Homepagina » Binnenland » Waarom de enige criticus van de Nederlandse regering monddood werd gemaakt
Waarom de enige criticus van de Nederlandse regering monddood werd gemaakt

Waarom de enige criticus van de Nederlandse regering monddood werd gemaakt

Vorige maand kwam CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt onder vuur te liggen omdat hij tijdens een MH17-bijeenkomst een ‘nepgetuige’ zou hebben opgevoerd. NRC trok zijn geloofwaardigheid in een omstreden artikel in twijfel en riep op tot zijn aftreden.

Omtzigt was eigenlijk nog het enige parlementslid dat erop bleef aandringen dat het kabinet-Rutte de onderste steen boven zou halen. Hij was daarnaast woordvoerder van zijn partij rond belastingzaken.

De bijeenkomst vond plaats in mei, op een moment dat er nog geen nieuw kabinet was. De getuige, die straaljagers zou hebben gezien in de buurt van MH17, zorgde nog niet voor ophef.

Hooguit een comité

De kabinetsformatie nam de hele zomer in beslag en uiteindelijk ontstond een coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Gelijk kwam het nieuwe kabinet met de mededeling dat de dividendbelasting zou worden afgeschaft, waardoor multinationals in feite een cadeautje van 1,4 miljard euro kregen. Deze maatregel stond echter nergens in de verkiezingsprogramma’s.

Karl Marx zei al dat een regering hooguit een comité is dat de dagelijkse belangen van de kapitalistische klasse behartigt.

Overlopen

Omtzigt nam, hoewel zijn partij meeregeert, ook voorzichtig afstand van het plan om de dividendbelasting af te schaffen. Hij zei dat het plan niet door zijn partij was ingediend.

“Ik zat er niet bij,” zei hij over de vraag hoe het in het regeerakkoord is terechtgekomen.

“Was dit de druppel die de emmer deed overlopen?” vraagt emeritus hoogleraar Kees van der Pijl zich af.

Laffe aanval

“Nu immers kwam NRC binnen enkele dagen met wat we alleen maar kunnen kwalificeren als een karaktermoord op één van de beste, meest integere parlementariërs,” vervolgt hij.

“Door een half jaar oude kwestie van geen enkel belang op te rakelen kwam men zo ook af van de MH17-criticus die de regering, die er duidelijk op uit is de MH17-zaak in de doofpot te stoppen, consequent het vuur aan de schenen heeft gelegd,” klinkt het.

En in plaats van Omtzigt te verdedigen, ging fractievoorzitter Buma met zijn luchtfietserij over ‘Russische inmenging’ de paranoïde sfeer waarin NRC zijn laffe aanval kon lanceren, nog eens opwarmen, besluit hij.

Foto: Willem 90 Wikimedia Commons

[Oorlog is geen Oplossing]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Tja, alles wordt gearrangeerd in dit land, het is een buitengewoon slap cabinet en dat weten ze zelf heel goed, daarom heeft t zolang geduurd , het zit dicht getimmerd anders redden ze het niet , ze kunnen geen luis in de pels gebruiken.Ik ben benieuwd hoelang ze het volhouden ….. met gemiddeld 200,euro extra energie kosten, de zogenaamde milieu kosten zijn we lekker op weg… De zorgverzekeraar wil van z’n aanvullende verz af, ja natuurlijk, want daar maken mensen gebruik van voor alternatieve behandelaars…….er zal nog wel meer uit de hoge hoed komen….. Helaas zijn mensen zoals Omzigt schaars anders was het zo afgelopen met de ondemocratische zooi slappelingen in t Haagse……

  38 likes
  • Aad schreef:

   Nog niet zo lang geleden, nog tijdens het demissionaire kabinet, werd er door de regerende partijen hoog van de toren geblazen dat de economie weer gezond was en dat er zelfs geld over zou blijven.
   Waar hebben ze dan de extra belastinggelden voor nodig? Waarschijnlijk is het overschot verdampt of moeten we toch het douceurtje voor de multinationals betalen?
   Net zulke flauwekul als marktwerking voor de gezondheidszorg, die royale winsten oplevert voor de verzekeringsmaatschappijen.
   Ook weer grote bedrijven die een presentje krijgen toegeschoven mede door het hoger eigen risico.

   7 likes
 • luna schreef:

  Omtzigt is een integere en zeer goede politicus die op een heel beheerste manier zich inhouden kan, want van steun van zijn club ( die stoffige kerkdeur van een boema) kan hij niet rekenen, want dat zou wat zijn als dat gebeuren zou!
  Omtzigt heeft zich al die tijd in de materie vastgebeten en laat niet meer los, nu mag hij niks meer zeggen en vragen, precies zoals het artikel bovenstaand impliceert, het is echt een hele crimi daar in den haag, we moeten echt van dit kabinet af, en met frisse nieuwe, eerlijke mensen zoals Omtzigt, Baudet, Roemer ( maar die heeft het stokje inmiddels doorgegeven aan Liliane ) Wilders lijkt helemaal van het toneel af te zijn, maar let op : we gaan een enorme impasse beleven de komende maanden met de harlekijns daar

  Ik zie het wel zitten als Omtzigt onze premier zou zijn, dan weet je in ieder geval zeker dat de onderste steen in ieder geval wordt opgeeist! Kukidentje Pinokkio vindt het allang best zo, maar reken maar dat hij er last van heeft in zijn ” geweten “, zo ook die andere flapperclown timmerfrans.. met zijn mondkapje en ring .. we moeten van die lui af mensen

  9 likes
  • Minute Repeater schreef:

   @ luna

   En toch zet ik wel een aantal vraagtekens bij Omzigt. In verschillende referendum debatten heeft hij aangegeven tegen referenda te zijn. Dat vind ik wel opmerkelijk voor iemand die zogenaamd het beste voor heeft met de bevolking , en die van mening is dat de bevolking meer inspraak zou moeten krijgen.

   Nu heb ik echt een bloedhekel aan Verhoeven van D66, maar die maakte in een van de laatste Oekraïne referendum debatten wel een goede opmerking waar Omzigt voor de tweede keer voor mij door de mand viel. Verhoeven merkte terecht op dat het verzet van de tweede kamer fractie van het CDA omtrent het het inleg velletje van Rutte alleen voor de bühne was; aangezien iedereen wist dat de eerste kamer fractie van het CDA dat prut velletje van Rutte aan een meerderheid zou helpen. Een truc die het CDA (en alle andere globalistische partijen) wel vaker gebruikt hebben. In de tweede kamer een hoop stampei maken en tegen zijn, met in het achterhoofd dat men weet dat de regering al een Kamermeerderheid heeft. En vervolgens de eerste kamer fracti e(waar zo goed als niemand echt op let) de regering aan een meerderheid helpt.

   Waarop Omzigt antwoordde te vertrouwen dat zijn CDA collega´s in de senaat een wel overwogen onafhankelijke afweging zouden maken. Iemand zoals Omzigt die al heel lang meeloopt in de politiek moet weten hoe corrupt de senaat is, en alle senatoren allemaal beroepslobbyisten zijn. Zo doende alles behalve onafhankelijk zijn.

   Hij heeft door de jaren heen heel veel goede vragen gesteld, maar ik vond deze twee zaken wel erg opvallend. En totaal niet passen in de persoon die hij claimt te zijn. Hij zou niet de eerste politicus zijn die niets meer dan georganiseerd verzet is, zodat een gevestigde politieke partij kan claimen dat niet iedereen in de partij discipline loopt. Iets wat mij eerder ook al opviel met zogenaamde CDA en PVDA dissidenten uit het verleden. Die maakte ook veel stampei, maar uiteindelijk liepen ze toch in het gareel van de partij discipline.

   Ook stemde hij voor die Gestatpo/Stasi WIV (aftap wet). Zolang hij zich niet afscheid van het CDA en zich aansluit bij FvD, SP, PvD of een eigen fractie begint kan ik niet anders dan vraagtekens bij hem zetten.

   3 likes
   • luna schreef:

    Hoi Minute Repeater, dank voor je reactie, zo had ik het nog niet gezien, je hebt een punt maar toch is het een uiterst bekwaam man, die a. niet te veel lacht .. b. niet te veel met zijn handen in de lucht zwaait

    maar je hebt een punt met het inlegvelletje, als je het allemaal goed doorziet is het allemaal het zelfde uit het zelfde hout gesneden daar in den haag, maar er zijn toch echt wat uitzonderingen daar gelaten

    laten we hopen dat de onderste steen de bovenste zal worden , en dat kan zomaar in eens zorgen voor complete chaos vanuit een onverwachte hoek

    fijn weekend

    2 likes
    • Minute Repeater schreef:

     @ luna

     Sorry voor de vertraagde reactie,
     Dat hij een bekwaam politicus is ben ik helemaal met jou eens, en ik hoop dat hij zich snel mogelijk afscheid. Alleen persoonlijk vrees ik het ergste; na mijn eerste bijdrage heb ik nog even verder gekeken; en zag ik ook dat hij in de tweede kamer de afschaffing van de dividendbelasting verdedigd heeft.

     Ook heeft hij oud senator en beroepslobbyist (McKinsey) en nu minister van Financiën (Hoekstra) verdedigd. Wanneer we zijn cv bekijken (Nederlandse Waterschapsbank, wat opeens nergens meer te vinden op zijn online cv´s ‘) dan is hij het typische voorbeeld van de welbekende draaideur van de globalisten. Dat soort mensen vind Omzigt blijkbaar een aanwinst voor Nederland en de Nederlandse politiek.

     Ik weet dat ik heel pessimistisch klink, maar ik vind dit toch wel heel “ernstige/opmerkelijke” zaken die niet opwegen tegen de goede vragen die hij over de MH-17 gesteld heeft. Waarvan ik ook hoop dat de waarheid ooit eens boven water komt, maar net zoals bij de Bijlmerramp en soortgelijke menselijke drama´s verwacht ik er niet veel van.

     Voor het geval ik jouw reactie mis; wens ik jou alvast een fijne kerst toe en een fantastisch nieuwjaar toe:).

     3 likes
     • luna schreef:

      dank je wel voor je reactie en tekst, tja.. inderdaad is het een jammer feit dat hij mee-heult met de Clubleden, denk dat ie ook niet anders kan en hij even alleen aan zijn baab denkt, maar het zou juist hem sieren om zich af te scheiden ja, dan kan hij op zijn manier te werk gaan, vrees alleen dat dit niet snel zal gebeuren nu, er ligt te veel stront in de cda stal, uiteindelijk dekken ze elkaar allemaal met de mantel der pluche

      jij ook fijne kerstdagen en tot horens!
      groet

      2 likes
   • luna schreef:

    afgelopen avond bij Jinek was het weer oh zo duidelijk.. rutte werd even helemaal opgepimpt hoe goed hij wel is als mp.. hij leek wel adhd te hebben zo als hij sprak, maar nope en noppe s nada over de ” onderste steen “, alleen hoe goed hij het doet al die jaren
    wat een vertoning zeg, en heel erg dat er mensen zijn die dat allemaal aannemen als klare koek.. heel eng
    nu heb ik besloten om vanaf oudjaar geen een npo programma meer te kijken, dan maar 24 kitchen of bbc … en beter nog.. helemaal UIT !

    fijne kerstdagen en groet

    2 likes
  • Remco schreef:

   Kukidentje?

   6 likes
  • Faya schreef:

   De enige die in aanmerking komt om de nieuwe premier te worden is Roemer, die het door het onbeschofte gedrag en de leugens van Peter R. de Vries bij DWDD en de hetze die de Telegraaf tegen hem voerde, niet is geworden.
   De SP is de enige partij die zich nooit heeft geconformeerd aan die psychopatische NWO agenda, vandaar dat ook hij kapot moest.
   Nieuwe ronde, nieuwe kansen en geen Peter R. de Vries die zich er nog mee mag bemoeien.

   2 likes
   • Faya schreef:

    Jammer dat Roemer zich teruggetrokken heeft, waarom juist nu?
    De kans dat hij het deze keer wel zou redden is zeer groot, aangezien de grote schoonmaak/ het met wortel en tak verwijderen van de deep state zich niet tot de USA beperkt maar over de hele wereld, en de SP de enige partij is die ongeschonden uit de strijd gaat komen.
    Maar of Lilian dit nu al aankan?

    3 likes
 • Rikk schreef:

  Zolang marktwerking nog als de heilige graal wordt gezien, zal het verschil tussen bestuurders en de mensen die ze besturen alleen maar verder toenemen.

  Blijkbaar wil men niet zien dat de marktwerking inmiddels failliet is, het werkt goed in tijden dat groei nodig is maar in tijden van een economie van “onderhoud en service” is de marktwerking een hele slechte raadgever.

  En dan wordt het beleid door de bestuurders ook nog eens gefiateerd door achterhaalde economische modellen die gestoeld zijn op uitgangspunten die heden ten dage voor geen meter meer kloppen.

  Zouden de bestuurders echt zo dom zijn?

  8 likes
  • Frans schreef:

   Bestuurders worden dom en gehersenspoeld door de schaduwregering , de elite, de cabal, de schatrijken, de Ex koningin, ws ook de nieuwe.
   kijk toch eens hoe arrogant die Buma is geworden.!
   die steekt nu goedwillenden het mes in de rug en dat hoort bij de “training” van slechte minister worden.
   Zing nooit het vreselijke volkslied, laat onze kinderen nooit het volkslied zingen,
   Ga nooit het leger in.
   Want dit kabinet paait met de wapenindustrie en vice versa. En dus zijn zij voor oorlog.
   Voor vernietiging van het menselijke.

   15 likes
 • flardinga schreef:

  Ik begrijp waar het artikel over gaat, maar ik denk dat Marianne Thieme toch ook wel een speld in de hooiberg is en soms duidelijk afwijkt van de overgrote meerderheid in het parlement als het om het milieu en de bio-industrie gaat bijvoorbeeld, natuurlijk is Omtzigt ook een luis in de pels, beide parlementsleden hebben die functies tegen de stroom in.i

  8 likes
 • Peer schreef:

  De onderste steen, blijft onder liggen. Die komt echt niet naar boven.

  Een Jamaicaans spreekwoord zegt: roer niet in de stront, want dan gaat het stinken.

  Van mij mag de beerput open !

  16 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  veel dank voor je steun,

  Pieter Omtzigt

  _______________________________________
  dr. P.H. (Pieter) Omtzigt
  Lid van de Tweede Kamer voor het CDA
  Plein 2
  Postbus 20018
  2500 EA ‘s Gravenhage
  [email protected]
  http://www.cda.nl/omtzigt

  _______________________________________
  Van: [email protected]
  Verzonden: maandag 20 november 2017 18:35
  Aan: Omtzigt P.H.
  Onderwerp: Fwd: “ik steun jou”, of ik vindt dat :

  gun je wat tijd om onderstaande te lezen..

  https://youtu.be/b6RDyUcerqc

  ruim een uur is een onafhankelijk niet meer santeerbaar emeritus hoogleraar en voormalig NRC-correspondent Karel van Wolferen in Café Weltschmerz aan het woord..

  als jij echt wil weten wie bijna 300 nederlanders de dood in gejaagt heeft.. dient jij te onderzoeken wat jou waarheid is.. of hou het op toeval..

  ook rusland zal niet smetteloos zijn maar het is toch te zot dat zo’n uit de oude doos land een hogere intelligentie en A I in computers heeft dan amerika en europa met elkaar.. “wie trapt er in godsnaam in het americanse rusland-verhaal? dit is zo doorzichtig.. het is een aanslag op onze intelligentie”.. ook onze minister ollongren is een van de minder intelligente met door haar eenzijdige gekozen (een kant kiezende) woorden waarschuwde ze voor nep-nieuws vanuit rusland alsof al het nep-nieuws daarvandaan komt.. (misschien wel via america) mij voelt het erop gericht te zijn om het opinieklimaat in nederland te beïnvloeden.. denk hierbij even aan de beloftes die politici maken in aanloop naar verkiezingen.. waarna zij deze nooit of zeldzaam uitvoeren.. ik noem dit volledigheidshalve propaganda, vals spel in ironie en sarcasme door hun weggelachen, de rutte-zalm lach..

  echte goochellaars hebben geen moeite hun lach in te houden zijn vermaken het publiek, lachen dit nooit uit om hun domheid maar hopen dat hun misleiding mag blijven bestaan.. (neem als voorbeeld het geloof in Sint-Nicolaas welk kindje kan jij wijsmaken dat hij niet in die vorm bestaat!)

  als er nu dan niks meer, geloofwaardigs uit de media komt wat dan.. simpel geen aandacht meer geven, of zelf uitzoeken hoe de vork aan de steel gemaakt is..
  een van de weinigen die echt kritisch in de tweede kamer zit voor het volk door het volk.. spelen zij (de media) nu uit tegen het volk..
  voor de rest zit er alleen maar partijpolitiek in de tweede kamer als ook in de eerste en het parlement.. het is in nedrland niks anders als in noord korea en china.. “pol (op de) pot de rode Khmer is de hoogste in tirannie politiek het ergste experiment”..
  de partij voor de dieren heeft alleen mensen stemmen en geen machtiging van welk dier dan ook..

  denk er goed over na of jij nog wel jou stem, jou wil, wil geven aan partijpolitieke dwaling.. wanneer jij goed, diep, veel en wijs er over heb gewogen, “lijst” dan de stempas die jij straks krijgt voor de gemeenteraad verkiezingen in.. hang hem op in de (wandel)gang om te tonen dat jij nooit meer mee wil doen aan discrimineren van, jou kennissen, vrienden, familie en alle mede mensen in en om jou wereld..
  zo als nelson mandela na 25 cel jaar zegt ”Het lijkt altijd onmogelijk totdat je het gedaan hebt.” hij verlochelde niks van zichzelf..
  of wel is politiek het groeistadium waarin een perfect normaal persoon plots gaat lijken op een buitenaards wezen.. een enkeling uitgezonderd..

  toon pieter omzicht jou hart en mail hem voor zijn goede en diepgravende werk, zodat hij voelt het voor de mens, jij, ik ben en jou mede mens te doen.. [email protected] zet alleen in het onderwerp “ik steun jou”, of ik vindt dat : de stem van jou hart luider is dan die van je ego.. of zo..

  met de complimenten van,
  :adrianus-johannes.
  door sturen ! ja graag om deze wakkere mens met onze aanmoediging in de tweede kamer te houden..

  8 likes
 • Peter schreef:

  Ondertussen kan een meedogenloze Syrische idoot ongestraft een Joods eethuis in Amsterdam kapotslaan terwijil een joodse man een paar weken opgesloten wordt omdat hij op de Dam met een Israelische vlag heeft staan wapperen tijden een pro Palastina Demonstratie.
  De regering blijft wegkijken voor de werkelijke gevaren en heeft niet door dat rechts niet de vijand is maar de islam…

  2 likes
  • dna schreef:

   Ik word als vrouw mn hele leven al gediscrimineerd en geïntimideerd, tjongejongejonge “mietjes”. Het ligt aan slecht leiderschap en propaganda.

   1 likes
  • luna schreef:

   Met op de achtergrond de bimbam van de kerkklok.. heel doorzichtig deze propaganda om angst in te zaaien bij de bevolking, is gewoon een relschopper die dat uitvoert voor geld om de agenda af te werken die ” ze ” voorhebben met ons, ik geloof er in ieder geval geen reet van dat hele verhaal

   maar.. ieder zijn eigen visie en mening
   we leven in een totaal ziek politiek land met een geprogrammeerde mp, meer niet en niets minder

   3 likes
 • dna schreef:

  Iedereen eruit bij politiek, ambtenarij en justitie. “Konings”huis blijft een psychiatrisch ziekehuis, maar deze keer zonder inbreng, anders raakt weer de politiek en justitie besmet.

  7 likes
 • x

  Check Also

  hugo de jonge

  Hugo de Jonge wil niet leren van het verleden. Begint alles weer van voren af aan?

  Minister Hugo de Jonge is terug van ...

  italië

  Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

  De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri ...

  >