Binnenland

Vrijgegeven Wob-documenten onthullen dat NCTV NineForNews nauwlettend in de gaten houdt

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!

In juni 2020 kwam de Europese Commissie met een document over het bestrijden van desinformatie rond corona. Volgens de Brusselse bureaucraten leidde de coronapandemie tot een ‘ongekende infodemie’, een ware vloedgolf van onjuiste informatie over het coronavirus.

De Europese Commissie kondigde aan de ‘desinformatie’ aan te pakken. Volgens de Commissie circuleerden er ‘complottheorieën’ die de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen, en tot openlijk geweld en sociale onrust kunnen leiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De bevoegde autoriteiten, de media, journalisten, factcheckers, maatschappelijke organisaties en onlineplatformen; alles werd ingezet tegen alternatieve media om beweringen te ontkrachten, resultaten lager in de lijst met zoekresultaten te plaatsen en berichten op social media te verwijderen.

Overheidsoptreden

De Commissie wilde de desinformatie aanpakken met vergaande middelen zoals overheidsoptreden.

Vanwege de toenemende censuur op social media en de Orwelliaanse plannen van Brussel besloot NineForNews lezers rechtstreeks te informeren middels pushberichten en een Telegramkanaal aan te maken.

Tip

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) van het Nederlandse leger houden ook NineForNews nauwlettend in de gaten, zo blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten.

Het project ‘Monitoring Informatie Domein’ (MID) kreeg een tip van de NCTV over een bericht van NineForNews over het document.

Op 12 juli 2020 schreef NineForNews een artikel over het actieplan. Een dag later stuurde een medewerker van de NCTV een e-mail naar collega’s waarin valt te lezen: “Vanwege de ‘toegenomen censuur op sociale media en Orwelliaanse plannen van Brussel’ geeft NineForNews hieronder aan mensen pushmeldingen te sturen en Telegramkanaal te openen.”

4.8 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
11 maanden geleden

Mooi!

Wilbert thijsen
Wilbert thijsen
11 maanden geleden

De roverheid is onze vijand en gaat alle tegenstanders met valse voorwendsels de mond snoeren . Deze dictatuur met romeos, buitenlandse agenten met een agressie probleem , een heel uitgekiende pr campagne om zwart te maken wat juist waarheid is . Om te kotsen dit land met haar schapen

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
11 maanden geleden

Ze hebben natuurlijk niets beters te doen, zoals uitzoeken wie de MH 17 heeft neergehaald.
De Russen waren het niet, anders had het breed uitgemeten geworden.

Jip
Jip
11 maanden geleden

Goedzo. Zou zeggen: let goed op, misschien steken jullie er nog iets van op!

Stelletje corrupte snurkers!

Het is ook jullie ziel die eraan gaat in dit Godvergeten k..oord!

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x