Buitenland

‘Media blackout’: Miljoenenmars van moslims tegen Islamitische Staat in Irak

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Iraakse stad Karbala, waar het mausoleum van imam Hoessein is gelegen, zijn miljoenen moslims – zowel sjiieten als soennieten – bijeen voor Arba’een.

Die ceremonie viert het einde van de 40 dagen rouw die jaarlijks worden gehouden om de dood van Hoessein in 680 te herdenken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Imam Hoessein was de kleinzoon van de profeet Mohammed en één van de martelaars voor de sjiitische moslims.

Het gaat om de grootste religieuze bijeenkomst ter wereld.

Geen aandacht

De American Herald Tribune wijst erop dat de mainstream media wel constant sensationele berichten verspreiden over terreur en moslims in de westerse wereld, maar geen aandacht hebben besteed aan de vreedzame mars op zondag en maandag.

Maandag was de laatste dag van de rouwperiode. Imam Hoessein wordt vereerd als een martelaar die tegen de tirannie heeft gevochten omdat hij weigerde de soennitische kalief van de Omajjaden, Yazid I, te erkennen.

Yazid streefde eenzelfde soort islam na als terreurgroep Islamitische Staat en de wahabbisten.

Veroordeelden

Miljoenen mensen uit meer dan 60 landen namen deel aan de jaarlijkse mars in Karbala. De meesten van hen liepen helemaal naar andere Iraakse steden zoals Najaf en Bagdad.

Dit jaar werd niet alleen imam Hoessein herdacht, maar was er ook aandacht voor de terreuraanslagen door IS en terrorisme in het algemeen.

Verschillende mensen maakten er een politieke mars van door alle vormen van terrorisme te veroordelen.

IS heeft al tienduizenden moslims gedood of verjaagd. De laatste jaren wordt tijdens Arba’een steeds vaker opgeroepen een vuist te maken tegen IS-terroristen, die al geregeld pelgrims hebben aangevallen.

Eenzijdige verslaggeving

Iraakse troepen zijn ingezet om de veiligheid van de pelgrims te garanderen. De terreurgroep lijkt pelgrims er niet van te weerhouden om ieder jaar de reis naar Karbala te maken.

Het is opmerkelijk dat de mainstream media een miljoenenmars in het door oorlog geteisterde en tegen IS strijdende Irak negeert, een duidelijk teken van eenzijdige verslaggeving, stelt de American Herald Tribune.

Hier doet politiek analist en schrijfster Catherine Shakdam voor RT uitgebreid verslag van de ‘grootste protestmars tegen terreur ter wereld’.

[American Herald Tribune]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
7 jaren geleden

ISIS heeft niets met moslims van doen. Isis leider Kalif, Simon Elliot (Elliot Shimon), ook bekend dus als ‘Al-Baghdadi’, is de zoon van twee Joodse ouders en is Mossad agent.

Isis is opgericht, gefinacieerd, getraind , bewapend door Amerika, England, Israel, Saudi Arabie, Qatar, Turkije. Met als doel Assad te vervangen. Alle westerse landen zijn schuldig aan wat ISIS doet.

Rusland is de belangrijkste vernietiger van ISIS samen met Assad, China en Iran.

Als Amerika , Saudi Arabie, Qatar, Turkije, England, Israel , EU, NATO, UN per direct zouden stoppen met de wapenleverantie en stoppen met het veroordelen van Rusland dan is ISIS binnen een half jaar verledentijd.

frans
frans
7 jaren geleden

De energie die gaat voor eenheid en vrede doet toch zijn werk, ze is in zijn werking niet afhankelijk van media!
Het zijn dezelfde energieen die gaan zorgen voor disclosure en een aanstormende vrede en ophouden van de macht der elites die de vreselijke verdeling in de wereld veroorzaken.

Rose
Rose
7 jaren geleden

Obama: nu snel bewijs ISIS-betrokkenheid wissen..?

http://www.wanttoknow.nl/overige/obama-snel-bewijs-isis-betrokkenheid-wissen/

Derek
Derek
7 jaren geleden

Alweer door de MSM doodgezwegen terwijl dit vredelievende mensen zijn!

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x