Buitenland

Politici eisen onderzoek naar speciale behandeling Hillary Clinton. Gaat ze alsnog de bak in?

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hillary Clinton noemde Monica Lewinsky een narcistische gek. Ze zei dat Republikeinen in het Congres onderdeel vormden van een complot tegen haar man, president Bill Clinton.

Nu zegt de oud-minister van Buitenlandse Zaken dat mensen die haar willen vervolgen vanwege het e-mailschandaal, zich schuldig maken aan machtsmisbruik.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Clinton verwacht zoals altijd een speciale behandeling. De vraag is nu waarom de FBI haar die speciale behandeling heeft gegeven.

Speciaal

Het FBI-onderzoek naar het e-mailschandaal rond Clinton werd in een e-mail gestuurd door plaatsvervangend directeur van de FBI Andrew McCabe aangeduid als ‘speciaal’.

Hoewel McCabe op allerlei manieren aan Clinton kan worden gelinkt, gaf hij pas een week voor de presidentsverkiezingen in 2016 het onderzoek uit handen.

Bill Clinton sprak met toenmalig minister van Justitie Loretta Lynch in Phoenix over de zaak, zo blijkt uit onlangs vrijgegeven e-mails.

De FBI was vooral geïnteresseerd in het straffen van de agent die achter de onthullingen over de ontmoeting zat. Er was veel minder aandacht voor het feit dat de ontmoeting ongepast was.

Bedreigd

McCabe zei dat er een ‘klein team’ werd samengesteld om Hillary Clinton te onderzoeken. Dat terwijl er momenteel veel meer aanklagers zijn die zich bezighouden met president Trump.

Tijdens het onderzoek paste FBI-baas Comey zijn verklaring aan. Nadat de FBI belangrijke getuigen begon te horen, waaronder Clinton zelf.

Toen Intelligence Community Inspector General Charles McCullough overheidsfunctionarissen wees op de misdaden die Clinton had begaan, werden hij en zijn gezin bedreigd.

Geen actie

Vier maanden geleden eisten 20 leden van de House Judiciary Committee dat er een speciale commissie zou worden gevormd die Hillary Clinton gaat onderzoeken. Het ministerie van Justitie heeft nog steeds geen actie ondernomen.

Eén van die leden, de Republikeinse politicus Matt Gaetz, zei woensdag dat minister van Justitie Sessions Clinton en Trump op dezelfde manier moet behandelen.

“We moeten kijken wat we kunnen doen om de bezem door de diepe staat te halen, die maling heeft aan de wetten in dit land en die liberale Democraten zoals Hillary Clinton een speciale behandeling geeft, terwijl de president meedogenloos wordt vervolgd,” zei hij.

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[Fox News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
6 jaren geleden

Er woedt een vreselijke strijd daarboven waarbij de oude ‘petro’ adel het veld moet ruimen om plaats te maken voor een digitale NWO met een digitale munteenheid. AL!
Trump voert gewoon de opdrachten van zijn meerderen uit.

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

natuurlijk gaat dat mens niet de bak in. de bak is voor het plebs

Maarten V
Maarten V
6 jaren geleden

Het wordt vooral hoog tijd dat Trump eens in behandeling gaat… hij zou alvast ontoerekeningsvatbaar verklaard worden en daarom dus niet in de gevangenis mogen.

dna
dna
6 jaren geleden

Doe geen zaken met usa.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x