Mens en Dier

Zeemeerminnen: Mythische wezens en controversiële theorieën

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorig jaar mei keken er 3,6 miljoen Amerikanen naar ‘Mermaids: The New Evidence’, een absoluut record voor Animal Planet. De uitzending was trending topic op Twitter. Maar de zender hield de kijkers voor de gek, het ging om een zogenoemde ‘mockumentary’, sciencefiction dus. Gezien de populariteit van zeemeerminnen, schrikt de zender er niet voor terug om een nieuwe documentaire over het onderwerp te maken.

De mythologische oorsprong van zeemeerminnen gaat volgens de Amerikaanse weerdienst NOAA terug tot een 30.000 jaar oude rotsschildering uit het Paleolithicum. Vrijwel iedere cultuur op de planeet kent het geloof in zeemeerminnen. De Griekse dichter Homerus schreef over de Sirenen, halfgodinnen met het lichaam van een vis of een vogel en het hoofd van een vrouw. Sirenen verleidden hun toehoorders met gezang.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

In oude oosterse culturen kende men zeemeerminnen als de vrouwen van zeedraken, die dienden als boodschappers tussen hun echtgenoten en de keizers van de menselijke wereld. Zelfs de Aboriginals uit Australië geloven in zeemeerminnen; zij noemen ze yawkyawks. Ze worden afgebeeld met een vissenstaart en hebben lang haar.

Ondanks de rijke mythologie hebben wetenschappers nog geen bewijs gevonden voor het bestaan van zeemeerminnen, aldus de NOAA. Volgens een controversiële theorie is de menselijke geschiedenis meer gerelateerd aan zeemeerminnen dan altijd is gedacht. De theorie wordt ook wel de wateraaphypothese genoemd en hield sinds het begin van de 20e eeuw meerdere onderzoekers bezig.

De hypothese neemt aan dat in de evolutie van de mens de voorouders van de huidige mens een lange tijd intensief in het water hebben doorgebracht. De theorie is omstreden, maar de vooraanstaande antropoloog Phillip Tobias stond en Chris Stringer staat ervoor open.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Zijn dit niet gewoon de experimenten van ENKI die het werk ras Homo Sapiens maakte. Deze zeemeermin is 1 van de experimenten. Hij maakte ook de Manticore, Minotaurus, Harpij, Medusa, Pegasus, en de bekende Centaur de krijger met het onderlichaam van een paard.

Je kan je dus afvragen waar die sprookjes vandaan komen maar wellicht hebben ze echt geleefd als experimant van ENKI.

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

Net naar de Efteling geweest………………oh, zo mooi, ik geloof op slag weer in sprookjes.
O.a. ook de kleine zeemeermin.

kengai
kengai
10 jaren geleden

Misschien komt fantasie uit de werkelijkheid.

rosemose
rosemose
10 jaren geleden

Ik word maar zeeman en komt ik mijn zeemeermin of zeeman tegen.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x