Homepagina » Gezondheid » Statines doen meer kwaad dan goed. Dit is hoe Big Pharma je in de maling neemt
Statines doen meer kwaad dan goed. Dit is hoe Big Pharma je in de maling neemt

Statines doen meer kwaad dan goed. Dit is hoe Big Pharma je in de maling neemt

Ongeveer één miljoen mensen in Nederland slikken statines: medicijnen die helpen om het cholesterolgehalte te verlagen.

Uit onderzoek is gebleken dat deze statines meer kwaad dan goed doen. En als je na een hartaanval vijf jaar lang iedere dag deze medicijnen neemt, leef je slechts vier dagen langer.

De vermeende voordelen van cholesterolverlagers zijn gebaseerd op cherry picking, zo stellen wetenschappers. Zij voegen toe dat de medicijnen onterecht worden aangeprezen door farmareuzen.

Risico

Mensen die een hartaanval hebben gehad zouden meer moeten bewegen en gezonder moeten eten, aldus de onderzoekers.

De meest gemelde bijwerkingen van statines zijn hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid. Ze verhogen ook het risico op diabetes type 2.

Het internationale team wetenschappers heeft tientallen studies over de cholesterolverlagers bestudeerd, meldt de Daily Express.

Misleiden

Dr. Aseem Malhotra zei dat er geen bewijs is dat sterfte als gevolg van hartziektes in West-Europese landen afneemt door statines.

“Het wordt tijd dat we naar het bewijs gaan kijken in plaats van ons steeds in de maling te laten nemen door de farmaceutische en de voedselindustrie,” zei dr. Esther van Zuuren van de Universiteit Leiden.

Stoppen

De onderzoekers schreven verder: “Stoppen met het slikken van statines redt mogelijk meer levens en verbetert de levenskwaliteit van mensen die ze innemen.”

Eén op de 10 mensen die cholesterolverlagers nemen heeft last van bijwerkingen zoals neusbloedingen, keelpijn, hoofdpijn, misselijkheid en spier- of gewrichtspijn.

Het onderzoek is gepubliceerd in The Pharmaceutical Journal.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eagle_Eye schreef:

  Er is een natuurlijke cholesterol verlager, namelijk: Omega 3-6-9, te vinden in o.a. visolie.

  13 likes
  • curedbynat schreef:

   hennepzaadolie is nog beter..

   3 likes
  • Biemans schreef:

   Omega 3 in een zuivere vorm – Omega-3 vetzuren spelen een unieke rol in het ondersteunen van hart en bloedvaten. De vetzuren in de omega-3-familie zijn alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Van EPA en DHA zijn de meeste gezondheidseffecten bekend. EPA is ook belangrijk voor het behoud van gezonde cellen, voor soepele gewrichten en om het afweersysteem te ondersteunen DHA speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel.

   https://wellnessbusiness.beyuna.eu/Products/beyuna-omega-3

   2 likes
 • Wil schreef:

  Gebruik gebroken lijnzaad en cbd olie werkt perfect en geen bijwerkingen

  8 likes
 • Boma schreef:

  Tja, de meeste mensen blijven horende doof en ziende blind….. Er is tegenwoordig óveral een markt voor te creeëren, gewoon een kwestie van overtuigenskracht.

  2 likes
 • De Vriendt Koen schreef:

  wat ik erg kan aanraden, ik heb de werking kunnen observeren bij mensen, zijn hoge dosissen vit D3, let wel D3 niet D2!
  je moeten dan wel denken aan 5000 tot 15000 i.E. per dag idealiter ingenomen samen met vit K2 en de aminozuren arginine en lysine. het goede nieuws is dat je D3 niet dagelijks dient in te nemen, het is vetoplosbaar en dus is er depotvorming in het lichaam. neem om de paar dagen een capsule van 100.000 I.E. .

  zie ook Robert Franz op you tube

  0 likes
 • x

  Check Also

  corona

  99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

  Meer dan 99 procent van de Italianen ...

  Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

  Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

  Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

  >