Het Complot

Waarheid over geheime experimenten rond MK-ULTRA onthuld in sensationele nieuwe documenten. Dit materiaal hield de CIA tientallen jaren verborgen

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn verontrustende details naar buiten gekomen over geheime experimenten rond hersenspoeling die werden uitgevoerd door de CIA. Decennialang heeft de Amerikaanse overheid geprobeerd documenten hierover te verbergen, meldt The Sun.

De nieuwe documenten onthullen hoe de spionagedienst met drugs, hypnose en elektrische apparaten experimenteerde op mensen en dieren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De experimenten waren onderdeel van het topgeheime, illegale project MK-ULTRA. Volgens experts is het goed mogelijk dat het project nooit is beëindigd.

Geheugenverlies

Eén van de stukken onthult hoe de CIA met drugs experimenteerde op gevangenen die in afwachting waren van hun proces.

Uit een ander document blijkt dat de spionagedienst methodes uitwerkte om geheugenverlies te veroorzaken bij mensen.

De CIA werkte verder aan spraaktechnieken die konden worden gebruikt om een grote mensenmassa te hersenspoelen en mensen ontvankelijker te maken voor bepaalde boodschappen.

Volledig herschrijven

De dienst was vooral geïnteresseerd in experimenten die normaal gesproken ‘te gevaarlijk, te schokkend of te ongewoon’ werden geacht, aldus een memo uit 1956.

De stukken zijn boven water gehaald door John Greenewald en op zijn website The Black Vault gepubliceerd.

Greenewald, die al sinds 1999 probeerde om inzage te krijgen in de documenten, zei dat ze ‘de geschiedenis van het controversiële project volledig herschrijven’.

Topje van de ijsberg

“Probeert de CIA nog altijd projecten in de doofpot te stoppen die in de jaren vijftig en zestig hebben plaatsgevonden? Ja,” zei hij.

Volgens Greenewald is MK-ULTRA slechts het topje van de ijsberg en zijn er nog veel meer van dit soort geheime projecten rond hersenspoeling en manipulatie.

[Sun]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
infootje
infootje
5 jaren geleden

Soms heb ik het idee dat westerse regeringsleiders worden blootgesteld aan bepaalde geraffineerde brainwash technieken.
Regeringsleiders zoals rutte , macron, merkel enz. , eu figuren zoals die juncker , timmermans enz.
Bijvoorbeeld tijdens die beruchte bilderberg bijeenkomsten.
Zo geraffineerd dat ze het zelf nog niet eens merken.
Anders kan ik het niet verklaren dat die figuren regelmatig met zulke bezopen ideeën komen die lijnrecht ingaan tegen de belangen van de normale bevolking.

JanB
JanB
5 jaren geleden

Is er ook geen speciale geheugentraining voor politici dat ze alles wat ze beloofd hebben tijdens verkiezingen later ook onthouden zonder de compromissen smoes.
En ze gelijk een beetje empathischer maken; zodat ze problemen van mensen kunnen herkennen ook als ze het nooit zelf meegemaakt hebben.

Voor Rutte zal het sowieso niet meer mogelijk zijn, lijkt me 🙂

Bernhard Schat
Bernhard Schat
5 jaren geleden

Ohm namo narai !

Met de arrestatie van die pedofiele kinderpsycholoog in Nepal is aannemelijk gemaakt dat dit soort projecten ook in Nederland in “de praktijk” vrij eenvoudig uitvoerbaar zijn .
Inmiddels wijzen ook vanuit Cambodja de sporen naar Nederland .
Allemaal op kosten van het ziekenfondspakket ?

Bedankt !
De Groeten.

Sri sri Magnitude
AardbevingsGroninger
Donder en bliksempredikant

Rob
Rob
5 jaren geleden

Hersenspoelen,het is niet iets van deze tijd, alleen ze hebben wel meer middelen er voor om op verschillende manieren de menselijke brein te beïnvloeden, het is al een heel oud fenomeen met een nieuwe jasjes,
hele geloven zijn en was en nog,waren erop gebaseerd, en word men van jongs af er al aan/ mee geconfronteerd om te leven naar een van de vele geloven/culturen, zo is het grootste cultuur/geloof van de hier in het westen een democratie waarin het opgroeit.
Het geloof in de democratie,word langzaamaan de identiteit en is niet iets van de mens zelf het is een soort spoeling ,een aanname om naar dit beeld te leven te werken naar het beeld van een maatschappij. maar dat word niet zo gezien het is een aannamen en de spoeling waarin men opgroeit
Waarin een land, een volk, env. zich staande mee houd,
Eigenlijk als men als Mensje word geboren begint hersenspoelen direct bij de geboorte al, dus als mens word men geplaatst in een zee van het huidige stelsel krijgt een Naam die je ook zomaar ontvangt van de ouders en zonder toestemming geven ze deze al, kan ook niet anders want je bent als wezentje nog Niets
[Alleen een Leven ben je ]
Dat wezentje heeft nog geen identiteit en weet niet beter dan waarin je opgroeit in een omgeving waar het in leeft/opgroeit, langzaamaan een identiteit
[ een naam heb je al maar dat zegt niks over wat dat wezentje is]
het word verweven in een geloof/maatschappij en dat word dan de werkelijkheid van dat wezentje en hele volkeren en/of groepen en opgroeit ieder zijn eigen cultuur/geloof met een eigen identiteit en in gehersenspoelde activiteiten een gedrag leert waar het is geboren en leeft, klaar gestoomd voor een maatschappij met een cultuur dat word dan de identiteit van het kleine wezentje en zo groeit het verder met deze identiteit met een gedrag en neemt men het aan als Een waarheid een democratie of wat voor creatie het ook is,het wezentje Word dit en heeft een identiteit gelegd naar het beeld waarin dit beeld een waarheid word maar eigenlijk is dat niet de werkelijkheid van dat wezentje zelf, het is het beeld van een maatschappij en dus kan dat nooit je werkelijkheid zijn wie en wat men echt is..het is dus gewoon een identiteit naar het beeld van een geloof en/of maatschappij maar dat is niet wat het wezentje werkelijk is ..de werkelijkheid is dat men gewoon altijd een Niets is en een leeg vat blijft, men vult het met een identiteit een invulling een spoeling meer Niet,
en Invulling kan nooit werkelijkheid zijn
wat men echt is.. zo word iedereen gehersenspoeld naar een beeld geschikt voor vele doeleinde die in een maatschappij de heerser van de mens ,dat wezentje geheel in zijn macht heeft..

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x