Homepagina » Propaganda » De waarheid moet nu eindelijk eens boven water komen. Journalist legt uit waarom hij de NOS-directie wil laten vervolgen
De waarheid moet nu eindelijk eens boven water komen. Journalist legt uit waarom hij de NOS-directie wil laten vervolgen
Foto: YouTube/Café Weltschmerz

De waarheid moet nu eindelijk eens boven water komen. Journalist legt uit waarom hij de NOS-directie wil laten vervolgen

Journalist Arnold Karskens zegt zich al jaren te ergeren aan de kwaliteit van het NOS Journaal, NOS.nl en NOS Teletekst.

Hij ergert zich onder meer aan het Trump-bashen. De NOS verspreidt ongefundeerde verhalen over de Amerikaanse president en knipt in beelden om hem in een kwaad daglicht te zetten.

“De redactie van het NOS Journaal is zeer vooringenomen en heeft een hekel aan Trump,” zegt Karskens in een gesproken column voor Café Weltschmerz.

Gelogen

Over de berichtgeving van de NOS zegt hij verder: “Vaak is het gewoon nepnieuws, klopt het gewoon niet en is het gewoon gelogen.”

Daar kun je juridisch gezien alleen niets mee, aldus Karskens. Hij denkt de NOS wel te kunnen pakken op een aantal andere punten en om die reden heeft hij de publieke omroep aangeklaagd.

De NOS krijgt ieder jaar 50 miljoen euro subsidie van de overheid. Dat geld wordt volgens de journalist niet goed besteed.

Op hun donder

“Ik ga ervoor pleiten dat ze die subsidie helemaal stoppen, of dat ze ontzettend op hun donder krijgen,” klinkt het.

“Ik zal de officier van justitie vragen om vervolging van [hoofdredacteur NOS Nieuws] Marcel Gelauff en de directie van het NOS Journaal,” zegt Karskens.

Waarheid

Als dat niet gebeurt, dan is hij zelfs bereid om naar Straatsburg te gaan.

Hij zegt dit te doen om de waarheid nu eindelijk eens boven water te krijgen over heel veel belangrijke politieke onderwerpen.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]


Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. ik vertrouw die Karskens ook niet

  14 likes
  • edwin,

   Arnold Karskens is één van de weinige onafhankelijke journalisten die werkt volgens de basisvoorwaarden voor het bedrijven van zuivere journalistiek. Ze zullen hem daarom nooit neerzetten als presentator van het NOS Journaal, Eenvandaag, Nieuwsuur, RTL Nieuws etc… omdat hij niet zal meewerken aan de richting die de hoofdredactie soms bij bepaalde belangrijke onderwerpen denkt te kunnen voorschotelen.

   Emeritus-hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus-hoogleraar Media, Professor Cees Hamelink, heeft in het verleden een groot aantal voorbeelden opgesomd die op YouTube te bekijken zijn. Het merendeel van het ”fake News” die hij uitzocht was afkomstig van de Amerikaanse Main Stream media, gericht op landen die ze binnen wilde vallen voor geopolitieke belangen.

   Sinds Karskens zich openlijker begon te storen aan nepnieuws zie we hem weinig meer op de buis. Niet bij Nieuwsuur, Jinek, of Pauw. En dat is denk ik niet per ongeluk. En hoe we er ook over denken? Het is goed dat er hier over gediscussieerd word. Zo waren Robert Jensen en Karskens onlangs aanwezig bij een debat over nepnieuws, NOS en de Europese Unie. Mocht je Karskens niet vertrouwen dan zou ik er even naar kijken;

   https://www.youtube.com/watch?v=L5gTcwDDLNo

   10 likes
   • FYI: De NOS is niet Amerikaans. En voor zover ik weet wil Nederland nergens binnenvallen. Ben wel met je eens dat ze zich erg laten lijden door persberichten en propaganda, en zelden krtisch onderzoek doen. Maar daar zijn wel andere programma’s mee bezig. Zoals Zembla, Reporter, Radar, Dokters van Morgen, de Keuringsdienst van Waarde, RamBam.

    4 likes
    • Wie beweerd hier dan dat de NOS Amerikaans is? Ik gaf bijvoorbeeld aan dat mediaprofessor Cees Hamelink veel onderzoek gedaan heeft naar de Amerikaanse mainstream media aangaande eerste en tweede Golfoorlog. Hier een voorbeeld met toelichting van Hamelink. Een voorbeeld die denk ik een van de oorzaken is geweest waardoor nadien enorme vluchtelingenstromen op gaan kwamen richting de EU. De bijzondere verklaring van de Amerikaanse generaal zijn ook nooit door de westerse MSM uitgezonden, laat staan het NOS journaal.

     https://youtu.be/8V93dg7mM7Y?t=4458

     2 likes
   • Neem dit bijvoorbeeld

    Carla Joosten https://nl.wikipedia.org/wiki/Carla_Joosten

    – legt uit vanaf minuut 48 en 55 seconden;-)

    https://youtu.be/L5gTcwDDLNo?t=2935

    1 likes
 2. DE waarheid is dat de mensheid in overgrote meerderheid hebzuchtig, angstig en wantrouwend is en vrijwel alles doet voor het eigen Ego. De meesten hebben dat nog niet eens door.

  Er gewoon zijn voor anderen, écht luisteren naar elkaar, klaar staan als een ander je nodig heeft zonder voorwaarden; Dat is verre historie ALS het al ooit heeft bestaan binnen de mensheid.

  De meesten zullen DE waarheid daarom niet willen weten, dat wordt direct door persoonskenmerken de nek omgedraaid. Ja ook bij jouw!

  20 likes
 3. De Belgische vrt is in hetzelfde bedje ziek …
  Trump bashen, klimaatpropaganda , het verzwijgen van de Franse gele hesjes betogingen …

  15 likes
 4. O O als het maar niet zo afloopt als met Pim v. Nee dat slaat nergens op. Succes A K.

  3 likes
 5. hij heeft het licht gezien. trapt u er in?

  9 likes
 6. Ben het helemaal met hem eens, het journaal behandelt ons als kleine kinderen o.a de wijze waarop men spreekt. Verder is een oliebol belangrijker dan nieuws in Europa. Pak ook de salarissen aan …

  Presentatie Van deze video is zeer slecht, gehaast, hijgen, geen structuur…

  2 likes
  • Niet alleen het journaal. Als ik zie hoe de ING informatie brengt en met wat voor (kinderachtige) filmpjes dan is het ook diep triest gesteld met die bank. En daarom kijk ik o.a. ook geen tv meer. Dat is ook allemaal hetzelfde niveau. Ik kan daar alleen maar uit concluderen dat er nergens volwassen individuen zitten. Het zijn allemaal kinderachtige types die met al die onzin komen. Niet zo gek eigenlijk. Volwassen wordt je alleen in het leven. Al die types maken het leven helemaal niet mee, die zijn alleen maar onderdeel van een wereld van macht en controle. Dan wordt je nooit volwassen.

   3 likes
  • Inderdaad dat kinderlijke toontje bij het NOS journaal alsof je naar het jeugdjournaal zit te kijken. Te genant voor woorden. Maar ja, de volgzame massa pikt het allemaal…..

   2 likes
 7. Weer een Babel prediker … Start, Fly, landing let’s hope my book is becoming trending.

  6 likes
 8. Bas van Stapelberg

  Dat gaat niet lukken. Totale top is lid van Loge’s Amsterdam en de rechters, merendeel van deze criminelen, zijn ook lid van dezelfde Loge’s. Dus dat wordt het niet.

  3 likes
  • Precies wat ik ook denk. Hij zal nergens iets bereiken. Politiek, de rechtsgang etc, het is één groot spinnenweb van corruptie dat overal de waarheid afschermt en in de doofpot houdt en de leugen laat regeren. Het nieuws is van diezelfde corrupte wereld, de propaganda kanalen van die wereld en die die gaan die wereld zelf echt niet aanpakken. Het levert hem hooguit geld op door de verkoop van zijn boek en meer niet.

   2 likes
 9. h.e. van der sommen

  Arnold ik wil alleen dit tegen je zeggen: “JIJ BENT EEN HELD”

  4 likes
 10. Ben blij dat hij het doet. Ik ben er zelf te lui voor. Gelukkig kan je hem ook op andere manieren steunen.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Waarom big farma niets wil weten van ‘hét middel tegen corona’

Medicijnmakers zullen een fortuin verdienen aan corona, ...

corona

‘Paniek rond corona eist meer levens dan het virus zelf’

De paniek rond corona begint levens te ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.