Homepagina » Gezondheid » Voormalig CDC-directeur: ‘Vitamine D verlaagt risico op coronabesmetting’
vitamine D

Voormalig CDC-directeur: ‘Vitamine D verlaagt risico op coronabesmetting’

Er zijn aanwijzingen dat oudere coronapatiënten meer kans hebben om te overlijden als hun immuunsysteem verzwakt is. Er circuleren veel wilde verhalen op het internet over wondermiddeltjes, maar er is ook een behandeling die wordt gesteund door de wetenschap: vitamine D.

Onderzoek suggereert dat vitamine D het immuunsysteem versterkt en het risico op virusbesmetting en luchtweginfecties vermindert, stelt voormalig CDC-directeur Tom Frieden.

40 procent

Een luchtweginfectie kan resulteren in een zogeheten cytokinestorm, waarbij ontstekingscellen organen in ons lichaam beschadigen.

Zo’n cytokinestorm verhoogt de sterftekans bij een coronabesmetting.

Meer dan 40 procent van de volwassenen heeft een vitamine D-tekort. Uit onderzoek blijkt dat mensen vooral in de wintermaanden griep krijgen omdat ze dan minder vaak in de zon komen.

Eieren en vette vis

Er zijn maar weinig voedselproducten die van nature rijk zijn aan vitamine D. Denk bijvoorbeeld aan eieren en vette vis zoals zalm.

Het kan ook helpen om supplementen of multivitaminen in te nemen.

We kunnen ons immuunsysteem daarnaast versterken door te bewegen, gezond te eten, genoeg te slapen en te stoppen met roken, aldus dr. Frieden.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Fox News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
9 maanden geleden

Ach natuurlijk vandaar dat je van het regiem niet meer naar buiten mag. Dan zou je immers kans lopen dat je je immuunsysteem versterkt en dat was niet de bedoeling van Bill Gates en consorten.

obsdiaan
obsdiaan
Reactie op  MdeFilosoof
9 maanden geleden

Zou best wel kunnen Vita-D beperking.
Mensen mogen ook al de bossen niet in, dan krijgen ze door waar staats bos beheer en de gemeentes mee bezig zijn.

Nietzoslimdieamis
Nietzoslimdieamis
Reactie op  obsdiaan
9 maanden geleden

Bron?
Ik wandel gewoon nog in bossen hoor

rop
rop
9 maanden geleden

Klopt de zon is een middel tegen griep en ook tegen deze nu heersende virus, die aardig de mens in zijn greep houd, ook natuurlijk de angst ervoor,,die houd de mens ook in zijn greep..als mensen angstig zijn heeft de virus ook meer kans om deze virus te krijgen,wat angst werkt altijd aanstekelijk en verzwakt het immuun systeem ..als iedereen zijn lichaam n de zon, en dan zoveel mogelijk bloot dan zal deze virus veel minder kans maken om je te besmetten ,zelf ga ik elk wintermaanden naar het zuiden ,en ook nu deze maanden ben ik daar geweest veel zon op de huid laten schijnen , en elk jaar geen griep, geen verkoudheid geen snotterneus, geen koude voeten, ,wanneer ik hier de winter maanden blijf dan heb ik alle kwalen die ik hier op benoem,,mij zien ze niet meer hier in de wintermaanden,,de mens blijft gezonder en sterker juist door veel in de zon te zijn , voor vele mensen zijn de wintermaanden funest, door te weinig zonuren, en als de zon even schijn maken ze er geen gebruik van, terwijl juist die vitamine D hard nodig zijn, als in de wintermaanden even de zon schijnt raad ik iedereen er gebruik er van te maken, desnoods neemt men er vrij voor ,en vooral ouderen zullen zich daardoor ook beter mee voelen, de mens is een lichtwezen zoals ik wel meer dat heeft over gebracht en dat wezen heeft licht nodig om goed te blijven functioneren, en minder gouw ziek te worden.. iedereen weet als de zon schijnt dat men er vrolijker en meer energie er door krijgt , en als deze weg is van wegen de bewolking dan is het net of de energie uit het lichaam word gezogen, dat bewijst dat mensen het licht nodig heeft om zich goed te voelen..
In de wintermaanden zoveel mogelijk in de zon en elk uurtje dat deze schijnt er gebruik er van te maken ook al is het koud ,gebruik deze om op te vrolijken en ook om meer weerstand ermee op te bouwen. deze week schijn de zon volop en vele maken er gebruik van ,maar er ook vele die dat niet doen,zij missen dan de vitamine D die de zon je kan geven..juist en vooral in de wintermaanden is het heel belangrijk en gezonder om elk zonnen straaltje op te vangen..als heel Nederland nu in de zon zal gaan zitten om zoveel mogelijk vitamine D te krijgen zal deze virus veel sneller verdwijnen, net als de griep wanneer de zon komt verdwijnt deze ook,maar de meeste zijn niet zo snugger om dit te doen, vele hebben het te druk met van alles en nog wat..

freddy
freddy
Reactie op  rop
9 maanden geleden

dus eigenlijk was het heel gezond dat mensen de stranden en de parken opzochten en de boze en verontwaardigde reacties hierop onterecht.. de mensen hadden er baat bij

Harry
Harry
9 maanden geleden

Oxford studie Engeland: helft bevolking al besmet, 1 op 1000 belandt in ziekenhuis.

Alle maatregelen dus voor niks.
https://www.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b

René
René
9 maanden geleden

Geen wonder dat er veel meer Corona besmettingen zijn in Zuid Europa en vrijwel geen in het Noorden 🙂
Lijkt me een heel logisch verhaaltje.

rop
rop
Reactie op  René
9 maanden geleden

RENE .In het zuiden , [ga ik uit van Spanje ],zijn zeker meer besmettingen op het ogenblik dan hier,de Spanjaard zoals ik het daar heb ervaren , lopen vele mensen winters als de Zon daar schijnt ,als een Eskimo met een graad of 20 met gehele ingepakte dikke kleding aan in tegen de kou wat ik dan ervaar in wintersportkleding rond,terwijl ik heerlijk bij die temperatuur lekker in de zon zit met korte mouw en broek ze zitten dat wel een beetje vreemd te kijken als je door de straten loopt met een korte broek ,en ja zij met wintersport kleding geen stukje huid krijgt de zon te zien, en als ze, is mij ook opgevallen op een terrasje zitten ,zitten ze ook nog eens in de schaduw , en ja ik heerlijk in het zonnetje,met korte broek ,in de zomer is het te heet en vele zitten in de schaduw , en vele krijgen daardoor ook te weinig ZON en mist de vitamine D in de wintermaanden omdat ze daar als een Eskimo,s zijn ingepakt .niet iedereen natuurlijk maar heel veel ouder wel ,,daar hebben ze veel zon maar daar gebruiken ze in zomer of wintermaand niet iedereen optimaal gebruik van ,en ja die mensen zijn dan ook vatbaarder door te weinig zon en boven dien wonen er ook eens meer mensen dan in Nederland dus de verhouding is al verschillend, dus ook meer sterf gevallen..misschien begrijp je het nu beter reneetje

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  rop
9 maanden geleden

En dan zijn hoopjes mensen die niet bruin willen worden.

René
René
Reactie op  rop
9 maanden geleden

Zeker al die Spanjaarden lopen met winteroren op, en de Noren, Zweden, Denen, Finnen en dergelijke die lopen allemaal in t-shirt en korte broek als de zon schijnt in Februari en Maart zodat ze Vitamine D binnenkrijgen. En dat virus zal ook wel verdwijnen in NL in de zomermaanden. Logisch verhaal. Ik snap het wel een beeetje Ropjee

rob
rob
Reactie op  René
9 maanden geleden

René..dankjewel dat je toegeeft dat je het een beetje snapt.
Toppie ..weer iets bewuster geworden omtrent vitamine D

René
René
Reactie op  rob
9 maanden geleden

De rops/Robs van deze wereld zijn goed in begrijpend lezen, dat mag gezegd worden.

ChiXiStigma
ChiXiStigma
9 maanden geleden

Gelukkig mogen wij hier nog een frisse neus halen in de zon.

Axel M
Axel M
9 maanden geleden

Ik schreef al ver in het begin van deze gekte vit.D samen met omiga 3 voor aan mensen om deze virus tegen te gaan ( net als bij elke andere griepvirus ) en kijk ze genazen of nog beter nog ze werden niet besmet.
NU kan ik je de volgende stap al verkondigen ; het coronavirus wordt aagezet door roken, dus we moeten het roken verbieden, ook iets waar dat zooitje tuig ons vanaf wil halen , we mogen geen genoegen meer hebben in welke vorm dat ook !! wacht maar af

Axel M

freddy
freddy
Reactie op  Axel M
9 maanden geleden

tja, is nu eenmaal een gegeven. roken beschadigd de longwand waardoor die kwetsbaarder is en je ontvankelijker maakt voor infecties. het is de reden waarom meer mannen dan vrouwen sterven aan covid-19: er roken meer mannen dan vrouwen.
ik woon in groningen waar er al rookverboden gelden op verschillende “kwetsbare” plekken als ziekenhuizen en schoolpleinen. helemaal geen probleem mee, al rook ik zelf. ik vind het zelfs vervelend door rook van anderen te lopen of te fietsen. waarom zou een ander last van mijn rook moeten hebben.. ik heb geen probleem met die verboden, wel vind ik dat je andere risico’s voor de gezondheid dan ook moet beperken, zoals luchtvervuiling door uitlaatgassen die fijnstof bevatten. stimuleer het elektrisch rijden, veel beter voor de gezondheid.

Jets
Jets
Reactie op  freddy
9 maanden geleden

Elektrisch rijden beter voor de gezondheid?

Helemaal niet. Ondanks alle (positieve) verhalen, blijkt het zo te zijn dat het vervaardigen van een accu voor een electrische auto bijzonder vervuilend is en ook nog eens levensgevaarlijk. Meerdere Tesla’s zijn in brand gevlogen en ik weet zeker dat er tenminste één dode bij is gevallen. Laatstaan al de elektrische auto’s die niet open te krijgen zijn door de bestuurder.

Deze zelfde accu’s worden ook al jaren in de modelvliegsport gebruikt. Lithium Ion brandt als een gek en is niet te blussen!!! Nee, geef mij waterstof maar. Of iets anders dat recyclebaar is. Trouwens, wist u dat zonnepanelen ook niet recyclebaar zijn?
En, wat dacht u van de windturbines op zee, die ook niet recyclebaar zijn (o.a. giftige verf).

Ja, ik weet het. ik heb zelf in Groningen gewoond en gestudeerd en draag iedere Groninger een warm hart toe. Maar we moeten ons niet gek laten maken door de roverheid.

KarelV
KarelV
Reactie op  freddy
9 maanden geleden

Nu eenmaal een gegeven. Dat weet iedereen. Zijn Altijd Leugens. Dat weet niet iedereen, maar het is een gegeven, dat giften soms giftig zijn.

…new study … claims that of the 1099 Chinese people who contracted 2019-nCoV which were studied, 85.4% (927 people) were never-smokers, while only 12.6% (137 people) were current smokers and only 1.9% (21 people) were ex-smokers.
https://cfrankdavis.wordpress.com/2020/02/11/how-to-prevent-coronavirus-start-smoking/
stick em up! 3-4 keer per week, sigaar tegen corona.

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  KarelV
9 maanden geleden

Noord Italie is het Wuhan van Europa, de luchtkwaliteit is zo slecht dat de longen zeker van ouderen allang zwaar zijn aangetast. Dan ben je zeer vatbaar. Ook ouderen nemen vitamine D slechter op wat hun weerstand slechter maakt.
Vandaag kwan de NVWA met een bericht zie RTL NIEUWS SITE dan vitamines en mineralen NIET je weerstand verhogen. WTF? Dat word al jaren geroepen in de media en is wetenschappelijk bewezen dat het wel zo is. Dit begint meer op gecontroleerde genocide te lijken hier in Nederland.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
9 maanden geleden

aha nu snap ik waarom de eieren schappen steeds leeg zijn heeft niks met paassen te maken..

rop
rop
9 maanden geleden

RENE .In het zuiden , [ga ik uit van Spanje ],zijn zeker meer besmettingen op het ogenblik dan hier,de Spanjaard zoals ik het daar heb ervaren , lopen vele mensen winters als de Zon daar schijnt ,als een Eskimo met een graad of 20 met gehele ingepakte dikke kleding aan in tegen de kou wat ik dan ervaar in wintersportkleding rond,terwijl ik heerlijk bij die temperatuur lekker in de zon zit met korte mouw en broek ze zitten dat wel een beetje vreemd te kijken als je door de straten loopt met een korte broek ,en ja zij met wintersport kleding geen stukje huid krijgt de zon te zien, en als ze, is mij ook opgevallen op een terrasje zitten ,zitten ze ook nog eens in de schaduw , en ja ik heerlijk in het zonnetje,met korte broek ,in de zomer is het te heet en vele zitten in de schaduw , en vele krijgen daardoor ook te weinig ZON en mist de vitamine D in de wintermaanden omdat ze daar als een Eskimo,s zijn ingepakt .niet iedereen natuurlijk maar heel veel ouder wel ,,daar hebben ze veel zon maar daar gebruiken ze in zomer of wintermaand niet iedereen optimaal gebruik van ,en ja die mensen zijn dan ook vatbaarder door te weinig zon en boven dien wonen er ook eens meer mensen dan in Nederland dus de verhouding is al verschillend, dus ook meer sterf gevallen..misschien begrijp je het nu beter reneetje

Guido
Guido
9 maanden geleden

In het filmpje wordt er niet over gesproken…

Karel
Karel
9 maanden geleden

Volgens de nazi’s van de voedsel en warenautoriteit helpen vitamines en mineralen niet, aldus een artikel in de media.
Het is juist deze stupide opmerking die bewijst wat men van plan is met ons “sheeple”

x

Check Also

ondernemer

Vlammend betoog noodlijdende ondernemer: ‘Er moet echt iets gaan gebeuren’

Ondernemer Tommy Dieckmann is hard getroffen door ...

quarantaine

Professor pleit voor quarantaine naar Chinees voorbeeld: ‘We gaan jou uit je gezin trekken’

De Belgische professor Dirk Devroey, decaan geneeskunde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x