Homepagina » Buitenland » ‘Media blackout’: Miljoenenmars van moslims tegen Islamitische Staat in Irak
Media blackout: Miljoenenmars van moslims tegen Islamitische Staat in Irak

‘Media blackout’: Miljoenenmars van moslims tegen Islamitische Staat in Irak

In de Iraakse stad Karbala, waar het mausoleum van imam Hoessein is gelegen, zijn miljoenen moslims – zowel sjiieten als soennieten – bijeen voor Arba’een.

Die ceremonie viert het einde van de 40 dagen rouw die jaarlijks worden gehouden om de dood van Hoessein in 680 te herdenken.

Imam Hoessein was de kleinzoon van de profeet Mohammed en één van de martelaars voor de sjiitische moslims.

Het gaat om de grootste religieuze bijeenkomst ter wereld.

Geen aandacht

De American Herald Tribune wijst erop dat de mainstream media wel constant sensationele berichten verspreiden over terreur en moslims in de westerse wereld, maar geen aandacht hebben besteed aan de vreedzame mars op zondag en maandag.

Maandag was de laatste dag van de rouwperiode. Imam Hoessein wordt vereerd als een martelaar die tegen de tirannie heeft gevochten omdat hij weigerde de soennitische kalief van de Omajjaden, Yazid I, te erkennen.

Yazid streefde eenzelfde soort islam na als terreurgroep Islamitische Staat en de wahabbisten.

Veroordeelden

Miljoenen mensen uit meer dan 60 landen namen deel aan de jaarlijkse mars in Karbala. De meesten van hen liepen helemaal naar andere Iraakse steden zoals Najaf en Bagdad.

Dit jaar werd niet alleen imam Hoessein herdacht, maar was er ook aandacht voor de terreuraanslagen door IS en terrorisme in het algemeen.

Verschillende mensen maakten er een politieke mars van door alle vormen van terrorisme te veroordelen.

IS heeft al tienduizenden moslims gedood of verjaagd. De laatste jaren wordt tijdens Arba’een steeds vaker opgeroepen een vuist te maken tegen IS-terroristen, die al geregeld pelgrims hebben aangevallen.

Eenzijdige verslaggeving

Iraakse troepen zijn ingezet om de veiligheid van de pelgrims te garanderen. De terreurgroep lijkt pelgrims er niet van te weerhouden om ieder jaar de reis naar Karbala te maken.

Het is opmerkelijk dat de mainstream media een miljoenenmars in het door oorlog geteisterde en tegen IS strijdende Irak negeert, een duidelijk teken van eenzijdige verslaggeving, stelt de American Herald Tribune.

Hier doet politiek analist en schrijfster Catherine Shakdam voor RT uitgebreid verslag van de ‘grootste protestmars tegen terreur ter wereld’.

[American Herald Tribune]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rose schreef:

  ISIS heeft niets met moslims van doen. Isis leider Kalif, Simon Elliot (Elliot Shimon), ook bekend dus als ‘Al-Baghdadi’, is de zoon van twee Joodse ouders en is Mossad agent.

  Isis is opgericht, gefinacieerd, getraind , bewapend door Amerika, England, Israel, Saudi Arabie, Qatar, Turkije. Met als doel Assad te vervangen. Alle westerse landen zijn schuldig aan wat ISIS doet.

  Rusland is de belangrijkste vernietiger van ISIS samen met Assad, China en Iran.

  Als Amerika , Saudi Arabie, Qatar, Turkije, England, Israel , EU, NATO, UN per direct zouden stoppen met de wapenleverantie en stoppen met het veroordelen van Rusland dan is ISIS binnen een half jaar verledentijd.

  37 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Hulde voor jou. Jij snapt het, jij hebt het door, jij bent wakker. Kan ik van weinig mensen zeggen. Let goed op jezelf, je hebt automatisch veel vijanden die jou achterlijk vinden. Maar wie is nou daadwerkelijk achterlijk? Juist.

   15 likes
  • Elise49 schreef:

   En toch denk ik dat het wereldspel gezamenlijk zo gespeeld wordt.(heel diep achter de schermen) Je hebt nu 2 fronten. Einddoel via hegeliaanse diactlectiek is hetzelfde. Een flinke oorlog. Mensen opruimen. Ze(193 landen) hebben allemaal de agenda 21/30 ondertekend. Aarde zoveel mogelijk weer in oude staat terug brengen, armoede bestrijding, dat kun je ook bereiken, als er weer in 1 klap veel minder mensen zijn. Ik geloof niet in een good en bad guy qua macht. Op de Georgia Guidestones staan de 8 hoofdtalen van deze wereld. De VN zorgde voor de vertalingen. De Russen en Chinezen weten heus wel van deze nieuwe stone henge/tien geboden af. Als ik een eerlijke leider(voor de mens) was, dan had ik geëist, dat die 1ste genocide regel eraf moest. Wij moeten denken dat er 2 fronten zijn. Een simpele oplossing: beide pijpleidingen komen er. Over de hele wereld liggen al pijpleidingen. Technologie/nieuwe atlantas/lumerie enz. Dat is het einddoel. Ze gaan niet voor niks gezellig samen de ruimte in. De sint/het wiel komt uit de Oeral(Rusland) OER AL. (god) Heilige grafkerk(alle christelijke gelieerde geloven hebben hun eigen gebed stukje) Ook de oosterse orthodoxe Russische kerk. Het is in een vorm van een sleutel. Een sleutel, waarmee je de deur openmaakt. De deur van een nieuw huis. NWO/Vaticaan(paus ufo alien talk)

   0 likes
 • frans schreef:

  De energie die gaat voor eenheid en vrede doet toch zijn werk, ze is in zijn werking niet afhankelijk van media!
  Het zijn dezelfde energieen die gaan zorgen voor disclosure en een aanstormende vrede en ophouden van de macht der elites die de vreselijke verdeling in de wereld veroorzaken.

  14 likes
 • Rob schreef:

  De meest krachtige vorm van liegen is de weglating. George Orwell

  8 likes
 • Derek schreef:

  Alweer door de MSM doodgezwegen terwijl dit vredelievende mensen zijn!

  6 likes
 • Kapitein Biff schreef:

  Het betreft hier zeer zeker niet de grootste religieuze bijeenkomst ter wereld. De grootste religieuze bijeenkomst ter wereld vindt plaats in India in Allahabad waar de Yamuna rivier, de Ganges en de mythische rivier Saraswati bijeenkomen.
  Er is jaarlijks een Kumbh Mela, die is al gigantisch. Eens in de 12 jaar is er een Maha Kumbh Mela. Dat is verreweg de allergrootste bijeenkomst op onze planeet.

  6 likes
  • Captain Biff schreef:

   Kan deze zin niet worden aangepast in het bericht Robin? Het is de op één na grootste (religieuze) bijeenkomst ter wereld…
   Het is sowieso de grootste bijeenkomst ter wereld in Allahabad. Er is niks groters.
   Het is maar een zijpaadje natuurlijk,

   maar we willen toch de waarheid?

   1 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Hey wacht, waarom horen we daar niets over? Huh, oh wacht…

  1 likes
 • enkidoe schreef:

  Deze mars is een mars welke vaker voorkomt. Zie dit als een Katholieke processie. Het is geen mars TEGEN IS, maar een mars welke doorgaat ONDANKS de aanwezigheid van IS.

  Verder snappen de mensen die de Islam een vredelievende Godsdienst vinden het nog altijd niet. Kijk naar het gedrag van Mohammed en vergelijk dat met het gedrag van Jezus. Zou u Mohammed volgen en als voorbeeld nemen gezien de hoeveelheid geweld en agressie welke hij gerealiseerd heeft?

  Het gaat er verder niet om wie IS gecreerd heeft, IS haalt haar va!idatie uit het leven en gedrag van Mohammed en dus uit de ideologie van de Islam. Het is daarom wachten op het wakker worden van de Islamiet. De dag dat hij de Islam verwerpt en inziet dat dit een duistere vorm van onderdrukking is, is de dag dat een Aardse vrede dichterbij komt.

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  arts

  Arts Elke de Klerk bij vrouwenprotestmars: ‘We worden proefkonijnen. Dat moeten we niet willen’

  Zondag demonstreerden honderden vrouwen in Utrecht tegen ...

  >