Spiritueel

Ik voelde dat mijn ziel zich losmaakte. Mensen vertellen in dit tv-programma hoe een bijna-doodervaring hun leven veranderde

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen Lucia Prinsen in het ziekenhuis lag om te bevallen, kreeg ze een overdosis adrenaline toegediend. Ze raakte buiten bewustzijn, maar kreeg toch alles mee wat er om haar heen gebeurde.

Het ene moment voelde ze pijn, het andere alleen nog maar warmte en liefde. “Waar mijn gedachten naartoe gingen, daar was ik ook,” zegt ze in het tv-programma Jacobine op zondag.

Ze voelde de angst bij het verplegend personeel en kon zien hoe haar partner met een grauw en grijs gezicht naar de gang liep.

Bewust dood

Prinsen vond het vreemd dat niemand haar kon zien en tegen haar sprak tijdens haar bijna-doodervaring.

“Ik kreeg alles mee en al mijn zintuigen stonden op scherp, maar niet vanuit het lichamelijke,” legt ze uit.

Het is een manier van waarnemen waarbij je ook in de gedachten en gevoelens van andere mensen zit en door structuren heen kijkt, licht cardioloog Pim van Lommel toe.

“Ze kon alles waarnemen wat er met haar lichaam gebeurde, terwijl ze bewust dood was en haar ogen gesloten waren,” zegt hij.

Zwijgen

Van Lommel deed lange tijd onderzoek naar mensen die bijna-doodervaringen hebben gehad en publiceerde er zelfs over in een wetenschappelijk tijdschrift.

Hij zegt dat er zo’n 600.000 mensen in Nederland zijn die een bijna-doodervaring hebben gehad, maar de meesten zwijgen omdat er niet naar hen wordt geluisterd.

Rinus van Warven werd geschept door een dronken automobilist en zag op dat moment zijn leven aan zich voorbij flitsen.

Losmaakte

“Ik voelde dat mijn ziel zich losmaakte van mijn lichaam,” zegt Van Warven. “Ik hing ergens in de ambulance, net als in de film Ghost. Ik zag mezelf liggen.”

“Op dat moment werd ik meegenomen in een tunnel,” vervolgt hij. “Ik wist zeker dat ik aan de andere kant van de werkelijkheid zou zijn als ik er helemaal doorheen zou lopen.”

Toen hoorde hij een stem die zei dat hij terug moest de wereld in om mensen te vertellen wat de essentie van het bestaan is.

Bekijk de uitzending hier in zijn geheel.

[KRO-NCRV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Er bestaat zelfs een gevaar wanneer je over je BDE openlijk praat dat je in de psychiatrie beland.

mika2002
mika2002
4 jaren geleden

De essentie van het bestaan is bestaan lijkt mij…;)

helder
helder
4 jaren geleden

in welk artikel is dat opgenomen?

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

sommigen krijgen te ‘horen’ dat ze terug moeten keren naar het aardse bestaan. met het oog op rooftuin van d’66 zal dat aantal uitverkorenen wellicht afnemen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x