Buitenland

“Vrijmetselaars beschermen elkaar en misbruiken hun macht”

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand vonden duikers in het Albertkanaal bij Hasselt het lichaam van de Belgische oud-politicus Steve Stevaert. Hij moest voor de rechter verschijnen wegens een verkrachtingszaak. Stevaert zou zich 4,5 jaar geleden hebben vergrepen aan een vrouw die evenals hij te gast was in een tv-programma. Het slachtoffer diende begin 2013 een aanklacht in.

Hij zinspeelde tijdens het gerechtelijk onderzoek al op een ‘wanhoopsdaad’ als de aanklacht bekend zou worden. Professor Willem Elias van de Vrije Universiteit Brussel zette kwaad bloed met een Facebookbericht, waarin stond: “Voor een verkrachting ga je onmiddellijk naar de politie of desnoods de dag daarna. Niet drie jaar later.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ledenlijst

De VUB stuurde een persbericht rond waarin het duidelijk maakte de uitspraken van Elias af te keuren. De universiteit heeft de professor na zijn uitspraken berispt. Die (volgens sommigen te milde) sanctie leverde een storm aan reacties op.

Volgens econoom Geert Noels heeft veel ermee te maken dat Elias en VUB-rector Paul De Knop tot dezelfde vrijmetselaarsloge behoren. En vrijmetselaars beschermen elkaar en misbruiken hun macht, zegt Noels. De loge gebruikt haar invloed om mensen naar de macht te sturen. Noels wil dat de ledenlijst bekendgemaakt wordt.

“Dit gaat je carrière afremmen”

“Elias kreeg ‘slechts’ een berisping,” aldus Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis. “De lichtst mogelijke straf. Dan denk ik: hier klopt iets niet. De Knop heeft de overduidelijke misstap van zijn collega-vrijmetselaar met de mantel der liefde bedekt.”

Op Radio 1 (VRT) zei Noels dat er in België ooit regeringen waren die volledig bestonden uit logebroeders. Hij zette zijn bedenkingen op zijn Facebookpagina en kreeg naar eigen zeggen snel reactie. “Een aantal mensen hebben me gebeld om te vragen of ik niet bang was voor represailles. Want dat is een publiek geheim: wie de loge tegen de schenen schopt, krijgt vroeg of laat problemen. Toen ik in het verleden gevraagd werd om zelf lid te worden en daarvoor vriendelijk bedankte, werd me duidelijk gemaakt: ‘Dit gaat je carrière afremmen’.”

[Radio 1]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
F.M
F.M
9 jaren geleden

Steve Stevaert was een vrijmetselaar,hij heeft de regels overtreden
daarom moest hij zijn leven betalen.

JevWeazle
JevWeazle
9 jaren geleden

alles en iedereen die belangrijk zijn op een of andere manier hebben zich aangesloten bij een duister clubje dat duistere zaken bespreekt. zo klaar als een klontje…je kan niet belangrijk worden zonder je ziel verkocht te hebben

bliss
bliss
9 jaren geleden

een professor onwaardig!! vooral als je alle uitspraken van hem al gelezen hebt:
“op een roddelbericht waarin te lezen staat dat Goedele Liekens de minnares van Steve Stevaert zou zijn, reageerde de VUB-decaan opmerkelijk: ‘Een k*t kan niet door één man versleten worden. Daar heeft God of de natuur voor gezorgd” of nog
“Over de DSK-affaire schreef hij in 2011: ‘Jongens, jongens, waar gaan we naartoe. Als een mens al het kamermeisje niet meer mag neuken? Bij Louis XIV maakten ze daar geen spel van!”

Tssss

riek
riek
9 jaren geleden

als professor collega van voormelde kan ik slechts beamen dat wat hij stelt juist is,
je doet zoiets geen drie jaar na ‘feiten’

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x