Binnenland

VVD-minister WEIGERT motie uit te voeren: ‘Boevenstreek’

Help mee door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

De naar het oordeel van leerlingen, ouders en docenten zeer succesvolle Isaac Beeckman Academie in Kapelle moet per augustus dicht.

Het ministerie van Onderwijs ziet geen mogelijkheid om de school open te houden, bleek tijdens een gesprek tussen het actiecomité van de middelbare school en een delegatie van hoge ambtenaren op het ministerie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In januari werd bekend dat de school geen geld meer krijgt van de overheid. De onderwijskwaliteit zou onvoldoende zijn en daarnaast heeft de school te weinig leerlingen.

Verachtvoudiging van de bureaucratie

Woensdag werd over de sluiting van de school gedebatteerd in de Tweede Kamer. Een aantal Kamerleden had een motie voorbereid tegen het besluit van de minister. Ook de gemeente Kapelle maakte bezwaar. Demissionair minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Mariëlle Paul liet op voorhand al weten dat ze de motie niet gaat uitvoeren.

De werkelijke reden dat de school moet sluiten, is dat zij de toename (verachtvoudiging) van de opgelegde bureaucratie niet kan behappen.

Boevenstreek

Het valt op dat er in de periode dat Paul demissionair minister is heel veel scholen gesloten worden. Er lijkt veel haast bij te zijn.

Op de vraag of de VVD-minister de motie zal uitvoeren als die wordt aangenomen door de meerderheid van de Kamer (en dus de Nederlandse bevolking), antwoordde Paul kortaf: “Ik ga de motie niet uitvoeren.” Dat leidde tot verbaasd gemompel in de Kamer. De minister ontried de motie ‘ten stelligste’.

Een woordvoerder van het actiecomité noemde het besluit van de minister om de motie niet uit te voeren ‘een bloody shame’. Ze omschreef het bovendien als ‘een boevenstreek van de minister’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kiekedief
Kiekedief
1 maand geleden

Spoort ze wel ?
Schande .

Peter de groote
Peter de groote
1 maand geleden

Wat is dat toch met al die demisionaire grafbakken , ze mogen geen flikker doen, en doen t toch . Nou net als trump .als t nieuwe kabinet wr os. Alles weer terugdraaien net zoals de 130 km p uur , t heeft al aangewezen dat t geen reet scheelt

Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

Even los van het onderwerp zou het gewoon direct verboden moeten worden voor een minister om een motie niet uit te voeren en zelfs letterlijk in de kamer dit zeggen zou eigenlijk de stap motie van wantrouwen (die hij/zij dan ook wel zal negeren) overbodig moeten maken.

We hebben al meerdere type moties gezien die door de verantwoordelijke minister zijn geneerd en wat is überhaupt ’t nut van een motie als ministers steeds vaker deze negeren. En volgens mij is hij zelfs al de tweede die letterlijk zegt een motie niet uit te zullen voeren (en de nummer 1 was Rutte, de PREMIER nota bene om ’t even nog erger te maken). En niets of niemand lijkt ministers die dit soort ambtsmisdrijven plegen lijkt hen te kunnen pakken.

Durf
Durf
1 maand geleden

Weer ruimte om een paar bussen vol uit ter-apel hier naar toe te verhuizen.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x