Mens en Dier

De Jonge ontkent dat hij ic-chef onder druk heeft gezet: ‘Nee joh, natuurlijk niet’

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ministerie van Hugo de Jonge heeft ic-arts Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, tijdens de coronacrisis gewaarschuwd dat hij bepaalde dingen niet mocht uitspreken in talkshows op tv. Dat zei Gommers afgelopen weekend in de Volkskrant.

Hij kreeg naar eigen zeggen een telefoontje van een hoge ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid. “Die zei tegen mij: je mag bepaalde dingen niet zeggen, want je hebt nu een positie van landsbelang.”

Toen De Jonge tijdens een Kamerdebat eind maart kritiek kreeg omdat hij niet kon beloven dat er aan het eind van de week genoeg ic-bedden zouden zijn, kreeg Gommers opnieuw een ambtenaar op zijn nek.

Hem werd dringend gevraagd te bevestigen dat er aan het eind van de week 1600 ic-bedden zouden zijn. “Terwijl ik dat ook niet wist en geen invloed heb op beschikbare ic-bedden. Toen dacht ik: het moet dan maar. Als dat zo ongelooflijk belangrijk voor De Jonge is, dan zeg ik wel dat er 1600 bedden zijn.”

Keihard ontkennen

Kefah Allush sprak in het radioprogramma Dit is de Dag op NPO Radio 1 met De Jonge over het interview met Gommers. Op de vraag of hij de ic-arts onder druk heeft gezet om even goede sier te maken, antwoordde de minister lichtelijk geïrriteerd: “Nee joh, natuurlijk niet. Dan snap je echt niet hoe die dingen gaan.”

De Jonge zei de opmerkingen van Gommers ‘helemaal niet te kunnen plaatsen’.

Allush vroeg de minister of hij boos of chagrijnig was toen hij het interview las. “Welnee, mensen zeggen van alles en ik doe gewoon m’n werk.”

Minister De Jonge bleef om de hete brei heen draaien en gaf niet rechtstreeks antwoord op de vraag wat zijn reactie is op de uitspraken van Gommers. “Nee, weet je, ik vertel gewoon hoe het is gegaan. Ik heb geen zin in allerlei recensies van wat andere mensen zeggen. Dat doe ik gewoon niet, joh. Nee joh, als ik over alles boos of verdrietig moest worden wat er in de krant over je wordt gezegd, dan had ik zo’n dagtaak daaraan. Dan kom je niet meer aan je werk toe.”

Dit is nou de minister die verantwoordelijk is voor de volksgezondheid in Nederland. De ic-chef vertellen wat hij wel en niet mag zeggen op tv, en hem onder druk zetten om je politieke hachje te redden. En vervolgens op de nationale radio niet het boetekleed aantrekken, maar keihard ontkennen.

4.4 7 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tony
Tony
1 jaar geleden

Met een bord voor je kop en een zak vol (smeer)geld, kom je heel ver. Het wordt tijd dat hij ook omvalt!

Louise
Louise
1 jaar geleden

Nee joh natuurlijk niet net zoals Rutte nooit liegt ?

Gladiator
Gladiator
1 jaar geleden

Nee natuurlijk niet……..en…..

Zoals de oud burgervader van Rotjeknor al eens zei….en ik citeer…..”Een minister liegt niet”…….

Tja, en zo’n indrukwekkende man als deze ouwe brombeer moet je natuurlijk geloven….

Voor de duidelijkheid,

Ik……ik heb nog nooit iemand die ook maar aan de politiek ooit geroken heeft NIET zien of horen liegen!!

En deze randdebiel en totaal corrupte idioot, narcist en niet te vergeten psychopaat liegt nog beter dan de master himself….Rutte!!

Maar gelukkig staan de “verkiezingen” begin komend jaar weer op stapel en………blijft alles gewoon zo als het is……toch….of……denkt iemand hier dat er met stemmen gaan ooit iets zal veranderen…….!!???

Heb slecht nieuws voor dit soort stemafgevers…….de geschiedenis spreekt tegen…..dus niet VOOR maar TEGEN!!!

Gladiator

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Nee joh, polici zeggen altijd de waarheid. Als je dat nu nog niet snapt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x