten zijn erkend als chemisch wapen 🙂

So what else is new? Iedereen met een vingerhoed verstand weet dat alles wat insecten en andere kleine dieren doodt ook niet geweldig gezond kan wezen voor grotere dieren inclusief de mens.

Linda
Linda
11 jaren geleden

Dus ook al het kleine onder ons, de hommels en de bijtjes etc. zijn de klos.

John Do
John Do
11 jaren geleden

Chemtrails???

Dr. Why
Dr. Why
11 jaren geleden

[quote name=”John Do”]Chemtrails???[/quote]

nee, menselijke dwaasheid 🙂
We helpen de boel wel kapot zonder duistere organisaties en wereldwijde complotten.

Al is het ook niet allemaal kommer en kwel… zie bijvoorbeeld dit: http://www.youtube.com/watch?v=YBLZmwlPa8A

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x