Gezondheid

Is honing hét wondermiddel tegen hooikoorts?

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het wordt stilaan weer warmer. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten en wij zitten binnen dankzij die vervelende allergie.

De oplossing kan weleens heel eenvoudig zijn: lokaal gemaakte honing. Het idee achter deze theorie is dat honing van lokale bijen precies die pollen bevat waar we zo allergisch voor zijn. Door die pollen geleidelijk aan te introduceren in je dieet zou je lichaam er immuun voor worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens Finse wetenschappers heeft deze aanpak wel degelijk succes. Ze onderworpen hooikoortspatiënten aan een onderzoek. Vijf maanden voor het hooikoortsseizoen begonnen de deelnemers aan een honingkuur.

De ene helft van de groep kreeg honing zonder pollen, de andere helft kreeg honing met pollen. De patiënten die de honing met pollen hadden gegeten, kregen gemiddeld 60 procent minder last van hooikoorts dan de mensen die gewone honing hadden gegeten.

De Britse Imker Cris Reeves zegt: “Duizenden mensen zweren erbij om voor de start van het hooikoortsseizoen een lepel honing per dag te nemen als natuurlijke remedie tegen de symptomen van hooikoorts. We merken al vroeg een toename van de vraag en verwachten dat die zal stijgen naarmate we dichter bij het begin van de zomer komen.”

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
9 jaren geleden

Ik kocht toevallig aantal weken geleden honing van de lokale imker. De verkoper vertelde me precies dit verhaal, en dat het al eeuwen word gedaan hier in Friesland.
Ik neem aan dat hier de meeste platte land samenlevingen onder vallen.

Ik had er zelf nooit van gehoord, maar ben zelf een stadjongen opgegroeid met het idee dat de officiële instanties allemaal eerlijk en oprecht zijn.
Om er later achter te komen dat apotheken en huisartsen serieus bereid zijn jou gezondheid op het spel zetten om een snelle Euro te verdienen.

Laten we nu snel uitzoeken waar 98% van de wereld bijenpopulatie gebleven is. Want zonder bijen worden we Monsanto vragen een plant te manipuleren te groeien zonder de hulp van the divine BEEings.

Rogonow
Rogonow
9 jaren geleden

Na maandenlang ongeopende pollen te hebben gegeten, in dagelijkse beperkte hoeveelheid, kan ik zeggen dat ik minder last heb van pollenallergie tijdens deze periode. Of het aan het eten van pollen ligt of het weer weet ik nog niet. Hopelijk ben ik binnen enkele jaren duidelijk overtuigd van de goede werking van het eten van pollen.
De pollen die ik at mengde ik telkens met confituur om jeuk aan de keel te vermijden.

Neo Xirtam
Neo Xirtam
9 jaren geleden

Niet vreemd, deze theorie had ik 30 jaar geleden al uit geprobeerd, sindsdien heb ik absoluut geen last meer van hooikoorts, dus wat mij betreft klopt de theorie….. Nog beter is om veel verschillende soorten honing te gebruiken zodat het ook een breder effect heeft.

SolaRmax
SolaRmax
9 jaren geleden

Mijn vriendin heeft al járenlang… allergie van medio april tot en met juli. En daar helpt geen lokale honing, pollen inspuiten, kurkuma, gember vee, water drinken etcetera aan…. helemaal niets helpt.

Het enige wat helpt is die periode naar het zuiden van bijvoorbeeld Spanje te vertrekken. Maar de werkgever is daar niet blij mee (Ook niet als het volledig voor eigen rekening gaat).

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x