Mens en Dier

Premier Rutte niet bij toeslagendebat en dit is de schandalige reden

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Dinsdag werd het debat over de afhandeling van de toeslagenaffaire gehouden. Grote afwezige was premier Rutte. Zijn kabinet trad af vanwege deze affaire.

“Wat een drama,” zei Kamerlid Pieter Omtzigt tijdens het debat. “Graag had ik de minister-president hier gezien, maar de minister-president appt net naar één van de toeslagenouders dat hij niet is uitgenodigd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Omtzigt was daar verbolgen over. “De minister-president heeft geen enkele moeite om zichzelf in elk televisieprogramma uit te nodigen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ga u verantwoorden

Hij zette zijn woorden op Twitter kracht bij. “De premier wil niet naar de Kamer komen. Niet voor een debat over zijn archief en zijn gewiste berichten (is gecanceld). Niet voor Groningen (dat hoeft niet van de coalitie). Niet voor toeslagen (dat hoef niet van de coalitie). Ondertussen willen ze overal naartoe.”

Het Kamerlid deed een oproep aan premier Rutte: “Ga u verantwoorden. U bent hier afgetreden. Afgetreden op dit schandaal. En u weigert naar de Kamer te komen omdat u niet uitgenodigd bent, omdat de hele oppositie u wilde, maar vier partijen niet.”

Het duurt te lang

Omtzigt wees erop dat ouders drie jaar later nog steeds niet over hun dossiers beschikken. “Het kan niet zo zijn in een rechtsstaat dat je onterecht beschuldigd wordt, alles kwijtraakt, onder het bestaansminimum geduwd wordt en vervolgens niet mag weten waarom.” Ouders hebben volgens de wet recht op de stukken, benadrukte Omtzigt.

De toeslagenouders verlieten tijdens het debat de zaal nadat ze meerdere keren vermanend waren toegesproken door voorzitter Vera Bergkamp.

Vanaf de publieke tribune zongen gedupeerden: ‘Het duurt te lang’. Compensatie van de ouders kan weleens tot 2030 duren.


5 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mandy
Mandy
1 jaar geleden

2030… Je verwacht het niet he…

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hoeveel schandalen en vernederingen zijn er nog nodig om die hele corrupte bende voorgoed uit Den Haag te verjagen?

Ron
Ron
1 jaar geleden

Vraag om Euros om mensen te doden in de oorlog en hij staat op de eerste rij.

Avax
Avax
1 jaar geleden

Hij komt niet hij weet gewoon dat de uitslag van de verkiezingen al vaststaat. Dat heeft zijn baas ClauSSwab hem al te kennen gegeven.Het partijkartel gaat gewoon door. Dus mensen stem ze weg massaal!!! Klinkt vreemd maar dat lukt als we echt de moeite nemen!

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x