Buitenaards

De vrouw die in 1894 claimde dat ze Mars had bezocht. Dit is wat ze daar zag

Help ons door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Franse vrouw beweerde in 1894 de planeet Mars te hebben bezocht en daar gecommuniceerd te hebben met buitenaardse wezens.

Helene Smith uit het Zwitserse Martigny begon op 33-jarige leeftijd voor het eerst te claimen dat ze contact had met aliens.

Ze zei ook dat ze een reïncarnatie was van een Hindoeprinses en Marie Antoinette.

Automatisch schrijven

De vrouw, die eigenlijk Catherine-Elise Müller heette, zei in de jaren daarna onder meer dat ze de rode planeet had bezocht en daar met aliens had gesproken.

Smith is voor zover bekend één van de eerste mensen die beweerde contact te hebben met aliens. Ze maakte zelfs tekeningen van de wezens die ze zou hebben ontmoet.

De vrouw schreef ook vreemde teksten die ze via automatisch schrijven doorkreeg en die ze vertaalde naar het Frans.

Verkeerd begrepen

Het zelfverklaarde medium werd onderzocht door professor Theodore Flournoy van de Universiteit van Genève, die in 1899 een boek over haar schreef met de titel ‘Des Indes à la Planète Mars’ (van India tot de planeet Mars).

In het boek zijn onder meer haar tekeningen van de landschappen op Mars en ervaringen opgenomen. Er zijn mensachtige wezens op te zien die elkaar begroeten.

Het boek werd zeer goed ontvangen, maar Müller vond dat ze verkeerd begrepen was en wilde niet langer met Flournoy samenwerken omdat hij haar ervaringen had afgeschilderd als een product van wat hij beschouwde als kinderlijke verbeelding.

Boriska

Meerdere taalkundigen bogen zich over de teksten die ze had opgeschreven. Het leek te gaan om een combinatie van verschillende talen.

Müller is niet de enige die beweert dat ze op de rode planeet is geweest. Onlangs was de Rus Boriska Kiprijanovitsj nog in het nieuws. Hij beweert dat hij op het ‘door oorlog verscheurde’ Mars heeft geleefd.

Hij zei dat in een ver verleden een nucleaire ramp heeft plaatsgevonden op de planeet.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Nog enkele decennia en grote aantallen mensen koloniseren naar Mars.

arthur
arthur
4 jaren geleden

En politici. Die de boel daar gaan regelen. Dan kan je er beter wegblijven.

Willem H Janssen
Willem H Janssen
4 jaren geleden

Mensen weten dat zij in wezen in dit Universum niets voorstellen, ER NIET TOE DOEN , daardoor is aandacht vragen en toneel spelen van alle dag, maar het moet niet NOG GEKKER worden, anders moeten ze daar ook weer een pilletje voor uitvinden en worden die pillendraaiers nog rijker !

flardinga
flardinga
4 jaren geleden

Met dit bericht kan ik niet veel, kan dit niet serieus nemen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x