Homepagina » Het Complot » Nederlandse docenten krijgen speciale training om verspreiding van complottheorieën in de klas de kop in te drukken
Nederlandse docenten krijgen speciale training om verspreiding van complottheorieën in de klas de kop in te drukken

Nederlandse docenten krijgen speciale training om verspreiding van complottheorieën in de klas de kop in te drukken

Volgens het nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag zijn complottheorieën ‘een steeds groter probleem in de klas’. Voor alle duidelijkheid is de term complottheorie in 1967 bedacht door de CIA om kritiek op het overheidsrapport over de moord op JFK in de kiem te smoren. Sindsdien heerst er een stigma over ‘complottheorieën’.

Complottheorieën in de klas zijn veel voorkomend en grijpen snel om zich heen, meldt het programma. Directies en docenten zien een groeiende groep jongeren die zich hier niet huis voelen en die zich ‘op sleeptouw laten nemen door de sociale media’.

Het ministerie van Onderwijs heeft een groot onderzoek laten doen naar ‘afwijkende visies’ in de klas. Je mag geen afwijkende visie hebben want dan ben je gelijk een complotdenker. Van scholen wordt verwacht dat ze brave rijtjesstampers afleveren die geen kritische vragen stellen. Leerlingen die niet luisteren worden volgestopt met Ritalin of andere ADHD-medicatie. Ondanks de versuffende medicijnen neemt het aantal kritische denkers hand over hand toe. Reden te meer voor de overheid om in te grijpen.

Minister Bussemaker pleit in EenVandaag voor een brede maatschappelijke discussie en meer training voor docenten. Inmiddels hebben bijna 600 docenten zich al aangemeld voor een dergelijke training.

Sinds kort bindt ook de Franse regering de strijd aan tegen complottheorieën. Na de aanslagen van vorig jaar in Parijs zou volgens de overheid zijn gebleken dat veel jonge Fransen gevoelig zijn voor ‘verzonnen verhalen’ die vooral online worden verspreid. En opnieuw blijkt dat afwijkende visies niet worden getolereerd. Met een ‘bewustwordingscampagne’ wil de Franse overheid die visies nu de kop indrukken.

Docent Bart Hoogendijk van het Pierson College in Den Bosch besloot twee jaar geleden zijn leerlingen uit een 4 HAVO-klas te peilen over hun visie op complottheorieën. “Opvallend is het wantrouwen van mijn leerlingen naar de (wereld)politiek. Politici hebben volgens veel leerlingen regelmatig banden met criminelen en/of zij laten zich beïnvloeden door derden al dan niet in ruil voor invloed, macht en geld. Het idee dat een geheim genootschap de werkelijke macht in handen heeft krijgt eveneens redelijk veel instemming,” zegt Hoogendijk.

Leerlingen die erachter komen hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt, nee dat mag niet. Dat is uit den boze. Daar moet gelijk een stokje voor worden gestoken.

Korte vraag tussendoor. Komen er in de aflevering van EenVandaag ook voorstanders aan het woord? Neen. Geen hoor en wederhoor? Klopt.

Jelle van Buuren van het International Centre for Terrorism and Counter Terrorism promoveert binnenkort op complottheorieën. Benieuwd wat zijn conclusie is. “Het is jammer dat de kritische houding die complotdenkers hebben ten opzichte van officiële bronnen zo vaak ontbreekt als het gaat om de betrouwbaarheid van hun eigen bronnen.”

Hij mist dus heel stevige bronnen. Die ga ik voor hem regelen. Complottheorieën, zo zal dadelijk blijken, zijn vaak gewone theorieën die het stempel complottheorie hebben gekregen zodat er eigenlijk niet op een normale manier over gesproken kan worden. Het gevolg is dat onderzoekers er hun vingers niet aan durven te branden omdat ze hun carrière niet op het spel willen zetten.

Aan de hand van enkele voorbeelden laat ik zien dat complottheorieën vaak een solide wetenschappelijke basis hebben. Waarom de media hier vrijwel geen aandacht aan besteden? Keer op keer blijkt dat zij worden gefinancierd door partijen die dergelijke theorieën als een bedreiging zien. Je hoeft alleen maar te luisteren naar wat de doorgewinterde Duitse journalist Udo Ulfkotte daarover te zeggen heeft.

Geen democratie, maar een oligarchie

Goed, de voorbeelden. Twee politicologen hebben in 2014 bewezen dat de gewone burger nauwelijks invloed heeft op politieke beslissingen. Wie geld en macht heeft, beslist. Martin Gilens van de Princeton University en Benjamin I. Page van de Northwestern University bestudeerden 1779 beleidskwesties uit de periode 1981-2002 en vrijwel alle kwesties werden in het voordeel van rijke Amerikanen en lobbygroepen van het bedrijfsleven beslist.

De belangen van mensen met lage inkomens werden genegeerd. Rijken zijn goed vertegenwoordigd in de politiek en armen niet. Daarmee is de VS veranderd van een democratie in een oligarchie, concluderen de wetenschappers.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat er een elite is in de VS die aan de touwtjes trekt en bepaalt wat er gebeurt. Dat is geen complottheorie. Er is ook wetenschappelijk bewijs dat het land geen democratie is, maar een oligarchie.

False flag-operatie

Meer voorbeelden. Een wetenschapper van de Universiteit van Ottawa concludeerde na zijn onderzoek dat Oekraïense scherpschutters op het Maidanplein bewust op eigen mensen hebben geschoten om een internationaal conflict uit te lokken.

Volgens Ivan Katchanovski waren de sluipschutters onderdeel van een zogeheten false flag-operatie. Ze zouden zijn ingezet om op de demonstranten zelf te schieten met als doel Janoekovitsj de schuld te geven en zijn positie onhoudbaar te maken.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat er krachten actief zijn die gebruikmaken van false flag-operaties om incidenten uit te lokken en regimeveranderingen door te voeren. Dat Franse jongeren kritische kanttekeningen plaatsen bij de aanslagen in Parijs of welke aanslagen dan ook is dus helemaal niet zo verwonderlijk.

Elite in Groot-Brittannië

Vooruit, nog een voorbeeld. Twee economen hebben onderzoek gedaan naar 28 generaties Britten en kwamen tot de ontdekking dat de rijkste 1 procent al tenminste 800 jaar aan de macht is. Gregory Clark van de Universiteit van Californië in Davis en Neil Cummins van de London School of Economics keken naar achternamen en opleidingsniveau in de periode tussen 1170 en 2012.

Rijkdom en macht zijn erfelijk, zo blijkt uit de studie. Mensen die afstammen van Montgomery’s en Percy’s hebben een onevenredig grote kans om tot de hedendaagse elite te behoren. Daarnaast is het onderwijsbeleid in Groot-Brittannië sterk gericht op de elite. Tot 1986 vroegen Britse universiteiten geen collegegeld, maar tegenwoordig behoren ze tot de duurste ter wereld.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat er een elite aan de macht is in Groot-Brittannië. Dat is geen complottheorie. Er is ook wetenschappelijk bewijs dat de gewone Brit daar niet zomaar tussen komt.

Meeste oorlogen draaien om olie

Goed, nog één voorbeeld dan. Wetenschappers hebben voor het eerst krachtig bewijs geleverd dat de meeste oorlogen draaien om olie. Door de geschiedenis heen hebben landen die olie nodig hebben vaak redenen bedacht voor militair ingrijpen in olierijke landen. De onderzoekers stellen dat de Verenigde Staten om deze reden belang hebben bij de strijd tegen ISIS in het noorden van Irak.

Onderzoekers van de universiteiten van Portsmouth, Warwick en Essex kwamen tot de conclusie dat landen zich meestal in een conflict mengen om toegang te krijgen tot olievoorraden. De studie is verschenen in het Journal of Conflict Resolution.

Er is dus wetenschappelijk bewijs dat de meeste oorlogen draaien om olie. Dat is geen complottheorie. Het is dus niet vreemd dat mensen kritische vragen stellen over ‘humanitaire interventies’, militair ingrijpen of conflicten in de wereld.

Maar het is natuurlijk veel makkelijker om de jeugd via een bewustwordingscampagne vast te houden in de Matrix. We hebben veel liever brave rijtjesstampers dan ‘verwarde personen’, toch?

Als afsluiter nog een aantal ‘complottheorieën’ die uiteindelijk waar bleken te zijn. Staat gewoon op Wikipedia.

Operatie Mockingbird

Halverwege de jaren vijftig huurde de CIA in het geheim journalisten van de New York Times, CBS en andere grote media in om Amerikaanse propaganda te verspreiden. De nieuwsmedia bleven op zijn minst nog tot 1976 door de CIA aangeleverde propaganda verspreiden, toen het programma om de publieke opinie te beïnvloeden aan het licht kwam tijdens een onderzoek.

Operatie Northwoods

In 1962 kwam de Amerikaanse overheid met een officieel plan om terroristische aanslagen onder valse vlag uit te voeren. Het plan voorzag in het doden van onschuldige mensen en het plegen van aanslagen in Amerikaanse steden door de CIA of andere overheidsdiensten om steun te vergaren voor een oorlog tegen het door Fidel Castro geleide Cuba. De plannen hadden onder meer betrekking op het kapen van vliegtuigen, bomaanslagen en het gebruiken van vals bewijsmateriaal.

MK-ULTRA

In de jaren vijftig en zestig kwam dit geheime experiment van de CIA verschillende keren aan het licht. Er zijn bewijzen gevonden dat de CIA verschillende methodes testte om hersenfuncties en gemoedstoestanden te manipuleren. Het onderzoek naar MK-ULTRA werd belemmerd omdat CIA-directeur Richard Helms in 1973 alle documenten over het experiment liet vernietigen. Volgens ex-CIA-agent Victor Marchetti is de inlichtingendienst nooit gestopt met MK-ULTRA.

COINTELPRO

Vanaf 1956 voerde de FBI een aantal geheime projecten uit om burger- en vredesbewegingen te infiltreren, verstoren en te monitoren. Dat deed zij door middel van psychologische oorlogvoering en door mensen in de media in diskrediet te brengen, te intimideren of te doden. Activisten wisten een kantoor van de FBI binnen te dringen en de hand te leggen op topgeheime documenten. FBI-directeur J. Edgar Hoover zag de bewegingen als een bedreiging voor de nationale veiligheid en eiste dat de documenten zouden worden teruggebracht.Vind je deze info leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

46 reacties

 1. Democratie als masker voor dictatuur.

  55 likes
  • als men nu het gedraai en gelieg van Rutte en consorten bekijkt,n.a.v. de uitslag ja of nee van
   het referendum,is het niet anders dan logisch,dat de wakker geworden mensheid, zowel oud als jong steeds meer wantrouwen krijgt.
   Met als gevolg dat men het richting complottheorie gaat zoeken.
   ik zou hierbij willen zeggen onderzoek zowel de reguliere propaganda als de alternatieve,en beslis Zelf wat juist is.

   19 likes
  • Een complot van de satanische kerk (politiek) om de kerk van God te vernietigen. Door de taken van de kerk over te nemen voor een wereld zonder God.
   Dat hebben ze gedaan door de rechten van de mensen af te pikken, het gewoonterecht.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Oudvaderlands_recht

   De bijbel in openbaringen verteld hoe mensen steeds meer de politiek gaan geloven ipv de kerk van god. Uiteindelijk stort het geloof in de politiek volledig in.

   Misschien niet helemaal correct maar deze geeft een aardig beeld.
   https://www.youtube.com/watch?v=i_8sIq50gsI

   Deze bischop verteld de terugval sinds de politieke kerk aan de macht is.
   https://www.youtube.com/watch?v=5o1uLsrjKHA

   Christen broeders weet waar je aan toe bent, maak je klaar.
   https://www.youtube.com/watch?v=3tROcKHO6nE

   7 likes
   • En voor die Illuminatie waanzin gedoe en da vinci code aanhangers zal ze uit de dromen helpen.

    Heilige graal is het kerken systeem van 1 god om te bidden en regeren doe je vanuit eigen kerk.
    Bloedlijn van jezus gaat via het geloof en dat zijn de christenen.
    Napoleon heeft dus de heilige graal afgepikt van het Christendom zodat mensen niet meer vanuit hun eigen kerk konden regeren.

    Illuminatie is de politieke kerk en is de vijand van de kerk van god. Beide kerken maken gebruik van sacred knowledge en werken nagenoeg op zelfde manier.

    De kerk van god gebruikt het in je voordeel en de duistere kerk in je nadeel.
    Goede kerk deuren altijd open slechte kerk deuren altijd dicht.

    0 likes
    • In de afgelopen 200 jaar satanische democratie zijn meer mensen vermoord dan de complete mensheid bij elkaar.

     Zowel de bijbel als nostradamus voorspelen deze profetie.

     5 likes
     • In de afgelopen 200 jaar satanische democratie zijn meer mensen vermoord dan de complete mensheid bij elkaar.

      Als ik deze zin zo lees van jou dan krijg ik sterk de indruk dat rekenvaardigheid niet je sterkste kant is. Hoe kan je nou in 200 jaar meer mensen vermoorden dan de gehele mensheid. Dat zou betekenen dat iedereen dus vermoord is. Beetje vreemde bewering.

      6 likes
     • @wouter Moeite met volkstaal jongen. Het is geen rekenles.
      Willen jullie allemaal één ijsje? Krijgen ze dan 1 ijsje om met zijn allen aan te likken of krijgt iedereen zijn eigen ijsje?
      Het is geen rekenles.

      wellicht beter, laatste 200 jaar meer doden dan de REST van het complete bestaan van de mensheid bij elkaar.
      Hier een mooi lijstje met oorlogen, leg ze maar op datum en tel het aantal doden maar.
      Analyseer maar de Oorlogen om de zogenaamde democratie of communisme te brengen.
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_and_anthropogenic_disasters_by_death_toll

      0 likes
  • Kritisch denken betekent ook dat je kritisch tegen over elke theorie staat, ik merk dat er ook veel mensen met hun fantasie op de loop gaan. Dus wees kritisch maar ga er niet mee aan de haal.

   Ze kunnen beten op school leren om creatief en kritisch te denken, dus dat is zonder enige vorm van ideologie of ander opgeworpen barrières die vrij denken in de weg staat, zoals bijvoorbeeld politieke correctheid of sociale druk.

   3 likes
 2. Complotters? Bedoelen ze daarmee die gasten die beweren dat Irak massa vernietigingswapens had en daardoor onterecht een inval deden in Irak en het land in ellende hebben gestort?
  En bedoelen ze daar ook mee Pinokkio en zijn vrienden die beweerden dat Rusland de MH17 had neergeschoten voordat er een onderzoek gestart was?

  50 likes
  • het is niet anders dan logisch,dat steeds meer jongeren en trouwens ook ouderen complottheorien gaan aanhangen, als men het gelieg en gedraai van Rutte en consorten i.v.m. de uitslag ja of nee van het referendum bekiikt.
   Ook het gelieg omtrent de MH17, het constant in discrediet brengen van Poetin, de farmaceutische ellende, doen velen richting alternatieve media belanden.
   Ik zou zeggen bekijk zowel de reguliere propaganda als de alternatieve en trek hieruit Zelf je conclusies.

   13 likes
   • Mijn eerste reactie was toen ik dit artikel las van de propaganda machine wordt flink in werk gezet. Maar nu ik er wat langer over nagedacht heb is dit nog niet eens zo slecht besluit van de regering. Want hiervoor negeerde ze de zogenoemde complottheorien, en nu niet. Wat betekend dus dat ze er meerde waarde aan ontlenen(vooral negatief), hierdoor is er opening voor discussie op scholen daarvoor, dus ruimte om erover te praten. De leraren die worden ingezet om de complotheorien te ontkrachten zullen hierdoor meer inzichten krijgen in de materie, wat ervoor zal zorgen dat zeker een aantal leraren die nu niet geloven in de zogenaamde hun twijfels gaan krijgen of het echt zo is. Als dit tijdens lessen worden besproken dan gaan kinderen ook met hun ouders hierover praten, dat betekend dat meer mensen geinformeerd worden over deze complottheorien. Natuurlijk een heleboel zal deze theorien afwijzen, maar er zullen zeker ook mensen zijn die veel waarde gaan hechten aan deze theorien. Wat er uiteindelijk voor gaat zorgen dat de groep van mensen die kennis krijgen over wat er eigenlijk afspeelt op deze wereld alleen maar groter zal worden. En dat is niet verkeerd.

    3 likes
 3. “Het is jammer dat de kritische houding die complotdenkers hebben ten opzichte van officiële bronnen zo vaak ontbreekt als het gaat om de betrouwbaarheid van hun eigen bronnen.”

  12 likes
  • Je bedoelt de homeopathische elite die destijds via een complot met lobbyisten de EU zover kreeg om als enige chemische industrie zonder wetenschappelijke research ‘medicijnen’ op de markt te mogen brengen?
   Of het complot van Wakefield en de letselschadejuristen om de bestaande vaccins zwart te maken zodat zijn eigen vaccin gepromoot kon worden?

   5 likes
   • @Franss Ja die bijvoorbeeld.
    Ik moet erbij zeggen dat je als kind (jonger dan 12 of 18 jaar) gewoon de basiskennis mist om je eigen complottheorieën onderuit te halen.

    Stiekem is het ook veel leuker om te geloven dat er echt een kwaad in de wereld is dat ons allemaal wil regeren. Dan kan je er tegen strijden

    5 likes
  • Goede quote die je uit het artikel aanhaalt, want daarin zit nu juist de hele essentie betreffende de discussie over complot theorieën.

   Door het over en weer in twijfel trekken van alle bronnen, word enige inhoudelijke discussie over de theorieën telkens in de kiem gesmoord.
   Mensen die blindelings vertrouwen op hetgeen hun in het NOS nieuws en achtergrond programma’s op tv of via de kranten verteld wordt, zijn dermate bevooroordeeld richting andere bronnen, dat ze deze niet eens meer serieus en met open blik kunnen beschouwen.
   De MSM maakt door de eenzijdige informatie die ze geven (en soms zelfs regelrechte verdraaiing van de feiten), de andere zijde zo zwart dat men bij voorbaat niets meer geloofd van de andere zijde (Zie bijv. de berichtgeving betreffende Rusland/ Poetin, Assad en de separatisten in de Oekraïne).
   Dat Poetin GMO producten voor zijn volk weigert, bedrijven die door Jeltsin voor een appel en een ei aan het Westen verkocht waren weer terugkoopt ten gunste van het volk, Oligarchen weliswaar tolereert maar hun negatieve invloed beknot, homo’s in Rusland wel degelijk toestaat maar openbare uiting beperkt en jaarlijks uitgebreid en open meer dan 3 uur lang vragen van (internationale) journalisten en het volk beantwoord, komt bij de MSM nauwelijks aan bod.
   Voor deze informatie zijn we aangewezen op de alternatieve media (juist omdat de MSM het niet brengt). In iedere discussie wordt deze informatie daarmee afgedaan als complot, afkomstig van een complot site en daarmee niet meer op inhoud bekeken en beoordeelt.

   Mensen denken vaak een goed gefundeerde en onafhankelijke mening te hebben, omdat ze zowel linkse als rechts georiënteerde artikelen en programma’s bekijken. Ze beseffen zich echter niet dat beiden in handen zijn van een en dezelfde partij. Informatie die rechtstreeks afkomstig is van Poetin, Assad of de separatisten zelf, beschouwd men bij voorbaat al als leugens om hun eigen straatje schoon te vegen.
   Deze kortzichtigheid vergelijk ik vaak met een rechter, die alleen maar naar het OM zou luisteren en niet naar hetgeen de verdachte te zeggen heeft. Een dergelijke rechter vind men toch ook niet onafhankelijk?

   De discussie over de betrouwbaarheid van een bron is een discussie die wij als volk nauwelijks kunnen voeren, aangezien wij daar zelf de middelen niet toe hebben om het te kunnen controleren. Het zou beter zijn om een discussie te voeren over de betrouwbaarheid van de gegeven informatie zelf.
   Om hiervan een voorbeeld te geven; er zijn diverse documentaires op internet te vinden door onbekenden, waarin de bevolking in de Donbas regio en op de Krim aan het woord komen. Ik kan als leek niet echt beoordelen of de bron onafhankelijk is en of deze juist alleen maar bepaalde groepen geïnterviewd heeft, maar ik kan echter wel beoordelen of hetgeen in de documentaire gezegd wordt betrouwbaar overkomt. Deze informatie kan ik vervolgens afzetten tegen informatie uit het nieuws, waarin overwegend pro-Westerse burgers (en politici) aan het woord komen. Door deze informatie tegen elkaar af te wegen krijg ik een veel bredere blik op hetgeen er in het conflict allemaal speelt.

   Zelfs informatie uit officiële bronnen blijkt vaak niet te kloppen. Zie bijvoorbeeld de informatie over de massavernietigingswapens in Irak, afkomstig vanuit de veiligheidsdiensten en de baby’s in Koeweit, welke uit hun couveuses gehaald zouden zijn, hetgeen de directe aanleiding voor de oorlog tegen Irak vormde. Achteraf allemaal onwaar, maar hoe hadden wij dit als volk van tevoren kunnen checken dan?

   De vermeende gifgasaanval door Assad op zijn eigen bevolking dan. Als Rusland niet had ingegrepen dan was Syrië door Amerika met 2500 kruisraketten bestookt, zonder destijds ook maar een betrouwbare bron gezien te hebben (slechts een opgevangen telefoongesprek door de veiligheidsdiensten vormde de aanleiding, waarover verder geen nadere informatie gegeven werd). Sterker nog, beelden van de door het Westen gesteunde rebellen die gifgas bommen afschieten, zijn wel getoond. Die rebellen zijn we blijven steunen en dat doen we nu zelfs nog, terwijl ze aantoonbaar door het gebruik van gifgas de rode lijn van Obama overschreden hadden.
   De samenstelling van het gifgas dat bij de “grote” aanval gebruikt zou zijn, blijkt nu na onderzoek ook niet overeen te komen met het gifgas dat in de bommen zit, die door Assad ingeleverd zijn. Daarnaast zijn op internet beelden te vinden hoe vermeende aanvallen door Assad met chemische wapens, die in het nieuws getoond zijn, in scene gezet zijn. De bronnen van deze beelden zijn helemaal niet van belang, want de beelden zelf spreken duidelijk voor zich. Het rechtvaardigt juist de twijfel aan de bronnen die door het nieuws zelf gebruikt zijn.

   Als laatste wil ik nog het toneelstukje van onze eigen minister Timmermans voor de VN aanhalen, gebaseerd op informatie die laterna compleet tegengesteld bleek. Wat ik absoluut niet begrijp is waarom er totaal geen onderzoek heeft plaatsgevonden naar waarom en door wie deze informatie verdraaid is. Juist van de politiek en de MSM, die nu alternatieve bronnen van informatie in twijfel proberen te trekken, zou je mogen verwachten dat ze gedegen onderzoek zouden doen als blijkt dat hun eigen bronnen doelbewust informatie verdraaid hebben.

   7 likes
  • Het is jammer, dat oud politici, onderzoeksjournalisten, oud mainstream journalisten, ex militairen, ex pharma medewerkers, kritische doktoren, kritische wetenschappers, voormalig bankiers en top economen blijkbaar geen betrouwbare bron zijn. Tenzij ze natuurlijk veel zendtijd krijgen op de TellmyVision.

   3 likes
 4. Al vijf jaren lang probeert de school waar mijn zoontje van 10 op zit, mijn zoontje psychologische hulp op te dringen via allerlei trucs en dwangmiddelen.
  Ik ben een alleenstaande vader , gescheiden en wij hebben daarna in een moeilijke periode gezeten.
  De school ziet daardoor een probleem en probeert zich op allerlei manieren met de opvoeding van mijn zoontje en mijn gezinsleven te bemoeien. Hetgeen ik al vijf jaar met man en macht van mij af weet te houden.
  Dit is ondertussen zo hoog opgelopen dat ik besloten heb mijn zoontje komend jaar op een andere school te plaatsen. Dit tot groot ongenoegen van de school. Zij willen dit dan ook gaan frustreren door een zeer negatief onderwijs rapport te schrijven. Ik ga het zien!

  Op de meeste scholen zit tegenwoordig fulltime! een psycholoog aan boord van het schoolteam.
  Die speurt de hele week, continu, met zijn/haar DSM V boekje in de hand, naar allerlei stoornissen in de hoofdjes van onze kleine medemensen om ze naar de wensen van big pharma vol te pompen met vergif om hen tot makke slaven te maken. Ouders worden onder zware druk gezet om hulp van
  therapeuten te accepteren die jou en je kinderen de kop gek praten en pillen laten slikken om je hun troep ook nog te laten geloven.

  Kritisch denken wordt tegenwoordig als staats gevaarlijk beschouwd.
  Instituten zijn daarom hun zelfreinigend vermogen verloren.
  Kritiek is een fout in het denken van de burger. Een ziekte.
  En daar zij programma’s en pillen voor.
  Welcome to te brave new world order!

  29 likes
  • Bij mij zeiden ze ook dat ik ADHD had toen ik klein was, nooit iets genomen. Ik was gewoon een kind dat wild was (en ik werd ook gepest). Nu ben ik 17 en als ik mensen vertel hierover dan zeggen ze: euh jij ADHD.

   Als mensen scheidden is dit zowieso niet zo goed voor het kind maar daar moet je niets voor geven
   http://www.standaard.be/cnt/dmf20160420_02247710, dit artikel zeg ook dat kinderen ook gewoon lijden door de ‘rat race’.

   3 likes
 5. Het is een duidelijk complot dat ze complottheorieën de kop in willen drukken

  15 likes
 6. @pleiadian, u mist het punt totaal. met een zinvolle reactie bent u wel welkom. U draait de boel om.
  De staat duldt geen tegenspraak meer. Rutte, heel het Kabinet’ zuur, pisnijdig na ons ‘NEE’. Een volk dat moet vrezen voor de regering; dat is dictatuur. Een Regering die ontzag heeft voor het oordeel van de kiezers, dát is het kenmerk van democratie.

  De staat met een monopolie op ‘waarheid’; ministerie van Onderwijs dat transformeert in Min. van Waarheid; dát kenmerkt de totalitaire staat.
  De departementen zitten vol met vakidioten, over ‘t algemeen werken ambtenaren blij en gewetenloos aan de opbouw van de totalitaire staat.

  Het tekent gebrek aan historische kennis om het bestaan van complotten te ontkennen. Onbenul.
  De val van Rome werd door complotten ingeleid, de verovering van Troje, de fascistische coup in de VS – de ‘Business Plot’, de opkomst van Hitler, de Paarse Kabinetten, De Watergeuzen vs. de Spaanse bezetter, het Turfschip in Breda; ook de vaderlandse geschiedenis kent een heel aantal complotten.
  “Business Plot”, de fascistische coup in de jaren ´30 in de VS:
  uitvoerig gedocumenteerd in Senaats-hearing Cln. – Smedley Butler, ´35; onderzoekscommissie Reece – Dodd: http://en.wikipedia.org/wiki/Business_Plot

  Dit vraagt zowel om Kamervragen; de minister goed doorzagen over haar totalitaire beleid.
  Ouders zouden aangifte moeten doen. Zij zulke vakidioten nu helemaal gék geworden.
  Laat die onbenullen van vakidioten naar N-Korea afreizen!

  De verwoesting van Libië. Complot 1e klas. Alleen bruikbare idioten zitten nog in de ontkenningsfase

  Zelfs Obama – beslist geen lieverdje! – heeft nu toegegeven dat hij een oorlogsmisdadiger is.
  Hij noemt het ‘de grootste fout in zijn presidentschap’. Dit link niet bij de hand. Vind u zo online.
  Ook veelzeggend; Zwitsers willen de Busch laten berechten voor de oorlogsmisdaden die hij begaan heeft:
  In Switzerland, Protest Threats Force Bush Speech Cancellation – The New York Times
  http://www.nytimes.com/2011/02/06/world/europe/06bush.html?_r=0

  Meer wetenschappelijk onderbouwing van het fascisme dat Westen anno nu kenmerkt:
  http://rutherford.org/publications_resources/jo
  hn_whiteheads_commentary/the_age_of_authoritarianism_government_of_the_politicians_by_the_milit2
  “Omission is the most powerful of lies.” – George Orwell

  “All Wars are Bankers Wars!”:
  By Michael Rivero 30 apr 2013 http://www.youtube.com/watch?v=WN0Y3HRiuxo
  Niet te ontkennen: deskundige documentaire, bomvol met verwijzingen naar historische documenten en verhelderende analyse van de banken nu.

  Zo lang we politici en diplomaten laten liegen, is democratie een illusie.

  De ontkenners zijn werkelijk een gevaar voor de samenleving, onze vrijheden, cultuur en beschaving:
  http://www.takeoverworld.info/grandchessboard.html

  Zulke docenten en hun schoolbestuur: aangifte, en vervolgen!

  15 likes
 7. Een van de laatste stuiptrekkingen van de doofpotters. De leugens zijn inmiddels niet meer overeind te houden. Het hek is van de dam en de waarheid in zicht. Steeds meer mensen gaan het zien, steeds meer mensen pikken het niet meer. Ze dreigen in de krant al met de ontwikkeling van gewapende robots die demonstranten uit kunnen schakelen. Ze schijten inmiddels hun broek vol, want ze weten dat dat hen ook niet meer zal helpen. Als kakkerlakken kruipen ze weg in hun luxueuze en patserige schuilkelders en wanen zich daar voorlopig in hun wanhoop veilig.

  15 likes
 8. Toen Hitler een Duitse radiostation liet aanvallen door SS soldaten vermomd als Poolse soldaten , om de inval in Polen te rechtvaardigen werd dat door de westerse mainstream media (en door onze geschiedenis boeken ) meteen opgemerkt en bestempeld als een complot en een False Flag operatie. Nu dat soort praktijken zelf door het Westen worden uitgevoerd , worden kritische mensen opeens betiteld als schizofreen en paranoide

  Operatie Himmler , een algemeen geaccepteerde complot van Nazi Duitsland en opeens bestaan zulke dingen niet meer. En had Hitler blijkbaar het alleenrecht op dit soort praktijken. Complotten zijn van alle tijden en natuurlijk zitten er een hoop tussen die niet kloppen maar Building WTC 7 die spontaan ontploft en JFK die zogenaamd door een randdebiel met schele ogen wordt gesniperd dat gelooft toch geen hond. Iedereen weet dat de wereld gereageerd wordt door de elite door bankiers en de militaire complex , het probleem is dat het grote gros het geen ene reet kan schelen zolang ze maar te eten en te drinken krijgen en een dak boven hun hoofd hebben , de Ingrid en de Henkies onder ons. they dont give a fuck en zolang dat blijft kunnen wij de mensen die bewust zijn van alle smerige spelletjes niks tegen ze beginnen.

  Bron: Wikipedia

  Operatie Himmler was een geheime operatie georganiseerd door de SS om een Poolse inval op een radiostation op Duits grondgebied te ensceneren waarmee nazi-Duitsland hun invasie in Polen op 1 september 1939 wilde rechtvaardigen. De operatie werd uitgevoerd op 31 augustus 1939.

  9 likes
  • Of zou de invasie gerechtvaardigd kunnen worden omdat er duizenden etnische Duitsers werden vermoord aldaar?Hitler had geen false flag nodig.Polen had Duitse gebieden toegewezen gekregen evenals Belgie en Frankrijk bijv. Verdrag van Versailles.
   https://www.youtube.com/watch?v=smrFA31fMtI
   Vanaf 2 min kun je zien hoe die genocide eruit zag.De wereld zweeg want het waren toch slechts Duitsers?!Fascisme maakt fascisten.Je hebt goede punten in je betoog echter sla je de plank volledig mis als het gaat om de werkelijke reden om Polen de oorlog te verklaren.

   2 likes
 9. Mijn kinderen geef ik niet aan bij de GBA en ze zullen ook niet naar school gaan als het aan mij ligt. Ze willen de kinderen al met 2 jaar oud in de opvang want vrouwlief moet en zal door het glazen plafon heen gaan.. Zo transparant onderhand. Op school leer je wat je moet denken, niet hoe je moet denken.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Hond_van_Pavlov

  2 likes
  • Alsof dat zo’n aantrekkelijk idee is, door het glazen plafond heen gaan ofwel een top carriere in deze zieke wereld.
   Als je dat bereikt dat zeg wel wat over je. Wat ze ermee aangeven is dat ze geen ruggegraat hebben, altijd voor het grote geld gaan, geen enkele moeite met zelf niet na hoeven denken want dat is regel nr. 1; dat wordt voor je gedaan.
   Je hebt een moraal van lik me zolen dus als je door het glazen plafond heen schiet.
   Maar als complottheorieën al zo hoog opgenomen worden dat het in het onderwijs al de kop in gedrukt moet worden kun je rustig zeggen dat ze heel erg bang zijn. En terecht.
   Dit ga je natuurlijk niet de kop indrukken met al die starseeds, helderzienden, heldervoelenden kortom, het nieuwe mensenras. Ze zijn met veel hoor!
   Victory of the Light!

   4 likes
 10. Waar gaat het rapport van het ministerie van onderwijs nou eigenlijk over complotdenkers of islamisering en antisemitisme. Dat is in het geheel nou niet echt duidelijk.
  De meest bezopen opmerking is wel “2 werelden 2 werkelijkheden, als er maar 1 wereld is met 1 groot leugen en 1 achtergehouden waarheid.
  Jetje Bussemaker zou eerst eens bij zichzelf te rade moeten gaan welke ze nou in stand houdt of in stand tracht te houden. Maar ja wat wil je als je de leugen in stand moet houden toch, want die regeert.

  6 likes
 11. Lees eens Jaar zonder zomer.(1816) Heeft de elite bewust het geld naar zich toegetrokken om schuilkelders enz. te bouwen. Het is bekend dat de CIA(verlengstuk elite) veel geld heeft gestoken in geo-engeneering.(klimaatbeheersing)(2013). Zitten we nu ook in zo’n periode? Is de shemitha(schuldenvereffening en graanschuren volstouwen voor 1 jaar) berekening gebaseerd op een terugkerend fenomeen? De berekening geschied via planeten/sterren standen/zon en maansverduisteringen.
  Ik neem aan dat leraren dit niet weten, maar elke leraar weet dat het systeem niet meer deugt, want daar hebben ze zelf ook last van. Om de goede vrede te houden(van boven) praten ze maar mee met het systeem. Iedereen is bang om zijn baan te verliezen en zo houdt men het systeem in stand en kinderen/mensen onder controle.
  Zeg nou zelf: Waarom FEMA kampen met duizenden lijkkisten?

  6 likes
 12. ‘HENDRIK MATTHEUS VAN RANDWIJCK 1909-1966

  EEN VOLK DAT VOOR TIRANNEN ZWICHT
  ZAL MEER DAN LIJF EN GOED VERLIEZEN
  DAN DOOFT HET LICHT…’.

  5 likes
 13. Ik vind het wel een negatieve benadering van een – mijns inziens – positieve ontwikkeling. Maak het bespreekbaar en ga de discussie aan. Desinformatie komt zo vanzelf bovendrijven en mensen zullen zich niet zo snel laten meeslepen in ononderbouwde stellingen.
  Zolang je kinderen maar leert hóe ze moeten denken, en niet wát ze moeten denken.

  5 likes
 14. Mij lijkt er niets verkeerds aan het feit dat docenten meer training willen over hoe ze hier mee om willen gaan.

  Ik zie hier ook regelmatig dingen langskomen over een ‘platte aarde’ of reptielen/NWO/illuminatiwetenschappers…
  Bij sommige complottheorieën kan je best nog over discussiëren, maar sommige zoals de voorbeelden die ik net heb genoemd liggen zo ver van de werkelijkheid af dat je je kan afvragen of diegene niet kierewiet is.

  5 likes
 15. ik denk dat complottheorieen niet geschikt is voor kinderen. Als je een kind meegeeft dat de wereld niet altijd even makkelijk is dat meer dan genoeg.

  0 likes
  • Elk kind krijgt rond zijn 7de of 8ste jaar al te horen dat hij slachtoffer van een enorm complot is: Sinterklaas. Maar ik ben het met je eens dat er niet te vroeg mee moet worden begonnen. Belangrijk is dat ze kritisch leren denken, dan komt het vanzelf wel goed.

   5 likes
  • Ik neem aan dat het niet de scholen zelf zijn, die in complot theorieën gaan onderwijzen, maar juist dat de kinderen via internet en de sociale media hiermee vanzelf in aanraking komen.
   Dit roept dan weer vragen en opmerkingen in de klas op. De leraar heeft hier dan denk ik ook geen antwoord op, vandaar dat de overheid de leraren hierin wil opleiden.
   Ik verwacht helaas dat de bedoeling van de overheid zal zijn, de kinderen juist weer minder kritisch te laten denken.

   0 likes
 16. Nu wordt de kinderen dus ook al verteld hoe ze moeten denken. Wat hadden de zieke geesten in gedachten?Intuitie verplicht uitschakelen ofzo? Wat zijn dat voor idioten?
  Ben benieuwd hoelang ze dit vol gaan houden want voorlopig gelooft nog maar 6% van de Amerikanen de msm en dat zal hier rap niet veel anders zijn.
  We willen de waarheid, de waarheid en niets anders dan de waarheid.

  http://www.activistpost.com/2016/04/death-of-mainstream-media-6-percent-trust.html

  4 likes
 17. Het onderbuikgevoel genaamd intuïtie geeft een alarmbelletje bij mij,en waarschijnlijk de meeste mensen.
  Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn,of wanneer een tegengesteld beeld geschetst wordt van een situatie kan elk weldenkend mens aanvoelen dat “er iets niet klopt”.
  Naspeurwerk nadien kan de verdraaïng dan nog slechts bevestigen.
  Het stigma dat complotters meedragen is slechts op hen van toepassing die het zich aantrekken en zich geen eigen gezicht hebben verschaft.
  Met andere woorden;zij die in complottheorieën geloven en toch als slapende slaaf hun leven willen laten leiden,voelen zich er niet prettig bij,dit is de bedoeling van het stigma.
  Mij boeit het niet,er is namelijk maar 1 mij.
  Het mediaoffensief in dienst van overheid bevestigd eens temeer dat complotters ze een doorn in het oog zijn,omdat het nadien meestal blijkt te kloppen!

  4 likes
 18. Feit is gewoon dat er meer mensen aan het opstaan zijn.
  Eigenlijk heeft het de jeugd bereikt.
  Dus dan laten ze het horen en dat is schadelijk omdat ze andere leerlingen besmetten om ook buiten hun comfortzone te treden.

  De informatie die de jeugd heeft over wat er echt afspeelt is slechts gefilterde informatie. Ze drukken het uit in benamingen zoals “illu”, maar als ze eens goed begrepen Hoe het systeem precies werkt en hun standpunten konden onderbouwen dan was het Veel gevaarlijker geweest.

  Omdat je dan jongeren hebt die vroeg ontwaakt zijn en in opstand gaan komen. Jong vers en vurige tieners die landen totaal op hun kop zetten.

  Volgens mij bedoel ik te zeggen dat er leiders missen.
  En de leiders die opstonden en staan worden bestempelt als bijvoorbeeld haatbaarden en maatschappij gevaarlijk…geef ze een naam en label ze tot iets en laat het als voer over aan de media.

  Wat is de oplossing als de geschiedenis zich herhaalt en dingen gaan zoals ze gaan ?

  3 likes
 19. Vrije informatiegaring is ook erg eng. Brrrr.

  In plaats van dit soort repressie zou men zich achter het oor moeten krabben. Waarom “geloven” die kinderen in die dingen? Bussie is verder ook maar een ruggegraatloze poppekastpop hoor, en ze denkt vast dat ze het beste voor heeft met de Nederlandse maatschappij.
  (Over de meeste complottheoriën betreffende de NWO heb ik trouwens niet echt een mening omdat veel elkaar tegenspreekt. Maar wel over de schandelijke politieke spelletjes. Die stinken aan alle kanten en het is goed dat de samenleving dat begint te ruiken.)

  Over hoor-en-wederhoor: Duim omhoog, Robin. Ik kijk al jaren geen Propa-TV meer. En als ik het sporadisch doe is het net alsof ik spontaan een bad LSD trip heb.

  3 likes
 20. Ik heb hard gelachen bij het lezen van de titel.
  Het is een kwestie van tijd…

  2 likes
 21. Het huidige gedoe met kinderen doet me denken aan de geschiedenis. Kinderen/baby’s werden vermoord ivm macht behoudt. Ook dacht ik aan de serie de Walking Dead. Eindigde met het knuppelen van de zoon van Rick. De filmindustrie is van de elite. Ik verplaats de gebeurtenissen in real life. Zombies zijn de huidige nog slapende mensen. De mensen die nog in leven zijn, zijn de mensen die nu aan het prepperen, wakker zijn. Wakkere mensen worden tegengewerkt.

  2 likes
 22. Wat denk je als de regering keer op keer in de fout gaat en er telkens weer mee wegkomt, dan is dit niet meer dan logisch, dat de mensen met complottheorie komen?

  2 likes
 23. Dat is onderdrukking.

  2 likes
 24. PS, deze van Peter Stuurman is op achter de samenleving weer van stal gehaald.

  *****
  Complotten zijn inherent aan machtsstructuren – Speciaal voor EenVandaag

  EenVandaag waarschuwt voor de vele mensen die niet langer de mainstream media geloven. (En waarom zouden mensen ook met deze 10 overduidelijke leugens vanuit die mainstream media.) EenVandaag legt uitgebreid uit, met heuse experts, wat voor een groot gevaar het is als mensen zelf beginnen na te denken en de mainstream media niet langer blind geloven. Vandaar nog maar eens dit heldere artikel van Pieter Stuurman in de herhaling over de aard van complotten.

  Mensen die op onderzoek uit gaan naar de werkelijke inrichting van de wereld van geld en macht worden vaak verweten bezig te zijn met ‘complottheorieën’. Maar is dat wel zo?

  Wat is een theorie?

  Van Dale:

  The-o-rie: 0.2 systeem van denkbeelden of hypothesen ter verklaring van iets ~ 0.3 opvatting in het abstracte, die geen rekening houdt met de praktijk
  conspiracy-theorist-283×300

  Een complotter: iemand die minder TV kijkt dan jij.

  In deze definitie staat zowel het doel van een theorie, als de manier waarop dat doel bereikt wordt. Het doel is het verklaren van iets, en dat doel wordt bereikt door middel van abstractie, niet rekening houdend met de praktijk.

  Eigenlijk is een theorie daarmee een geloof. Een geloof wil – net als een theorie – iets verklaren zonder rekening te houden met de praktijk.

  Als je iets wil verklaren terwijl je wel rekening houdt met de praktijk, dan zul je die praktijk moeten kennen en dus moeten onderzoeken. Door het onderzoeken van de praktijk, kom je dan tot een verklaring.

  Als je dus wilt weten hoe iets werkt, dan kun je twee dingen doen: je kunt geloven dat je weet hoe het werkt, dan heb je een theorie en dan hou je geen rekening met de praktijk, of je kunt onderzoeken hoe iets werkt, en dan hou je wel rekening met de praktijk

  Lees en kijk verder:

  http://achterdesamenleving.nl/complotten-zijn-inherent-aan-machtstructuren/#more-803

  1 likes
 25. Complotdenkers ?

  officiële bronnen ?

  van Dale ?

  betrouwbaarheid ?

  Geweten !

  0 likes
 26. Kinderen van de rekening.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...