Universum

Celestial: torens en bouwwerken op de maan (video)

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 20 juli 1969 landde Neil Armstrong samen met Buzz Aldrin en Michael Collins op de maan. Bij zijn eerste voetstap sprak hij de beroemde woorden: ‘Een kleine stap voor een man, een geweldige sprong voor de mensheid’.

In onderstaande video laat filmmaker Jose Escamilla zien dat de maan allesbehalve grijs is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ongeveer 25 jaar later keerden de Amerikanen terug naar de omgeving van de maan met de maansatelliet Celementine, die tussen februari en maart 1994 meer dan twee miljoen kleurenfoto’s maakte van het maanoppervlak. De sonde toonde aan dat de maan hoogteverschillen tot 16 kilometer heeft.

“Deze film laat zien dat de maan kleur heeft en dat het maanoppervlak ongelooflijke bouwwerken en torens bevat die door ‘iemand’ zijn neergezet,” zei Escamilla. “Iemand die in staat is geweest om binnen een tijdsbestek van acht maanden een bouwwerk van 16 kilometer lang en 10 kilometer hoog te realiseren.”

Bron: YouTube/joseescamilla

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lezxertje2002
lezxertje2002
11 jaren geleden

Ik weet het niet hoor. De maan staat zó dichtbij, er kijken zó veel amateurastronomen met geavanceerde apparatuur naar de maan, waarom hebben die dit nooit gezien. Of bevinden al deze zaken zich aan de donkere kant van de maan?

sneaky
sneaky
11 jaren geleden

wat ook gek is dat wanneer er vanaf de maan naar de aarde wordt gekeken dat je dan een veel kleurig balletje ziet en niet een grijs balletje zoals wij de maan zien
het is dezelfde afstand dus wat is het verschil?
of zijn de foto’s van de aarde gewoon ingekleurd?

wat ook erg opvalt bij de maan is dat we er maar een paar keer zijn geweest (6 stuks van ’69 tot ’72) en daarna alleen maar onbemande landingen
hebben we dan in die 6 landingen de hele maan in kaart gebracht?
40 jaar later worden er wel plannen gemaakt om terug te gaan maar wat hebben we de afgelopen 40 jaar gedaan? waarom zijn we nog niet terug geweest?

Christian
Christian
11 jaren geleden

[quote name=”lezxertje2002″]Ik weet het niet hoor. De maan staat zó dichtbij, er kijken zó veel amateurastronomen met geavanceerde apparatuur naar de maan, waarom hebben die dit nooit gezien. Of bevinden al deze zaken zich aan de donkere kant van de maan?[/quote]

Dat lijkt me van wel ja, anders had je ze zelf ook kunnen zien.

Danny B
Danny B
11 jaren geleden

[quote]wat ook gek is dat wanneer er vanaf de maan naar de aarde wordt gekeken dat je dan een veel kleurig balletje ziet en niet een grijs balletje zoals wij de maan zien
het is dezelfde afstand dus wat is het verschil?
of zijn de foto’s van de aarde gewoon ingekleurd?[/quote]

Ben je nou zo dom, of doe je alsof? De natuurlijke kleur v.d. maan is grijs. Zonlicht is wit, maar via onze dampkring lijkt het geelig. Op de maan is geen dampkring, daardoor zien we gewoon de natuurlijke kleuren van de Aarde vanaf die positie. Wat jij daar net zei, is echt een hopeloze facebook reactie.

Back to top button
139
0
We lezen graag je reactie!x