Het Complot

Vrijmetselaars beïnvloedden onderzoek naar ramp Titanic om elite te beschermen

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een geheime lijst met namen van twee miljoen vrijmetselaars naar buiten gekomen. De lijst onthult dat een onderzoek naar de ramp met de Titanic is beïnvloed door de geheimzinnige organisatie.

Uit het archief, dat gepubliceerd is op de website Ancestry.co.uk, blijkt dat veel mensen die betrokken waren bij een Brits onderzoek naar de tragedie – waaronder de rechter die het onderzoek leidde, de hoofdonderzoekers en de bestuursvoorzitter van het moederbedrijf van het schip – vrijmetselaar waren. Dat schrijft de Britse Daily Telegraph.

Diane Clements, directeur van het Library and Museum of Freemasonry, zei: “De gegevens laten zien dat vrijmetselaars een enorme invloed hebben gehad op de Britse samenleving.”

Vrijgepleit

Lord Mersey, de rechter die het onderzoek leidde, oordeelde dat de British Board of Trade niets aangerekend kon worden. Toch werd de organisatie na een onderzoek door de Amerikaanse Senaat verantwoordelijk gehouden voor het tekort aan reddingsboten aan boord van de Titanic.

Professor John Harvard Biles en Edward Chaston, twee van de vijf experts die deelnamen aan het onderzoek, staan op de vrijgegeven lijst. Lord Pirrie, voorzitter van de rederij Harland and Wolff in Belfast, waar de Titanic is gebouwd, en directeur van het moederbedrijf van White Star Line, was ook vrijmetselaar.

Nic Compton, auteur van Titanic on Trial, zei dat het Britse onderzoek naar de Titanic niet serieus werd genomen omdat de meeste betrokkenen werden vrijgepleit. De schuld werd grotendeels neergelegd bij de kapitein van de SS Californian, het schip dat zich op enkele kilometers van de Titanic bevond.

Jack the Ripper

De ‘onzinkbare’ Titanic vertrok op 10 april 1912 richting New York en zonk op 14 april 1912. Bij de ramp kwamen ongeveer 1500 passagiers en bemanningsleden om het leven.

De lijst met namen van vrijmetselaars onthult ook dat de macht van de organisatie reikt tot in de hoogste regionen van de maatschappij. Oscar Wilde, Rudyard Kiping, de hertog of Wellington en Lord Kitchener waren allemaal vrijmetselaar, aldus de Daily Telegraph. Er wordt zelfs beweerd dat Jack the Ripper werd beschermd omdat hij vrijmetselaar was.

[Daily Telegraph, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x