Homepagina » Het Complot » Vrijmetselaars beïnvloedden onderzoek naar ramp Titanic om elite te beschermen
Vrijmetselaars beïnvloedden onderzoek naar ramp Titanic om elite te beschermen

Vrijmetselaars beïnvloedden onderzoek naar ramp Titanic om elite te beschermen

Er is een geheime lijst met namen van twee miljoen vrijmetselaars naar buiten gekomen. De lijst onthult dat een onderzoek naar de ramp met de Titanic is beïnvloed door de geheimzinnige organisatie.

Uit het archief, dat gepubliceerd is op de website Ancestry.co.uk, blijkt dat veel mensen die betrokken waren bij een Brits onderzoek naar de tragedie – waaronder de rechter die het onderzoek leidde, de hoofdonderzoekers en de bestuursvoorzitter van het moederbedrijf van het schip – vrijmetselaar waren. Dat schrijft de Britse Daily Telegraph.

Diane Clements, directeur van het Library and Museum of Freemasonry, zei: “De gegevens laten zien dat vrijmetselaars een enorme invloed hebben gehad op de Britse samenleving.”

Vrijgepleit

Lord Mersey, de rechter die het onderzoek leidde, oordeelde dat de British Board of Trade niets aangerekend kon worden. Toch werd de organisatie na een onderzoek door de Amerikaanse Senaat verantwoordelijk gehouden voor het tekort aan reddingsboten aan boord van de Titanic.

Professor John Harvard Biles en Edward Chaston, twee van de vijf experts die deelnamen aan het onderzoek, staan op de vrijgegeven lijst. Lord Pirrie, voorzitter van de rederij Harland and Wolff in Belfast, waar de Titanic is gebouwd, en directeur van het moederbedrijf van White Star Line, was ook vrijmetselaar.

Nic Compton, auteur van Titanic on Trial, zei dat het Britse onderzoek naar de Titanic niet serieus werd genomen omdat de meeste betrokkenen werden vrijgepleit. De schuld werd grotendeels neergelegd bij de kapitein van de SS Californian, het schip dat zich op enkele kilometers van de Titanic bevond.

Jack the Ripper

De ‘onzinkbare’ Titanic vertrok op 10 april 1912 richting New York en zonk op 14 april 1912. Bij de ramp kwamen ongeveer 1500 passagiers en bemanningsleden om het leven.

De lijst met namen van vrijmetselaars onthult ook dat de macht van de organisatie reikt tot in de hoogste regionen van de maatschappij. Oscar Wilde, Rudyard Kiping, de hertog of Wellington en Lord Kitchener waren allemaal vrijmetselaar, aldus de Daily Telegraph. Er wordt zelfs beweerd dat Jack the Ripper werd beschermd omdat hij vrijmetselaar was.

[Daily Telegraph, MailOnline]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

trump

Trump: ‘We redden de wereld van een radicale linkse filosofie die ons zal vernietigen’

De Amerikaanse president Donald Trump liet zich ...

verpleegster

Verpleegster uit New York: ‘Coronapatiënten hadden niet hoeven sterven’

Verpleegster en klokkenluider Erin Marie Olszewski hielp ...

>