Binnenland

CDA-burgemeester verbiedt vertoning kritische klimaatdocumentaire: ‘Echt totaal mesjokke’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

De kritische klimaatdocumentaire ‘Climate: The Movie’ mag niet worden vertoond in de gemeente Brunssum. CDA-burgemeester Wilma van der Rijt heeft te kennen gegeven dat de gemeente de vertoning van de film ‘onwenselijk’ acht. In de film leveren diverse wetenschappers kritiek op het mondiale klimaatbeleid.

De burgemeester wil niet dat haar gemeente geassocieerd wordt met de film.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De uitbater van de zaal waar de film vertoond zou worden kreeg een ambtenaar van de gemeente op bezoek die tegen hem zei dat er ‘een risico voor de veiligheid’ was. Dit was dus hoogst waarschijnlijk verzonnen om de uitbater onder druk te zetten, reageert klimaatexpert Marcel Crok van Clintel.

Echt totaal mesjokke

Brunssum zegt ‘duurzaam’ te zijn, maar dat geldt helaas niet voor de naleving van de burgerrechten, constateert arts en advocaat Lucas Bergkamp. “De gemeente heeft zich geassocieerd met schending van de grondrechten van de burgers. Terwijl geen zinnig mens zou denken dat de gemeente de vertoning van deze film ondersteunt, integendeel.”

Oud-Tweede Kamerlid Harm Beertema stelt dat burgemeester Van der Rijt een aanslag pleegt op de vrijheid van meningsuiting. “Eén van haar ambtenaren laat zich op pad sturen om met een flagrante leugen de voorstelling te cancelen. In wat voor land zijn we terechtgekomen? Echt totaal mesjokke, dit soort overgevoelige snel gekwetste types.”

“Wat dénkt zo’n burgemeester wel?!” briest columnist Marianne Zwagerman. Ook Telegraaf-journalist Wierd Duk vraagt zich af: “Waar bemoeit die burgemeester zich mee?”

Ironisch

Eerder haalde Lumière in Maastricht de film van de agenda. Forum voor Democratie vindt het ironisch dat Lumière wel ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore over de opwarming van de aarde draaide. Een Engelse rechter oordeelde dat in die film negen wetenschappelijke fouten zitten.

“Het is ons inziens helaas het zoveelste voorbeeld van de cancelcultuur. Steeds horen we dat de Nederlandse samenleving inclusief wil zijn en dat iedereen welkom is. Keer op keer blijkt dit schijn te zijn,” foeterde FVD-fractievoorzitter in Maastricht Bram Nab.

Bekijk de film hier:

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 maand geleden

Bananenrepubliek Nederland.

Thoughtful
Thoughtful
1 maand geleden

De film mag niet vertoont worden?
Dus wil iedereen daar de film zien.
Die tuttebel heeft het zeker nog niet door dat een verbod juist het averechtse effect heeft?

Margie
Margie
1 maand geleden

Zo zie je maar weer. Het is een groot verdienmodel. En ik trap daar echt niet in. Geen zonnepanelen,geen windmolens(lees vogel hakselaars) en zeker geen stekkerbak voor mij. Klimaatdrammers zijn in mijn ogen kneusdeugers. En ik zou me voor mezelf schamen als ik ook zo zou zijn.

Deugniet
Deugniet
1 maand geleden

In de 2e wereldoorlog waren er ook burgemeesters die besloten dat de meningsuiting van anderen verboden moest worden.

Een nieuwe enge en trieste mijlpaal in het gedrag van ‘bestuurlijk Nederland’.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x