Gezondheid

“Waar ik de meeste moeite mee heb, is E621. Dat is een smaakversterker die voor veel fysieke klachten zorgt”

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op haar foodblog Eet Het Beter deelt natuurvoedingsdeskundige Annemieke Statz gezonde recepten. Tussen gezondheid en voeding is namelijk een verband, zegt ze. Sinds enkele jaren houdt ze zich bezig met gezonde eetgewoontes.

“Toen mijn schoonvader kanker kreeg, ging ik mij verdiepen in de vragen waar kanker vandaan kwam en wat je er tegen kunt doen,” aldus Statz. Deze nare ziekte heeft geleid tot een zoektocht, die voor haar heeft geresulteerd in het maken van andere keuzes op het gebied van voeding.

Verdekte namen

Hiervan is suikervrij eten – vrij van geraffineerde producten – een voorbeeld. Daarnaast gaat ze steeds bewuster om met de herkomst van haar voeding, additieven (E-nummers), eet ze meer biologisch en minder brood en vlees.

Suikervrij eten bleek nog niet heel gemakkelijk voor Statz. “Suiker zit werkelijk overal in en vaak onder verdekte namen,” schrijft ze op haar blog. “Ook bleek witmeel (zoals tarwebloem in koek en taart) in je lichaam min of meer hetzelfde te doen als kristalsuiker.”

Darmklachten

Ze probeert minder pakjes en zakjes van merken als Knorr en Honig te eten. “Die hebben we niet meer nodig. Er zitten heel veel kunstmatige toevoegingen in. Wij maken eigenlijk alles zelf,” zegt ze.

“Waar ik de meeste moeite mee heb, is E621,” gaat ze verder. “Dat is een smaakversterker en die legt een gedeelte in je hersenen plat, waardoor je blijft eten en niet verzadigd raakt. Daarnaast zorgt het voor veel fysieke klachten bij mensen. Als ik in een restaurant iets kant-en-klaars heb gegeten, krijg ik darmklachten.”

[Gelderlander]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hansz Pint.
Hansz Pint.
6 jaren geleden

Ach, Annemieke, het Voedingscentrum zegt dat het geen kwaad kan, dus waar maak je je druk om…?
En wat meer is, de overheid is het er volkomen mee eens….
En nog meer… de consumens wil ook gewoon zijn Junkfood kopen in de Junkfoodstore (supermarkt) en zich nìet (willen) verdiepen in wat suiker zuivel vlees alcohol en roze koeken met hun lichaam doen.
Of lachen de commentaren over e-nrs of de kwalijke gevolgen van hun leefstijl weg met; ach, je moet toch erregus dood aan gaan…

Dus de consumens is ook zelf debet aan zijn grote aanwezigheid in de welvaartsziektenstatistieken …
Het 24/7 reclamebombardement maakt het de mens ook niet makkelijk hier in luilekkerland…
Je eigen bewust bewuste koers gaan varen is de enige optie naar een goede gezondheid, dus Lees, Leer en LEEF !

enkidoe
enkidoe
6 jaren geleden

Alles met mate, alles met mate. En dan bedoel ik met mate niet je vrienden 🙂
Feit is dat het water wat we drinken vervuld is, de lucht welke we inademen vies is en het huis waarin we wonen ook niet goed voor je gezondheidd is.

Joop
Joop
6 jaren geleden

Die bolognese chips van het huismerk Albert Heijn is het ergste. Daar ga ik gewoon van trillen.

Jankertje
Jankertje
6 jaren geleden

Is dit wel de waarheid of is het een gemanipuleerd geheel?

Vele die gemanipuleerd zijn vinden wat ik zeg super gek maar is het niet gek als iemand niet voor zichzelf kan denken en alles maar aanneemt voor zoete koek? Och dat mensen wakker zijn en bewuster zijn is misschien ook wel een gek iets voor degene die het in werkelijkheid nog niet zijn. Kunnen jullie het volgen??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x