Buitenland

VS deed niets bij bevrijding Mosul. Deze legerwoordvoerder onthult wat ze wel deden

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VS heeft geen rol gespeeld bij de herovering van Mosul op terreurgroep IS, zei een Iraakse legerwoordvoerder. Dat terwijl westerse media schreven dat de operatie werd geleid door Amerikaanse troepen.

De woordvoerder van volksmilitie Hashd al-Shaabi, Karim al-Nouri, vertelde aan het Iraanse Mehr News Agency dat er nog maar enkele terroristen in de stad zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Washington wil profiteren van de overwinning op IS, maar ik wil benadrukken dat deze overwinning is afgedwongen door het Iraakse volk en dat de VS hier geen enkele rol bij speelde,” zei hij.

Verijdelen

Strijders van Hashd al-Shaabi vechten overal in Irak tegen de terreurbeweging. Vorig jaar november hebben ze een officiële status gekregen.

“Turkije en enkele andere lokale partijen probeerden Mosul op te delen, maar Hashd al-Shaabi wist dat plan te verijdelen,” zei al-Nouri.

De woordvoerder zei dat de Amerikaanse coalitie, die Irak en Syrië al jaren bombardeert, IS niet serieus bestrijdt.

Niet betrouwbaar

“De internationale coalitie claimt IS te bestrijden, maar helpt de groep in sommige gevallen zelfs,” stelde al-Nouri.

“De Amerikanen zijn niet betrouwbaar,” voegde hij toe. “Amerikaanse leiders claimen terrorisme te bestrijden, maar dat is niet het geval.”

Symbolische betekenis

De bevrijding van Mosul heeft ook een symbolische betekenis. In die stad werd het kalifaat uitgeroepen, de shariastaat van IS.

Het einde van dat kalifaat komt nu in zicht. Terwijl het Iraakse leger de oude stad van Mosul ontdeed van terroristen, werd in Syrië de omsingeling voltooid van Raqqa, het voornaamste resterende bolwerk van IS.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

De `As Van Het Kwaad`!

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

Wie dit bevrijden noemt . . . En is S.A. nu Yemen aan het bevrijden? Waar de Yanks naartoe worden gestuurd met hun oorlogsmachine, gaan de globalisten nooit meer weg. (denk aan de EU, NAVO, ECB).

Met Mosul doen de geallieerden wat ze deden met Duitse steden na WO2 – Hamburg, Leipzig, Dresden eva.. Zoveel mogelijk aan puin schieten; niet op enige vijand.
Gewoon de modus operandi van de globalisten.
Hun volgende ‘uitdaging’: ‘Urban Warfare’ beginnen in de EU, vgl. met de aanpak in Mosul.

Natuurlijk hielpen de VS niet (echt) mee de IS (VS-NAVO grondtroepen) uit te schakelen.
De VS streeft i /o naar PERMANENTE (burger-/proxy-)oorlog. ‘The Long War’, dat is de huidige doctrine.

Het Kalifaat Project – onder regie van Pentagon/CIA/AIPEC: the caliphate project as an instrument of propaganda has been on the drawing board of US intelligence for more than ten years.
Its objective is to provide a justification to America’s “Global War on Terrorism” (GWOT).
http://www.globalresearch.ca/when-terrorism-becomes-counter-terrorism-the-state-sponsors-of-terrorism-are-going-after-the-terrorists/

GWOT = WO3. Net als alle WO-en, afl. 1 en 2, dezelfde touwtjestrekkers en profiteurs. Globalisten.
Het tragische is, dat we met onze goede geld in de bodemloze put van NAVO c.q. ‘vredesmissies’ storten de echte vijand n.b. ruim van geld, goedwil, geheimhouding en propaganda/misleiding voorzien.

Je kunt er werkelijk niet omheen. Het enige land in het M.O. dat weigert vluchtelingen op te nemen maakt zich hard te voorkomen dat IS wordt uitgeschakeld.
Toevallig is het zo, dat wat dit land wil – de VS wel moét doen; IS beschermen tegen hen die het daadwerkelijk bestrijden:
m.n. de Nat. Defensie van Syrië, eenheden van Rusland, Iran, Peshmerga (Syrische Koerden).

Vrijwel alle militaire interventies van onze innigste bondgenoot vallen n.b. op eenheden die IS bestrijden. De media zwijgen dit in koor dood, dus ook onze collaborerende Kamer- en Kabinetsleden. Het is taboe verklaard.
De geheel niet sociale media zijn wapen om de leugens te cultiveren, en de feiten te onderdrukken.

De volgende opdracht voor de VS is al bekend: Iran vernietigen, plunderen en ook ‘Balkaniseren’. Wederom zonder steekhoudende reden. De rest is puur propaganda van en voor de globalisten.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

…De wereldwijde wapenhandel zal het allemaal worst zijn, zolang er maar handel gedreven kan worden en marionetten politici doen wat de handelaren in dood en verderf willen.

salvar
salvar
6 jaren geleden

De internationale coalitie wie neemt die nog serieus?
oorlog zaaien dat kunnen ze als de beste.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x