Buitenland

Journalist tijdens persconferentie tegen Amerikaanse minister Kerry: “U heeft ISIS gecreëerd!”

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry werd tijdens een persconferentie in Rome onderbroken door een journalist. “U heeft ISIS gecreëerd!” riep ze tegen hem.

Aan het einde van de persconferentie van Kerry en zijn Italiaanse ambtgenoot Paolo Gentiloni stond de vrouw plotseling op. “U heeft ISIS gecreëerd!” riep ze vanaf de voorste rij een aantal keren tegen de twee ministers, meldt de Italiaanse zender RAI.

De vrouw werd vervolgens uit de zaal verwijderd door de carabinieri. Politici uit 23 landen waren dinsdag bijeen in Rome om de strijd tegen ISIS te bespreken.

Kerry zei tijdens de persconferentie dat Libië onder enorme druk is komen te staan door de toestroom van leden van de terreurgroep. Nu ISIS wordt teruggedrongen in Irak en Syrië, wijken steeds meer terroristen uit naar het olierijke Libië.

“Het laatste wat je wilt is een vals kalifaat met toegang tot miljarden dollars aan olie-inkomsten,” aldus de minister. ISIS heeft momenteel de controle over een deel van de Libische kust rond de stad Sirte. Daar wonen ongeveer twee- tot vijfduizend ISIS-strijders.

Een centrale regering is er niet in Libië: het land is na de val van Moammar Gaddafi ontaard in anarchie. De westerse landen overwegen nu ook de militanten in Libië aan te vallen.

[RT, PressTV]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
6 jaren geleden

Hou het totaal plaatje goed in beeld.

De koran is de basis van de isis gedachtegoed, Amerika is degene die faciliteert.

exegese
exegese
6 jaren geleden

Alles wat men zou hoeven doen als internationale gemeenschap tegen een kwaadwillende organisatie als I.S. is een ieder die olie koopt en daarmee steun verleent aan I.S. is straffen met onoverkomelijke sancties, en daarmee gewoon isoleren van de goedwillenden. Dat schept een overzichtelijke situatie. Te genezen of veranderen is dat soort volk immers toch niet. Technisch is zoiets mogelijk, als Poetin precies kan zien waar ze met hun gestolen olie heen gaan kan de NAVO of de EU dat toch ook wel. Zo simpel kan het zijn, toch raar dat het niet gebeurt en dat zou een ieder toch te denken moeten geven vooral op weg naar de stembus ! Nogmaals, er zijn geen integere politici en als ze er wel zijn hebben ze geen invloed of moeten ze het veld ruimen.

frans
frans
6 jaren geleden

Een moedige Vrouw!!!
Als steeds meer mensen van zo dichtbij bij de boeven staand gaan roepen dan heb je een begin van disclosure.
Dan is het geen complottheorie maar een complete theorie als waarheid in de praktijk.
Gaat de Vs nu de schepen, onderzeeërs en landingsvaartuigen leveren voor de aan de kust aanwezig zijnde IS-sers
voor een tochtje over de woelige middellandse Zee?

Jesse
Jesse
6 jaren geleden

Vraag me toch af waarom terroristen zich blijkbaar alleen bevinden in landen met flink waardevolle grondstoffen, zoals olie…..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x