Homepagina » Buitenland » “Vrijmetselaars beschermen elkaar en misbruiken hun macht”
"Vrijmetselaars beschermen elkaar en misbruiken hun macht"

“Vrijmetselaars beschermen elkaar en misbruiken hun macht”

Begin deze maand vonden duikers in het Albertkanaal bij Hasselt het lichaam van de Belgische oud-politicus Steve Stevaert. Hij moest voor de rechter verschijnen wegens een verkrachtingszaak. Stevaert zou zich 4,5 jaar geleden hebben vergrepen aan een vrouw die evenals hij te gast was in een tv-programma. Het slachtoffer diende begin 2013 een aanklacht in.

Hij zinspeelde tijdens het gerechtelijk onderzoek al op een ‘wanhoopsdaad’ als de aanklacht bekend zou worden. Professor Willem Elias van de Vrije Universiteit Brussel zette kwaad bloed met een Facebookbericht, waarin stond: “Voor een verkrachting ga je onmiddellijk naar de politie of desnoods de dag daarna. Niet drie jaar later.”

Ledenlijst

De VUB stuurde een persbericht rond waarin het duidelijk maakte de uitspraken van Elias af te keuren. De universiteit heeft de professor na zijn uitspraken berispt. Die (volgens sommigen te milde) sanctie leverde een storm aan reacties op.

Volgens econoom Geert Noels heeft veel ermee te maken dat Elias en VUB-rector Paul De Knop tot dezelfde vrijmetselaarsloge behoren. En vrijmetselaars beschermen elkaar en misbruiken hun macht, zegt Noels. De loge gebruikt haar invloed om mensen naar de macht te sturen. Noels wil dat de ledenlijst bekendgemaakt wordt.

“Dit gaat je carrière afremmen”

“Elias kreeg ‘slechts’ een berisping,” aldus Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis. “De lichtst mogelijke straf. Dan denk ik: hier klopt iets niet. De Knop heeft de overduidelijke misstap van zijn collega-vrijmetselaar met de mantel der liefde bedekt.”

Op Radio 1 (VRT) zei Noels dat er in België ooit regeringen waren die volledig bestonden uit logebroeders. Hij zette zijn bedenkingen op zijn Facebookpagina en kreeg naar eigen zeggen snel reactie. “Een aantal mensen hebben me gebeld om te vragen of ik niet bang was voor represailles. Want dat is een publiek geheim: wie de loge tegen de schenen schopt, krijgt vroeg of laat problemen. Toen ik in het verleden gevraagd werd om zelf lid te worden en daarvoor vriendelijk bedankte, werd me duidelijk gemaakt: ‘Dit gaat je carrière afremmen’.”

[Radio 1]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Artist schreef:

  Tja Vrijmetselaren… Ik begrijp niet dat ze het prima vinden dat er geen transparantie is binnen hun eigen club. En dan de verhalen over de ‘goede’ en ‘slechte’ vrijmetselaren… De wereld lijkt er door hen niet beter op geworden. En bijzonder hoe ze de toch uit de reguliere media blijven.

  0 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Het feit dat zij uit de reguliere media blijven is omdat de reguliere media voor meer dan 90 % in handen is van mensen die te linken zijn aan de vrijmetselarij.
   Als jou al op valt dat je hier geen informatie over krijgt via reguliere tv kanalen, snap ik niet dat jij het niet begrijpt dat zij het zelf niet transparant willen houden…
   Hoe schimmiger en onbekender het is, hoe meer die criminelen hun gang kunnen gaan…

   4 likes
  • George schreef:

   ” Ik begrijp niet dat ze het prima vinden dat er geen transparantie is binnen hun eigen club”

   Dan begrijp je het duidelijk niet. Er is totale transparantie binnen hun eigen club, en ook voor buitenstaanders. Ieder lid mag openbaar bekend maken dat hij lid is, en er zijn bij elke loge openbare avonden. Sommige avonden zijn besloten, zodat de leden vrijuit kunnen spreken. Dat is niet om geheimen met elkaar te kunnen delen, of complotten te kunnen smeden, maar zodat er een vrije gedachtenwisseling kan plaatsvinden. Als jij met goede vrienden bepaalde zaken bespreekt, verwacht je ook niet dat die zaken de dag erna op straat liggen. Daar is niets geheimzinnigs aan.

   Je zei “En dan de verhalen over de ‘goede’ en ‘slechte’ vrijmetselaren… De wereld lijkt er door hen niet beter op geworden”

   De wereld LIJKT er niet beter op geworden? En door jouw aanwezigheid? Wat heb jij bijgedragen? Daarbij, jouw perceptie van de werkelijkheid is totaal irrelevant. Ik kan nu gaan pochen met de daden van broeders, maar ik ga je huiswerk niet voor je doen, zeker niet als je zelf genoegen neemt met absurde aannames.

   Nee, dan dat licht onder je: “Het feit dat zij uit de reguliere media blijven is omdat de reguliere media voor meer dan 90 % in handen is van mensen die te linken zijn aan de vrijmetselarij.”

   90%? Wauw. Link me even de gegevens waar je dat percentage aan ontleent. Je kletst uit je nek. Commerciële media zijn in handen van een enorme waaier aan internationale en nationale bedrijven, aangevuld door publieke-, staats-, en lokale omroepen. Heb je enig idee hoe gigantisch en onhoudbaar zo’n netwerk moet zijn om 90% invloed te bereiken? Laten we het omkeren. Stel dat je minder debiel was, en 10% invloed had geclaimed – denk je echt dat als dat het geval was, er niet VEEL meer concreet bewijs voor die invloed zou zijn, gezien het feit dat een groot deel van de medewerkers bij die omroepen journalisten zijn, die smullen van dergelijke complotten?

   De harde waarheid is dat je het complot WIL zien, je wil kunnen wijzen naar een hogere macht die je eigen tekortkomingen verklaart, je wil je gebrek aan initiatief en ondernemersgeest goedpraten met de aanwezigheid van een sinister complot waar zielige mensen als jij de dupe van zijn. Wake up, makker. Jij, en jij alleen bent verantwoordelijk voor je doen, en vooral je laten. Zoek naar de weg vooruit in plaats van een excuus. Op u komt het aan.

   2 likes
 • JevWeazle schreef:

  alles en iedereen die belangrijk zijn op een of andere manier hebben zich aangesloten bij een duister clubje dat duistere zaken bespreekt. zo klaar als een klontje…je kan niet belangrijk worden zonder je ziel verkocht te hebben

  2 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Klopt… En je kan (bijna) niet “belangrijk” worden in die kringen als je niet bij Skull & Bones (of in NL Minerva) hebt gezeten…. Of bij een vergelijkbare vereniging die als kweekvijver dient voor toekomstige topcriminelen…

   1 likes
  • Foppe1986 schreef:

   Als de vrijmetselarij zo duister zou zijn, hoe komt het dan dat jij weet wat ze daar bespreken? Vrijmetselarij is helemaal niet duister, maar juist heel licht. Je kan gewoon zien wat ze doen en je bij hen aansluiten.
   Het zijn juist zij die niks weten die alles roepen. Zij die weten zwijgen, of worden geminacht door hen die niks weten. Misschien eens boeken lezen van Manly P Hall? Die man heeft “de geheime sleutels van de vrijmetselarij” geschreven. Een aanrader.Dan weet je ook dat zij staan voor ontwikkeling van de ziel/mens, en dat was tegen het zere been van de Kerk. Die hebben in het begin van de vrijmetselarij allerlei geruchten de wereld in geholpen (tot aan satanisme en kinderoffers aan toe!) en die worden door buitenstaanders klakkeloos gelooft. Dom volk heb je overal, vooral op websites als deze 😀

   1 likes
 • bliss schreef:

  een professor onwaardig!! vooral als je alle uitspraken van hem al gelezen hebt:
  “op een roddelbericht waarin te lezen staat dat Goedele Liekens de minnares van Steve Stevaert zou zijn, reageerde de VUB-decaan opmerkelijk: ‘Een k*t kan niet door één man versleten worden. Daar heeft God of de natuur voor gezorgd” of nog
  “Over de DSK-affaire schreef hij in 2011: ‘Jongens, jongens, waar gaan we naartoe. Als een mens al het kamermeisje niet meer mag neuken? Bij Louis XIV maakten ze daar geen spel van!”

  Tssss

  3 likes
 • F.M schreef:

  Steve Stevaert was een vrijmetselaar,hij heeft de regels overtreden
  daarom moest hij zijn leven betalen.

  1 likes
 • riek schreef:

  als professor collega van voormelde kan ik slechts beamen dat wat hij stelt juist is,
  je doet zoiets geen drie jaar na ‘feiten’

  1 likes
  • jason schreef:

   en waarom niet…. De meeste waarheid blijft jarenlang achter gesloten deuren.. om redenen dat ‘gewone’ burgers het niet aan kunnen zulk nieuws te horen?… Misschien werd diegene wel bedreigt?…. Als je als professor met zulke uitspraken komt heb je die prof titel waarschijnlijk bij een pak hagelslag gekregen.
   Ik dacht dat wetenschappers eerst onderzoek deden voordat ze met uitspraken komen… Maar blijkbaar is tegenwoordig een professor iemand die helder wetend, denkend etc is en zonder onderzoek feiten kan vaststellen.
   Knappe jongens die professoren, hahaha, maar laat ze lekker met hun vingers van anderen afblijven. Waar rook is, is vuur, en of het nou 100% waar is of slechts 25%…. je hoort niet aan iemand te zitten die dat niet wil!! Daar heb je geen studie voor nodig lijkt me.

   0 likes
  • Foppe1986 schreef:

   Een duim voor jou, eindelijk iemand die helder denkt. In plaats van in die domme vrijmetselaars complot theorieen te trappen.

   0 likes
 • Ferry schreef:

  Ik ben een vrijmetselaar maar ik kan toch echt zeggen dat ik, en meerdere broeders met mij, wel eens regels overtreden, soms niet kunnen bij bijeenkomsten en meer van dat soort zaken. Ik ken zelfs mensen die eruit gestapt zijn omdat zij het prive te druk hadden of omdat zij gewoonweg geen zin meer hadden.

  Geheimpje: ZE LEVEN ALLEMAAL NOG! En ik ook anders had ik dit bericht niet kunnen sturen hahah.

  Uiteraard komen er weer zeer wijze mensen mij nu vertellen dat mijn graad niet hoog genoeg is en meer van dat soort onzin.

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  belgische

  1400 Belgische artsen en zorgprofs trekken aan de bel: ‘Er is geen sprake van een killervirus’

  Ruim 300 Belgische artsen en 1100 zorgprofessionals ...

  >