Homepagina » Gezondheid » Doorbraak: “Zonder dit gen zul je geen kanker krijgen”
Doorbraak: "Zonder dit gen zul je geen kanker krijgen"

Doorbraak: “Zonder dit gen zul je geen kanker krijgen”

Stel dat er een manier is om kanker te stoppen voordat het zich überhaupt heeft ontwikkeld. Wetenschappers van de Universiteit van Minnesota hebben een manier ontdekt om dit te realiseren.

“We zijn erg trots. De gegevens spreken voor zich,” zei hoofdonderzoeker dr. Eric Hendrickson. Drie jaar lang deed zijn team samen met collega’s van de Cardiff-universiteit in Engeland onderzoek naar kanker en hoe één piepklein gen het kan tegenhouden.

“Als je dit gen niet hebt, zul je geen kankercellen krijgen,” zei Hendrickson. Naarmate ze ouder worden, beginnen lichaamscellen af te takelen. De randen van onze chromosomen beginnen net als het einde van een slechte schoenveter te rafelen. Vanaf dat moment geeft het lichaam een seintje aan ons lichaam dat die cellen moeten afsterven, maar soms komt de boodschap niet goed aan en ontstaan kankercellen.

Hendrickson ontdekte dat een specifiek gen dat ieder mens heeft, DNA-ligase 3, het lichaam in staat stelt om kankercellen te vormen. Iedere keer als hij het gen verwijderde, vormde zich geen kanker.

“Als de cel besluit dat hij een kankercel wil worden moet hij dit gen hebben, anders gaat het niet lukken,” legde Hendrickson uit. Met andere woorden: geen gen, geen kanker.

Zijn onderzoek is gepubliceerd in het vakblad Cell Reports. Het team van Hendrickson heeft een manier ontdekt om kanker te voorkomen, niet om bestaande kankercellen te doden. Er bestaan op dit moment geen methoden om DNA-ligase 3 te blokkeren. Er wordt wel gewerkt aan een remmer die dit gen kan onderdrukken.

[Kare 11, KSTP TV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Iedereen heeft het gen maar niet iedereen krijgt kanker. Waarom niet? Omdat niet bij iedereen het gen aanstaat. Bij het aan- en uitzetten van genen spelen factoren als voeding, emoties, en gedachten (overtuigingen) een voorname rol. De onderzoekers zijn blijkbaar niet geïnteresseerd in die factoren maar alleen in een medicijn om het gen te blokkeren. De farmaceutische industrie ruikt haar kansen. Maar we krijgen geen kanker van het DNA-ligase 3 gen maar van het LEu gen (ofwel de leugen)!

  13 likes
  • Bullseye!
   Kanker is puur zakendoen. Grof? Neen, het is mijn conclusie na 15 jaar autodidactisch onderzoek.
   Zowat m’n hele familie is gegaan aan kanker. Dan begin je wel wat drive te voelen om er wat aan te gaan doen. Pobeer het gewoon effe zelf, je zal zien dat wat je voorheen dacht dat het was…plots erg zal veranderen of blijf gewoon rustig afwachten tot, spreekwoordelijk: “iemand” jouw persoonlijk ticketje trekt… berust, gewoon even, van het kastje naar de muur, de ene ‘specialist na de andere, hoge factuurtjes, wat chemokuurtjes, compleet verpienteren in helse pijnen en dan na een erg leuke en entertainende lijdensweg…als ‘t mag… de verlossing…je dood. Wat brengt dat bij aan beterschap voor de anderen waarvan jij nu zegt ze graag te zien? Te melig?
   Neen hoor, realistisch.
   Mensen kunnen al meer dan 70 jaar compleet genezen van kanker, maar dat is niet interessant genoeg.
   Een natuurlijk middel gevonden? Niet goed genoeg, we synthetiseren de handel, nemen daar ‘n patent op en verdienen er miljarden aan…terwijl je kind, of wie dan ook langzaam sterft. Nadeel van kustmatig een natuurlijk molecuul willen nabootsen? Het heeft nog in geen duizend jaar exact dezelfde eigenschappen hoewel het er identiek uitziet. Ik weet precies waarom, maar men wil het niet gehoord hebben. Dus…sterf maar rustig en liefst in stilte. De voorlopig nog gezonde meute dient gewoon te sponsoren op de daarvoor voorziene slaap-op-je-twee-oren-akties.

   1 likes
 2. Wat een onzin want Raymond Royal Rife (http://www.rife.org/)wist rond 1920 kanker al voor 100% te genezen. Echter omdat er aan gezonde mensen geen medicijnen te verkopen zijn, werd deze succesvolle methode door de FDA verboden…

  11 likes
 3. Het gen doet er niet meer toe en dus ook dit nieuws niet meer wat ook gemanipuleerd is

  We leven in een nieuw tijdperk met een andere frequentie waardoor kanker tot het verleden zal behoren.

  Het Anthony van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam heeft niet voor niets zijn kanker onderzoek gebouwen gestopt met bouwen.

  1 likes
 4. Een bericht om kankerstartende chemicaliëen in de voedselketen te houden.
  Geen zorg, want “het wordt opgelost” is de boodschap. (al 30jaar)

  Als er op dit moment geen methode is om het gen te blokkeren/verwijderen, hoe heeft dr. Eric Hendrickson dan zijn bevestigende tests kunnen uitvoeren?

  Cardiff unviversity is zwaar gesponsord door de Big Pharma incs, wat veel verklaart.
  Zolang de methode maar gepatenteerd kan worden maakt het niet uit of het waar is.
  Enige dat telt is dat het publiek het gelooft, en daar kan via de bekende kanalen voor worden gezorgd.

  5 likes
 5. Je kan dus eten en drinken wat je wilt, mét dit gen krijg je gewoon kanker, of is de kans dat je het krijgt groot. Dit is dan ook andersom, heb je dit gen niet…. kan je er op los leven, lijkt mij wel zo relaxt. Nu nog even een test ontwikkelen.

  4 likes
 6. Waarom een dubbele ontkenning in de zin? Gramaticaal erg fout en onduidelijk. Maak er gewoon van, je hebt dit gen nodig om geen kanker te krijgen. Dt maakt alles een stuk duidelijker.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...