GezondheidCorona

Voormalig CDC-directeur: ‘Vitamine D verlaagt risico op coronabesmetting’

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn aanwijzingen dat oudere coronapatiënten meer kans hebben om te overlijden als hun immuunsysteem verzwakt is. Er circuleren veel wilde verhalen op het internet over wondermiddeltjes, maar er is ook een behandeling die wordt gesteund door de wetenschap: vitamine D.

Onderzoek suggereert dat vitamine D het immuunsysteem versterkt en het risico op virusbesmetting en luchtweginfecties vermindert, stelt voormalig CDC-directeur Tom Frieden.

40 procent

Een luchtweginfectie kan resulteren in een zogeheten cytokinestorm, waarbij ontstekingscellen organen in ons lichaam beschadigen.

Zo’n cytokinestorm verhoogt de sterftekans bij een coronabesmetting.

Meer dan 40 procent van de volwassenen heeft een vitamine D-tekort. Uit onderzoek blijkt dat mensen vooral in de wintermaanden griep krijgen omdat ze dan minder vaak in de zon komen.

Eieren en vette vis

Er zijn maar weinig voedselproducten die van nature rijk zijn aan vitamine D. Denk bijvoorbeeld aan eieren en vette vis zoals zalm.

Het kan ook helpen om supplementen of multivitaminen in te nemen.

We kunnen ons immuunsysteem daarnaast versterken door te bewegen, gezond te eten, genoeg te slapen en te stoppen met roken, aldus dr. Frieden.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 jaren geleden

Ach natuurlijk vandaar dat je van het regiem niet meer naar buiten mag. Dan zou je immers kans lopen dat je je immuunsysteem versterkt en dat was niet de bedoeling van Bill Gates en consorten.

rop
rop
2 jaren geleden

Klopt de zon is een middel tegen griep en ook tegen deze nu heersende virus, die aardig de mens in zijn greep houd, ook natuurlijk de angst ervoor,,die houd de mens ook in zijn greep..als mensen angstig zijn heeft de virus ook meer kans om deze virus te krijgen,wat angst werkt altijd aanstekelijk en verzwakt het immuun systeem ..als iedereen zijn lichaam n de zon, en dan zoveel mogelijk bloot dan zal deze virus veel minder kans maken om je te besmetten ,zelf ga ik elk wintermaanden naar het zuiden ,en ook nu deze maanden ben ik daar geweest veel zon op de huid laten schijnen , en elk jaar geen griep, geen verkoudheid geen snotterneus, geen koude voeten, ,wanneer ik hier de winter maanden blijf dan heb ik alle kwalen die ik hier op benoem,,mij zien ze niet meer hier in de wintermaanden,,de mens blijft gezonder en sterker juist door veel in de zon te zijn , voor vele mensen zijn de wintermaanden funest, door te weinig zonuren, en als de zon even schijn maken ze er geen gebruik van, terwijl juist die vitamine D hard nodig zijn, als in de wintermaanden even de zon schijnt raad ik iedereen er gebruik er van te maken, desnoods neemt men er vrij voor ,en vooral ouderen zullen zich daardoor ook beter mee voelen, de mens is een lichtwezen zoals ik wel meer dat heeft over gebracht en dat wezen heeft licht nodig om goed te blijven functioneren, en minder gouw ziek te worden.. iedereen weet als de zon schijnt dat men er vrolijker en meer energie er door krijgt , en als deze weg is van wegen de bewolking dan is het net of de energie uit het lichaam word gezogen, dat bewijst dat mensen het licht nodig heeft om zich goed te voelen..
In de wintermaanden zoveel mogelijk in de zon en elk uurtje dat deze schijnt er gebruik er van te maken ook al is het koud ,gebruik deze om op te vrolijken en ook om meer weerstand ermee op te bouwen. deze week schijn de zon volop en vele maken er gebruik van ,maar er ook vele die dat niet doen,zij missen dan de vitamine D die de zon je kan geven..juist en vooral in de wintermaanden is het heel belangrijk en gezonder om elk zonnen straaltje op te vangen..als heel Nederland nu in de zon zal gaan zitten om zoveel mogelijk vitamine D te krijgen zal deze virus veel sneller verdwijnen, net als de griep wanneer de zon komt verdwijnt deze ook,maar de meeste zijn niet zo snugger om dit te doen, vele hebben het te druk met van alles en nog wat..

Harry
Harry
2 jaren geleden

Oxford studie Engeland: helft bevolking al besmet, 1 op 1000 belandt in ziekenhuis.

Alle maatregelen dus voor niks.
https://www.ft.com/content/5ff6469a-6dd8-11ea-89df-41bea055720b

René
René
2 jaren geleden

Geen wonder dat er veel meer Corona besmettingen zijn in Zuid Europa en vrijwel geen in het Noorden 🙂
Lijkt me een heel logisch verhaaltje.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x