UFO

‘UFO’ Oostzee is mogelijk anti-onderzeeërsysteem

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duikers die het cirkelvormige object in de Oostzee bestuderen zeggen dat het vreemd gevormde apparaat mogelijk ooit eigendom was van de nazi’s en na de Tweede Wereldoorlog onbeheerd is achtergelaten.

Uit sonarbeerlden is gebleken dat het object onderdeel zou kunnen zijn van een installatie die werd gebruikt voor onderzeebootbestrijding.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dergelijke wapens werden voorzien van gaas om de radar van onderzeeërs te verstoren en vijandige schepen zo te laten zinken. De Zweedse oud-marineofficier Anders Autellus liet weten dat een dergelijk apparaat werd gebruikt om Britse en Russische onderzeeërs uit het gebied te weren. Het gaas zou volgens Autellus kunnen verklaren waarom de uitrusting van het duikteam uitvalt wanneer het mysterieuze object te dicht wordt genaderd.

Kogellagers

“Het gebied was van essentieel belang voor de Duitse oorlogsmachine omdat de meeste kogellagers voor de tanks en vrachtwagens er vandaan kwamen. Zonder de kogellagers zou het leger tot stilstand zijn gekomen,” zo legde de expert uit aan de Zweedse krant Expressen.

Stefan Hogeborn, één van de professionele duikers van het team, kan zich vinden in de uitspraken van Autellus. Hij merkt op dat het object zich recht onder een belangrijke scheepvaartroute bevindt. De camera’s en de satelliettelefoon van het team vallen uit wanneer ze recht boven het object varen of wanneer ze het tot op minder dan 200 meter naderen.

Spoor

Het team ontdekte het object in mei vorig jaar, maar vanwege een gebrek aan geld en slecht weer moest tot dit jaar worden gewacht om af te reizen naar de zeebodem.

'UFO' Oostzee

Naast het cirkelvormige object troffen de schatzoekers een 300 meter lang spoor aan. Tot dusverre kan niemand duidelijkheid geven over de herkomst van het object op de bodem van de Oostzee. Naar schatting liggen er tot wel 100.000 verschillende objecten verspreid over de zeebodem.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
patrick
patrick
11 jaren geleden

goed verhaal. als het nog had rond gevlogen was het waarschijnlijk een weerballon geweest. ;-P

Theo
Theo
11 jaren geleden

Wat een bullshit! Ik had dit al verwacht en ben benieuwd wat ze die duikers betaald hebben voor dit verhaal. Gaas heeft geen invloed op elektrishe apparaten en zeker niet als het onder je is. Eerst was 1 v/d duikers nog overtuigd dat als het een bouwsel zou zijn het dan van voor de laatste ijstijd gemaakt moest zijn vanwege de rotsen en keien erboven op. Als het een duikbootstopper o.i.d. van de nazi s was dan moeten er ook tekeningen van zijn.
En waar komt het (slip)spoor van 400 meter dan vandaan? Het is ook helemaal niet van gaas gemaakt maar van een soort steen of beton..
De melding dat er nog wel 100duizend dingen op de bodem liggen voegt niets toe trouwens er liggen miljoenen maal miljoenen ‘dingen ‘op de bodem.. maar volgens mij toch maar 1 van deze dingen. Naja, we horen er nu waarschijnlijk nix meer van. dit wordt weer een doofpotverhaal. Jammer…

Jezus
Jezus
11 jaren geleden

Van Paddo tot anti onderzeeërsysteem en van anti onderzeeërsysteem tot hoax?

Susan
Susan
11 jaren geleden

Volgens een van de Zweedse onderzoekers was het object van voor de ijs-tijd…

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x